Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

15-ti leta dcera ji malo

Od: alena* odpovědí: 30 změna:
Dobry den, mam 15-ti letou dceru a poslednich par mesicu se mi zda, ze ji dost malo. Kdyz je skola nesnida, nenosi si ani svacinu, ji az obed, pry ale vzdycky bez masa, protoze to ji ve skolni nechutna. Odpoledne pak jablko nebo mandarinku a k veceri si skoro kazdy den dela platek toastu s pulkou avokada. Kdyz k veceri uvarim neco tepleho, vetsinou to nedoji. Rika, ze hlad pres den nema, ze ji staci takhle malo. Jak to mate vy se svymi dcerami? Nebo jsou ted takove vsechny holky? Ja treba v jejim veku mela hlad neustale a porad neco jedla.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sametka
hodnocení

5x

My to v rodině řešili tak, že jsme se dohodli s praktickou lékařkou dítěte. Poslala (to se ještě posílaly koresponďáky) pozvánku k pravidelné prohlídce a tam si dítě podala a rovnou poslala za psychologem. Pomohlo to.

liska5
17.11.22 23:32

liska5
hodnocení

2x

Je hubená? Hubne? Sportuje? Má důvod držet dietu na zhubnutí? Ona ta pravidelně vynechávaná jídla zpravidla způsobí to, že si tělo paradoxně začne dělat tukové zásoby. Navíc, když jí jednotvárně, mohou jí chybět některé prvky. Zatím se mi to jeví, jako pubertální životnbí styl.

alena*
hodnocení

Pred pul rokem docela zhubla, ted se mi zda, ze tak 1-2 kila pribrala. Chodi 2x tydne plavat, obcas si jde zabehat.

Kolik zhubla? Proč hubla?

1-2 kila nahoru nebo dolů nemáte šanci opticky poznat.

Doufám, že jste s ní nikdy neřešila, jestli má o 1-2 kg méně nebo více.

hodnocení

2x

Snídaně: 0

Svačina: 0

Oběd (ve školní jídelně): může ho jíst, ale nemusí

Odpoledne: jablko nebo mandarinku (vidíte ji, že to jí?)

Večeře: plátek toustu s avokádem -"- a nechodí jídlo zvracet?

Stravování rozhodně nedostatečné. Zkuste si s ní promluvit, vysvětlit jí potřebu jídla a varovat ji před tím, že pokud nebude normálně jíst, může dojít k tomu, že tělo začne úplně odmítat potraviny, vypadají jí vlasy, přestane menstruovat a nebude moci mít v budoucnu děti.

*nene*

anet
hodnocení

1x
Já v 15 tez do školy nesnidala a svačiny si koupila těsně před začátkem hodiny třeba jen jednu housku. Obědy jsem kolikrát nedojidala. Večeři též nejedla. Až když jsem šla na střední kde byli povinné 2 teplá jídla za den (oběd večeře) tak jsem začala i snídat a mít svačiny do školy. Ovšem poté ceny zvedli a kvalita hrozná. Takže nyní opět jsem bez snídani a bez svačin, jim až oběd. Potom občas večeři a po zbytek večera už ne. Když si člověk zvykne tak to bez jídla zvládne

hodnocení

1x

Ak ma normalnu vahu vzhladom na jej vysku, neriesil by som to.

hodnocení

1x

Měsíčky nemá, protože je moc hubená, zdravotní problém už má. Maso někdy jí? K snídani ji donuťte sníst alespoň banán. Když si nenosí svačinu, tak ji jí dejte - třeba alespoň raw tyčinku, oříšky do krabičky. Jeslti jí nechutná ve školní jídelně, tak jí odhlaste a ať si nosí oběd v krabičce. Dělejte s tím něco co nejdřív. Co se měsíšků týče, dbejte na to, aby měla dostatečný přísun tuků. Z vlastní zkušenosti: hrst oříšků denně po dobu 14 dní byla úspěšnější než předepsané prášky na rok a půl.

