Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám jíst tresčí játra i s olejem?

Od: pansvacinka® odpovědí: 8 změna:

Ta játra plovou v asi půl decáku oleje. Ten je také zdravý, jako játra, nebo se má vylít?

Mám jíst tresčí játra i s olejem?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, můj postup - tresčí játra sníst bez oleje (např. s chlebem nebo pečivem) a olej schovat v ledničce a použít např. do rizota. Sníst vše naráz, tak hrozí průjem (navíc, ten neslaný olej nemá zrovna extra chuť). Zdravím!

doplněno 02.12.22 15:40:

No, ten olej bude mít svou zdravotní hodnotu a vyhodit ho by byla škoda. Jenom je toho mastného moc najednou, tak je lepší si to rozdělit. Já si ho dávám do té rýže.

hodnocení

jo, to je pravda že olejík v játrech nemá žádné zvláštní chuťové parametry. V otázce mi šlo spíš o to, jestli je to jen obyč. olej, nebo nějaký vysoce obahacený o nějaké minerály z těch jater.

No tak to risoto s tim olejem bych teda nejedla, to bych radsi jatra s nim utrela do pomazanky

liska5
hodnocení

2x

Pokud olej z tresč. jater přechovávat, tak ne v původní plechovce, ale v nějaké skleničce. Pak se dá zapracovat do rybí pomazánky místo másla.

hodnocení

2x

Tresčí játra nekonzumovat často, obsahují až nadměrné množství vitamínu A. Olej využijte dle své vlastní chuti, je zdravý.

hodnocení

2x

Heršoft, teď jste mi připomněl, že jsem si je chtěla koupit. No neva, tak v pondělí. Ale k otázce. Já teda ten olej klidně sním. Jelikož ale nesním tu krabku najednou, tak si tu konzervu vyklepnu do plastové krabičky, aby to nebylo v tom plechu. A do oleje si pak nakrájím na hodně drobno cibuli a sním ten zbytek s nasucho opečeným chlebem. Napřed mlsám jenom samotná jatýrka. Ale dříve byl větší podíl těch jater v té konzervě. Tak olej určitě nevyhazujte, je dobrý a zdravý. Testy jsem samozřejmě nedělala, ale tak to vždycky bylo, tak si to myslím pořád. :)

hodnocení

2x

Tresčí játra i s olejem přendám na talířek, posypu najemno krájenou cibulkou a notně pokapu citronem.

Hrnek čaje , krajíc čerstvého chleba a nechci se s nikým dělit. *bum*

rintintin
hodnocení

1x
Ano ten olej je narvaný omega-3, takže je žádoucí ho konzumovat. Druhá věc je ale, že treska nežije zrovna v čistém prostředí, takže obsah těžkých kovů bude vyšší. Ideální konzumaci vidím tak 1x za 14 dní nebo měsíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]