Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Salko karamel v konzervě

Od: hana* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Otevřela jsem Salko karamel a až potom zjistila, že se to má vařit dvě hodiny v uzavřené konzervě. Ale já už jsem to otevřela a potřebovala bych to nějak zpracovat. Poradíte mi, jak karamel rozpustit, aby byl použitelný, i když jej už nemohu vařit v konzervě? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liduli
hodnocení

11x

Moc jsem otázku nepochopila. Salko karamel je již hotové v konzervě, prakticky ihned k použití. 2 hodiny se vaří klasické slazené Salko, aby z toho byl karamel. Nevím, co chcete rozpouštět, snad jen na dně usazené "krystalky"- může se stát. L.

Vidím to úplně stejně. *palec* A jak zpracovat? Do mixeru to Salko, šlehačku, půl láhve rumu a namixovat. Když přidáte 2 žloutky a vanilkový cukr, je to bezva generálka na vánoční vaječňák.

zts
Tak skvělý, když jsem tu napsal složení a cenu a odkaz na výrobek, u nějož je odlišný recept, tak to bylo smazáno ;) Cele je to nějaké divné.
Mám takový dojem, že tady funguje generátor dotazů :)
Také karamelové Salko již nijak neupravuji vařením. Kupuji ho právě proto,že ho nemusím dvě hodiny svářet jako klasické. Používám na domácí "Baileys" *mnam*

hodnocení

5x

@hana - že se to má vařit dvě hodiny v uzavřené konzervě
Není to náhodou údaj z receptu? Tak se totiž vaří "karamel" z obyčejného Salka. Jestli máte karamelové, už s ním nijak čarovat nemusíte.

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, vařte tu otevřenou konzervu ve vodní lázni a hlídejte si, aby se obsah nedostal varem ven do vody, resp. voda dovnitř do konzervy. Ve vodní lázni to snad nepřipálíte. Zdravím!

hodnocení

0x
Nalejte to do hrnce a pomalu vařte a míchejte . Myslím , že to bude fungovat . Mario

liska5
hodnocení

0x

Zamixovat do mléka a máte pár výtečných karamelových koktejlů nebo vmíchat do rumu a máte likér na Vánoce. A pro experimenty s vařením plechovky si holt koupíte jiné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]