aut
Prosimvas je jí 15 copak si neumí udělat snídaně a svačiny sama? Je dost vyspělá na to. Přece není žádný problém mít 170 a 50 kg. To ji chcete vykrmit proboha? Budete do ní cpat nuceny jídlo až z toho bude mít odpor a jídlo nebude chtít už ani vidět. Pak se z ní stane tlouštík. Neříkám že není potřeba to řešit ale tak drasticky? Byla určitě na 15 lete prohlídce, řekli ji něco ohledně váhy? Váha je v normě, není co řešit. Ne každý musí do sebe cpat tunu jídla. Jestli si chodí za běhat a plavat tak má dostatečný množství energie z toho co sama jí

Není problém, když má 50 kg, 170 cm a měsíčky, je problém když má 50 kg, 170 cm a nemá měsíčky. Nikdo tady neradí, aby jí cpala a vykrmila, ale aby měla zdravý dostatečný jídelníček pokrývající všechno, co potřebuje.

V 15ti si jistě umí udělat svačiny, ale rozdíl je umět a chtít (lenost).

Lenost by byla ještě dobrá varianta...

hodnocení

1x

170cm a 50kg? To se snad nemusíte ptát dcera, to je podviživená...

Chtělo by to nějakého odborníka.

ooz
Zkuste koupit nutridrinky. Je to výtečné a nasytí vás to a přibere.
Já to kdysi upijela taťkovi když byl po operaci :-D
Po domluvě s lékařem to myslím platí i pojišťovna. Ale pokud ji nic neřekli na prohlídce tak je to velice zvláštní.

hodnocení

0x

Traduje se, že když žena v těhotenství strádá, hlídá se, takže její dětská potom jsou tlusté. A naopak, když nestrádají co chce, takže potomci jsou potom hubené...

Tak co, jak jste to měli vy?

hodnocení

0x

Tohle je začátek anorexie. Nenápadně zjistěte, jestli její kamarádka také tak nejí. Většinou se podrží a hecují a jedna druhou táhne do pekel. *alene* Má pravidelné menzes? Tak je to už, kyž je pokročilý stav.

liska5

Dobrý postřeh.

alena*
hodnocení

Tohle doufam, ze ne. A mesicky jeste nema
liska5

Ony totiž ty ženské hormony jsou v tělesném tuku. Zhubla, přibrala. Takže aktuální výšku a váhu nevíte.

alena*
hodnocení

Meri 170cm, vazi myslim tak 50-52kg

Pokud ještě v 15 letech nemá menstruaci, to je hranice, kdy lékaři doporučují navštívit gynekologa.

15 rocna nema menstruaciu? To sa vam nezda divne? Co na to lekar?

alena*
hodnocení

Byla uz jsem s ni u gynekolozky, rekla, ze mame jeste rok pockat, pak zase prijit. Ze pry nektere holky to dostanou treba az v 17, kdyz jsou hubene a sportuji

Kdybyste doktorce řekla, že za den sní plátek toustového chleba s půlkem avokáda, možná 2 ks ovoce a možná pár lžiček nějakého jídla, tak by asi rok čekat nechtěla, to bude ještě horší.

pomocnaceste
hodnocení

0x

Příčinou nechutenství může být deprese nebo stres, starosti anebo virové onemocnění, což není váš případ. Anebo touha být jako hubené hezké modelky.

daska
hodnocení

0x

A co víkendy, to se stravuje jak? To ji máte doma, takže si můžete pohlídat, kdy a jak jí... Jinak teda 170 cm a 50 je dost málo, hlavně při jejím stylu výživy. Vyvíjí se a potřebuje vyváženou stravu, dostatek vitamínů a minerálů, maso na stavbu svalstva atd...Nelíbí se mi to! Určitě bych to řešila..

hodnocení

0x
Naše dcera intenzivně a v podstatě denně sportuje a jí, s prominutím, jako prokopnutá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]