Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
jak připravit na pánvi platek z kureciho prsa?
v kuchyni jsem naprostý amatér a za posledni dobu se mi uz dvakrát povedlo ho rozkrojit uvnitr nedodelany.
Jak dlouho tedy delat, jak moc rozpalit pánev. Budu rad za kazde poznatky.
Diky.
Dobrý den, poznatky - na pánvi rozpálit dostatečné množství oleje, připravený prsní řízek (mírně poklepaný - slabší bude rychleji hotov) tam vložit, okořenit podle chuti (solit raději až na talíři) a nechat asi pět minut. Potom obrátit, znovu okořenit a zase asi pět minut připravovat. Můžete ho nakrojit při přípravě a uvidíte hned, jestli je dostatečně hotov. Zdravím!
Když budete řízek naklepávat v mikroténovém sáčku, tak nebudete muset tolik uklízet kuchyň (nebude to všude okolo cákat). Ovšem, před vložením na pánev nezapomenout masíčko ze sáčku vyndat .
Pozor - nepřidávejte vodu do rozpáleného oleje. Nechte ho nejdříve trochu vychladnout, protože jinak to prská, vše okolo pánve se umastí a může Vás to i popálit.
Na pánev lžíci sádla n. dvě oleje. Až se tuk rozpálí, dát na něj naklepaný osolený okořeněný plátek. Někdy si plátek ještě obalím v mouce. Když pak podleju troškou vody, tak je lepší šťáva. Klidně to zpočátku přiklop poklicí, ať je rychleji hotové a neprská. Obrať a dodělej, třeba už bez přikrytí. To trvá docela krátce, když je tenký. Tak zkus si kousek odkrojit lžicí. Když je hotov, tak to jde snadno. Doporučuje se, aby plátek chvíli stál v pokojové teplotě, aby nebyl ledový. Zkus ho potřít česnekem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.