Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí kynuté buchty

Od: lenulakr® odpovědí: 10 změna:

Občas peču klasické kynuté buchty, peču je tak od mládí,pekla je tak mamka, teta, babička a nemají podle mě chybu. Včera jsem pekla s makem, ochucený byl výborně, ale o co mi jde. Dala jsem 2 buchty sousedce a : byly málo sladké, nemůže mák - žlučník nemá asi 30 let, jinak jí mák nevadí, momentálně je vcelku na svůj věk zdravá, tak pořád přemýšlí, co by jí mohlo být. Ona peče pořád takové vločkové a dost sladké řezy, tak není zvyklá na míň sladké. A teď: když zaděláváte těsto na buchty, dáváte do těsta cukr? Já jen trošku, aby vzešlo droždí,jinak ne. Pak vynikne náplň a mají tu správnou babičkovskou chuť. Sladká je bábovka, dort, zákusek, ale buchty a klasické palačinky ne. Jak pečete vy? Dík.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dělám to stejně, trochu posypu cukrem kvasnice, a navrch ještě trošku mouky a někdy přikápnu vodu a "zašmrncám" prstem umytým :-D. Do těsta na buchty cukr nedávám nikdy, i když je v receptu uveden. Já vlastně cukr nedávám do žádných kynutých těst, kromě těch, co nemají žádnou náplň. Třeba do vánočky a mazance cukr dám, ale vždycky ubírám množství. Ale to dělám u každého moučníku a i u cukroví. Sadké jsou náplně a pak člověk ani necítí chuť, jak je to všechno jenom sladké. A vždycky ale do všech těst dávám špetku soli a tu dávám i do sladkých krémů. Ta sůl zvýrazní chuť, zrovna tak ale dávám špetku cukru do polévek, protože ten cukr zase naopak zvýrazní chuť slaného. ;)

hodnocení

Přesně, ta špětka soli vytáhne ze všeho sladkost. Muž měl těžkou cukrovku, tak jsem mu jablečný kompot trošku osolila a pak jen malinko sladidla. A byl sladký.

honzinek
hodnocení

3x

Jsem chlap, ale s kynutým si rozumím a peču rád. Za mě do těsta cukr a špetka soli. Těsto má být trochu sladké, ne fádní. To mi vůbec nechutná. Nezávisle na náplni. Ale je to můj názor a také dané tím, že nemáme doma rádi cokoli sypané moučkovým cukrem. Takže ta správná chuť tam má být i bez toho nechutného cukrování navrchu.

A kolik cukru do těsta? Tak, aby to bylo...

hodnocení

1x

Také s cukrem jen do droždí nebo náplně. Vážně chcete měnit nebo pochybovat o receptu, který vyhovuje Vaší mamce, babičce, tetě, Vám, jen kvůli poznámce sousedky? Každý má jiné chutě, dělejte buchty, jak chutnají Vám. Pokud chcete sousedku hostit buchtami, z kterých bude nadšená, požádejte ji o její oblíbený recept.

hodnocení

Já peču hlavně,když mám jet za dětmi nebo oni sem. Kvůli sousedce nepeču, to jsem jí dala na ochutnání. Stejně jako můj chleba bych jí nedala. A žádný recept měnit nehodlám, přivezu k mladým plech buchet a když někdo zaváhá, nemá.

liska5
hodnocení

1x

Čerstvé kynuté pečivo někoho nadýmá nebo způsobuje pálení žáhy. A ten tlak v břiše pak je výsledek.

hodnocení

Tak má počkat, až buchty vychladnou. Moje by se daly jíst i třetí den, ale nejsou.

hodnocení

0x

Jo, já to sladim. Prostě mám v receptu 4 lžíce cukru, tak ty tam dám na ty kvasnice, krásně se v tom rozpustěj.

hodnocení

Já dělám všechno od oka, tak kvasnice jen trochu posypu cukrem a zaleju vlahým mlékem.

hodnocení

0x

Na půl kila mouky dávám od oka tak dvě polévkové lžíce cukru. Neměřím to, jen lehce odsypu z cukřenky :). Také jsem měla jakýsi prastarý recept. Teď už ho všelijak obměňuji, ale to se týká spíš přidávání různých druhů mouky (vločky, pohanková...).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]