Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy začít péct cukroví na Vánoce?

Od: lizza odpovědí: 16 změna:
Dobry den, kdy zacit pect jaky druh cukrovi? Vim, ze na mikulase pracny, pernicky... Jak to je pak dal?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Taky záleží, kdy se začne odjídat, aby do Vánoc vůbec něco zbylo *smich*.

Kdy a jaký druh? Vanilkový rohlíčky a včera bylo pozdě *mnam*

...

Pokračoval bych úly. Perníčky v chladu a do Vánoc změknou.

hodnocení

4x

To je na Vás... Po perníčkách a pracnách ostatní pečené, nepečené třeba týden před Vánoci.

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, neplnene/suché už nyní, plněné/promazavane stačí později a jako poslední nepecene. Zdravím!

hodnocení

2x

Dobrý den.
Dříve se říkávalo, že se má začít péct po mikuláši.
Léta se tím neřídím, protože mám ještě kvantum dalších aktivit.
Takže rohlíčky a linecké mám již hotové. Potom přijdou na řadu plněné ořechy, perníčky, košíčky, kokosky a naposledy marokánky, vosí hnízda čokoládové kuličky,
Krémem plním cca týden před Vánocemi.
Jediné negativum je na tom to, že se musí vše řádně schovat...:-D

liska5

No právě. Mně nejvíc chutná to kradené cukroví před Vánocema..Pak už to není ono..

No právě, u nás se také baští právě před Vánocemi :-D

jj, existují 2 období vánočního jedení cukroví.
1) nežerte to
2) nikdo to nechce...

Teď se peče (lze péct) v podstatě všechno, jen korpusy (vyjma listového, ale to není moc vánoční). Na jejich spojování jak marmeládou tak krémem je zbytečně brzy. Samotné korpusy jako když najdete. Perníčky už snad i musí péct, ovšem i ty lze péct rovnou měkké a neplatí to. :)

Období podle druhů:

1. nežerte to (linecké, rohlíčky)

2. nikdo to nechce (úly, pracky)

*smich*

Přesně tak... NEŽERTE TO *smich*
U nás jsou dvě fáze:
1, nežerte to
2, je to sežraný a v krabičce na zámek se krčí pár kousků zachráněných na Štědrý večer.

Skvělé...báječně si notujeme *smich*

ml1

Pamatuju doby, kdy se peklo i týden před Vánoci, přesně z toho důvodu, že byla spousta jiných aktivit. Ale poslední dobou jsou to 3 víkendy před Vánoci. Dost toho vynecháváme, právě to, co hodně zbývalo (ořechy, babiččiny dortíčky), a poslední dobou to funguje tak, že do konce roku bývá rovnoměrně snědené všechno.

Jinak to pořadí víceméně sedí, nejdřív teda pracny, někam k lineckému bych vklínil strojkové. Naposledy děláme čokoládu (recept je starý, nevím jak se to má jmenovat podle EU, možná tuková pochoutka). U té rok co rok řešíme hlavně tuk a kakao (nenapadlo by mě, že existuje odtučněné kakao), předloni se obě tyto kritické ingredience podařilo sehnat, vloni jsme uchvátili poslední kostku tuku, kakao jsme měli nějaké horší. A každý rok je problém s vyklápěním, asi tím, jak je jiný tuk, než býval dřív (ale i to se nějak ty poslední dva roky podařilo), byly roky, kdy jsme to prostě vyjídali lžičkou z formiček.

Na perníčky došlo většinou až nakonec (pokud vůbec), takže bývaly snědené dřív, než se stačily nazdobit, natož změknout.

hodnocení

1x

Už můžete, pěkně se to rozleží.Ale dobře uschovat.*smich*

iv®
hodnocení

0x
Já začínám o prvním adventním víkendu, prvně perníčky, pak vanilkové rohlíčky a mám už i Linecké. Perníčky už mám nazdobené, Linecké spojím marmeládou teď o víkendu. Dneska jsem odpekla kakaové Crinkles

hodnocení

0x
První sežrane, úly vše čokoládové,po Silvestru se dožírá linecké, vanilkové rohlíčky
ben®

pavlos - že Vy jste dotaz vůbec nečetl? Kdy péct, nikoliv, kdy sníst .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]