Nejste přihlášen/a.
Občas peču klasické kynuté buchty, peču je tak od mládí,pekla je tak mamka, teta, babička a nemají podle mě chybu. Včera jsem pekla s makem, ochucený byl výborně, ale o co mi jde. Dala jsem 2 buchty sousedce a : byly málo sladké, nemůže mák - žlučník nemá asi 30 let, jinak jí mák nevadí, momentálně je vcelku na svůj věk zdravá, tak pořád přemýšlí, co by jí mohlo být. Ona peče pořád takové vločkové a dost sladké řezy, tak není zvyklá na míň sladké. A teď: když zaděláváte těsto na buchty, dáváte do těsta cukr? Já jen trošku, aby vzešlo droždí,jinak ne. Pak vynikne náplň a mají tu správnou babičkovskou chuť. Sladká je bábovka, dort, zákusek, ale buchty a klasické palačinky ne. Jak pečete vy? Dík.
Dělám to stejně, trochu posypu cukrem kvasnice, a navrch ještě trošku mouky a někdy přikápnu vodu a "zašmrncám" prstem umytým . Do těsta na buchty cukr nedávám nikdy, i když je v receptu uveden. Já vlastně cukr nedávám do žádných kynutých těst, kromě těch, co nemají žádnou náplň. Třeba do vánočky a mazance cukr dám, ale vždycky ubírám množství. Ale to dělám u každého moučníku a i u cukroví. Sadké jsou náplně a pak člověk ani necítí chuť, jak je to všechno jenom sladké. A vždycky ale do všech těst dávám špetku soli a tu dávám i do sladkých krémů. Ta sůl zvýrazní chuť, zrovna tak ale dávám špetku cukru do polévek, protože ten cukr zase naopak zvýrazní chuť slaného.
Jsem chlap, ale s kynutým si rozumím a peču rád. Za mě do těsta cukr a špetka soli. Těsto má být trochu sladké, ne fádní. To mi vůbec nechutná. Nezávisle na náplni. Ale je to můj názor a také dané tím, že nemáme doma rádi cokoli sypané moučkovým cukrem. Takže ta správná chuť tam má být i bez toho nechutného cukrování navrchu.
A kolik cukru do těsta? Tak, aby to bylo...
Také s cukrem jen do droždí nebo náplně. Vážně chcete měnit nebo pochybovat o receptu, který vyhovuje Vaší mamce, babičce, tetě, Vám, jen kvůli poznámce sousedky? Každý má jiné chutě, dělejte buchty, jak chutnají Vám. Pokud chcete sousedku hostit buchtami, z kterých bude nadšená, požádejte ji o její oblíbený recept.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.