Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak být psychicky v pohodě v těhotenství?

Od: muschka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

jsem v 7. měsíci těhotenství, pracuju jako zdravotní sestra, měsíc jsem už na nemocenské. Bohužel moje těhotenství probíhá úplně jinak, než jsem si představovala. Myslela jsem si, jak si to období budu užívat a místo toho je každý den spíš utrpení. Celý den jsem většinou doma (chodím na procházky, když mám vycházky) a úplně mě to ubíjí a práce mi chybí. Horší je ještě to, jak mě třeba bolí záda, dneska jsem si třeba myslela že už se nezvednu, co jsem si lehla, jindy se zase hrozně motám, že si zase musím hned sednout. K tomu si přijdu úplně připitomělá, pořád na něco zapomínám, psychicky nezvládám, že pořád jen tloustnu. Jak jste se s tím vypořádaly vy? Jak být psychicky v pohodě?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

darsi
hodnocení

3x
Mate dostatek zeleza? Pokud Vas prochazky vycerpavaji, nebo zada boli, tak si proste lehnete, hodte nohy nahoru.. jste tehotna, tak si to uzijte. Do prace muzete chodit zas po zbytek zivota... Kdyz budete v pohode Vy, bude v pohode i miminecko. Snazte se moc neprezirat, ony kila jdou po porodu samy dolu. A kdyz budete kojit, bude to prospesne pro vas oba. :) je to kouzelny cas, uzijte si ho s laaaskou :-*

liska5
hodnocení

1x

Pouštějte si nějakou tu Vaši hudbu a něco tvořte. Já třeba háčkovala tašky a vyšívala ubrus, když mi nakázali klid. Pokud můžete ven, tak na nějaké cvičení či jogu pro těhotné. Tam i pokecáte se stejně "postiženými"

hodnocení

0x

Muško, v životě zažijete všechno několikrát. Muži, zaměstnání, lásky, tragedie. Ale dítě, těhotenství jen 1x? 2? Tak přestaňte vyšilovat a važte si toho, užívejte si to. Upravte se, usmějte se a buďte šťastná. Jinak se vám narodí neurotický nespavec. *houpy*

pb®
hodnocení

0x

Zapomínání je normálka, s dobrým jídelníčkem nemusíte přibrat víc jak 10kg, stačí vlčí hlad a nevolnost zajídat vlákninou místo sacharidů. Na bolavá záda je super bazén a vůbec hýbat se a být v kondici ještě před otěhotněním. Já u druhého těhotenství první trimestr jezdila na bruslích, druhý na kole a třetí jsem 2x týdně plavala, třičtvrtě hodiny s brýlemi a výdechem pod hladinu a další třičtvrtě hodiny byla v realxačním bazénu a divoké řece. A taky bylo druhé těhotenství lepší, díky pohybu a tomu, že jsem si hlídala jídelníček, jsem přibrala i při přenášení jen 11kg oproti 18kg a běžet jsem zvládla ještě v den porodu. Pokud jste na nemocenské kvůli nevhodné práci a ne kvůli zdravotnímu stavu, pak radím pohyb, ten je lékem na mnoho neduhů. A hlavně za chvíli těhotnství skončí.

etana*
hodnocení

0x

Nu, já paní chápu, ono těhotenství není vždy jen příjemné. Naštěstí asi tak deset vteřin po porodu na to nepříjemné zapomenete a zanedlouho budete o svých potížích vyprávět kamarádkám se smíchem.

Měla jsem prakticky celé těhotenství zablokovanou páteř a všichni lékaři mně odmítali dát sebemenší prášek, natož opich. Spala jsem vsedě, nohy jak konve. A různé další potíže. Navíc jsem neměla nějaké extra mateřské pocity. Ale ke konci už se člověk těší, jak mu bude po porodu fajn, hormony zapracují a vidět čerstvé mimino je velká satisfakce. A hned je vše jiné. Tak držím palce, za chvíli to budete mít za sebou a pak dlouhé období radosti (dokud děťátko nevstoupí do puberty, ale to už budete otrkaná).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]