Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde seženu látku?

Od: babajaga® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych nutně koupit tmavěmodrý kepr, případně tmavozelený, černý..., tedy lidově modrákovinu /silnou/ , ze které se šijí pracovní oděvy. Prodejny s látkami ale už dnes neexistují. Chtěla bych ušít manželovi pracovní zástěru s laclem, na kutění v dílně. Rád ji nosil, ale už, bohužel, časem vzala za své.

Našla jsem hotovou ve 2 prodejnách. Velice malý střih, tak na hubeného kutila se žaludečními vředy, prý je to ale univerzální, větší neseženu. Na zástěře žádná kapsa. Proč takto hloupě šetří, nevím. Manžel chce malou kapsičku na prsou /na brýle/ a nějakou větší na břiše - šroubováček, kapesník.../ Navíc naprosto zoufalý materiál. Žádná pevná modrákovina, ale materiál něco jako plína, řídký, splývavý, tenký...

Proto jsem se rozhodla, že bych ráda ušila, což není problém. Ale kde sehnat kepr? Poradíte mi, prosím?

Dokud jsme byli soběstační a vše se vyrábělo v naší republice stačilo napsat dopis výrobci. Takřka pokaždé mi vyhověl a požadované poslal. Dneska to tak už není. A psát do Číny? *smich*

Proto mě potěší, když mi poradíte, kde by se dal kepr sehnat, pokud je to v naší republice ještě vůbec možné. Děkuji - Jaga.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
zbozi.cz/...
Možná tady hotové
Kapsičku mu při nejhorším přišiješ.ze starých džín...

Ty staré džíny, to je bezva nápad. *palec* Dívala jsem se do Řempa, ale nic jsem nenašla.

hodnocení

2x

Jsem udivena, v našem městě totiž klasická prodejna látek /metráže/ normálně existuje, myslela jsem, že je tomu tak všude, ale asi není. Já bych se tam zeptala, jestli mají kepr, ale zrovna marodím. Tak vám držím palce.:)

Eventuelně prodejna potřeb pro řemeslníky - alespoň v Brně ŔEMPO stále existuje, jen jsem nezaregistroval jestli se to ještě tak jmenuje.

hodnocení

2x

flex-tex.cz/...

lepsi je zajit osobne, je to v Praze naproti holesovicke Alze

hodnocení

1x
Jen si pohlídejte, aby látka byla fakt z bavlny. Některé montérky se dnes prodávají s vysokým obsahem uměliny, a ty jsou zcela nevhodné pro práci v dílně, kde se občas svařuje, nebo řeže flexou. Vše žhavé je okamžitě propálí.

nov
hodnocení

1x

Podle gramáže by mohl vyhovovat 240g/m2. 100% bavlna.

tifan.cz/...

Zde je černé barvy, ale gramáž jen 185g/m2. 100% bavlna.

mimilatky.cz/...

hodnocení

1x

Mně pořád do mailu chodí nabídky tady odtud, nevím, že bych něco od nich měla. Kepr mají taky.

textilcentrum.cz/...

hodnocení

1x

Chodíme nakupovat sem. Ať je z čeho vybírat. Každý přidá obchůdek. ;)

Bavlna kepr jedno/...

hodnocení

1x

Galanterielena...10% modrákovina-kepr...245 g... galanterielena.cz/...

hodnocení

Děkuji za nápady.

Ano, velkosklad Řempo v Pardubicích /Černá za Bory/ stále existuje. Jen už to není Řempo Holoubek, ale Holoubek Protect a.s. Tam jsem se ptala jako první. Marně.

Jinak vím o tom, že takřka všude se přimíchávají uměliny, aby se textil oblacinil. Pak je neštěstí něco pájet, letovat...Je to tak i u kapesníků. Ty z Milety v Hořicích byly ze 100 % bavlny, nechaly se v pohodě vyvařit, vyžehlit, dneska chodí nějaké hadérky z Číny, plné uměliny, nejde je vyprat na vysokou teplotu, při žehlení okamžitě zvarhánkují. Pak se nikdo nemůže divit, že lidé říkají, že dřív ta kvalita byla lepší. Oni totiž mají pravdu. Ti, co to pamatují. Jaga.

Zkuste se zeptat tady: Železářství Vacke (dříve Řempo), Dlouhá 735/25, 11000 Praha 1, telefon +420 222 324 734

liska5
hodnocení

0x

Když pevná a odolná, tak slunečníkovina neboli kočárkovina. Šila jsem z ní podsedáky. Ta se dá koupit. Našla jsem na internetu Orbitex Chotoviny, ale vyskočilo mi více možností.Většinou šíře 160cm kolem 180 Kč

hodnocení

0x

Dům látek

Ale já bych brala ten šedý:

dumlatek.cz/...

hodnocení

Děkuji všem za spoustu kontaktů, jistě si z nich vyberu. A protože velký úklid už mám za sebou, jistě ještě stihnu do Vánoc ušít. Mějte se všichni hezky a pěkný předvánoční čas. A zítra nezapomeňte na "barborky". *palec* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]