Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kureci platek na panvi

Od: maraa odpovědí: 5 změna:

Dobry den,

jak připravit na pánvi platek z kureciho prsa?

v kuchyni jsem naprostý amatér a za posledni dobu se mi uz dvakrát povedlo ho rozkrojit uvnitr nedodelany.

Jak dlouho tedy delat, jak moc rozpalit pánev. Budu rad za kazde poznatky.

Diky.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®
hodnocení

4x
avatar ben

Dobrý den, poznatky - na pánvi rozpálit dostatečné množství oleje, připravený prsní řízek (mírně poklepaný - slabší bude rychleji hotov) tam vložit, okořenit podle chuti (solit raději až na talíři) a nechat asi pět minut. Potom obrátit, znovu okořenit a zase asi pět minut připravovat. Můžete ho nakrojit při přípravě a uvidíte hned, jestli je dostatečně hotov. Zdravím!


doplněno 29.11.22 22:53:

Když budete řízek naklepávat v mikroténovém sáčku, tak nebudete muset tolik uklízet kuchyň (nebude to všude okolo cákat). Ovšem, před vložením na pánev nezapomenout masíčko ze sáčku vyndat .


doplněno 30.11.22 10:46:

Pozor - nepřidávejte vodu do rozpáleného oleje. Nechte ho nejdříve trochu vychladnout, protože jinak to prská, vše okolo pánve se umastí a může Vás to i popálit.

 

hodnocení

3x

Já zprudka opeču a pak přikryju pokličkou a nechám chvíli pod ní podusit.

 

liska5
hodnocení

0x

Na pánev lžíci sádla n. dvě oleje. Až se tuk rozpálí, dát na něj naklepaný osolený okořeněný plátek. Někdy si plátek ještě obalím v mouce. Když pak podleju troškou vody, tak je lepší šťáva. Klidně to zpočátku přiklop poklicí, ať je rychleji hotové a neprská. Obrať a dodělej, třeba už bez přikrytí. To trvá docela krátce, když je tenký. Tak zkus si kousek odkrojit lžicí. Když je hotov, tak to jde snadno. Doporučuje se, aby plátek chvíli stál v pokojové teplotě, aby nebyl ledový. Zkus ho potřít česnekem.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Čím déle kuřecí řízek smažíte, nebo dusíte, tím je sušší. Zvláště prsní ízek. Na pánvi s tukem je hotový velice brzy. Typuji 3 minuty z každé strany. Vyndat z pánve na horký talíř a několik minut nechat odpočinout. Pak je šťavnatý a křehký. ;)

 

hodnocení

0x
Naučte se prso říznout podélně napůl a udělat 2 tenké plátky. Ty stačí 3-4 min na prudko z každé strany. Kuřecí prso je suché. Je nutno ho delat krátce a intenzivně, ať nepustí stavu. Každopádně je třeba ho dodělat. Z hypermarketového masa je asi to nejnebezpečnější. Salmonelu či Campylobaktera nechcete.
Pokud se řez naučíte nedokončit, ale jeden okraj nechat vcelku, budete mít velký plátek na závitky či kuřecí kapsu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]