Nejste přihlášen/a.
Ta játra plovou v asi půl decáku oleje. Ten je také zdravý, jako játra, nebo se má vylít?
Dobrý den, můj postup - tresčí játra sníst bez oleje (např. s chlebem nebo pečivem) a olej schovat v ledničce a použít např. do rizota. Sníst vše naráz, tak hrozí průjem (navíc, ten neslaný olej nemá zrovna extra chuť). Zdravím!
No, ten olej bude mít svou zdravotní hodnotu a vyhodit ho by byla škoda. Jenom je toho mastného moc najednou, tak je lepší si to rozdělit. Já si ho dávám do té rýže.
jo, to je pravda že olejík v játrech nemá žádné zvláštní chuťové parametry. V otázce mi šlo spíš o to, jestli je to jen obyč. olej, nebo nějaký vysoce obahacený o nějaké minerály z těch jater.
Heršoft, teď jste mi připomněl, že jsem si je chtěla koupit. No neva, tak v pondělí. Ale k otázce. Já teda ten olej klidně sním. Jelikož ale nesním tu krabku najednou, tak si tu konzervu vyklepnu do plastové krabičky, aby to nebylo v tom plechu. A do oleje si pak nakrájím na hodně drobno cibuli a sním ten zbytek s nasucho opečeným chlebem. Napřed mlsám jenom samotná jatýrka. Ale dříve byl větší podíl těch jater v té konzervě. Tak olej určitě nevyhazujte, je dobrý a zdravý. Testy jsem samozřejmě nedělala, ale tak to vždycky bylo, tak si to myslím pořád.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.