Podle mne je to normální křís, který se běžně na tomto zelí dělá asi každému. Nen to žádná nebezpečná plíseň. Můžete to sebrat a dolít převařenou a osolenou vodou, kterou necháte předem vystydnout. Ale zelí je v pořádku.
Právě proto se na zelí dává plátýnko, to se zatěžká a když se jde zelí nabrat, tak se tím plátýnkem kvasinky seberou a plátýnko se vypláchne. A dolije se voda.
Jasně plíseň - opatrně sebrat, vylít vodu nad zelím a doplnit převařenou vodou. Musíte zamezit přístupu vzduchu k hladnině nad zelím. Někdo dává utěrku, nebo víčko a hladinu až k víčku.
Je to neskodny kris, ale pokud se mi to nekdy udelalo, pripadalo mi to nehezke, z vrchu jsem to odebrala, zeli zamckla prilila trochu prevarene vody se soli
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.