Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co k houbové omáčce vedle knedlíků?

Od: maky® odpovědí: 23 změna:

Hezkou neděli přeji, vždy máme k houbové smetanové omáčce knedlíky. Syn moc knedlíky nemusí, co by se tak hodilo jiného k houbové omáčce? Minule si k ní udělal hranolky, to mi přijde také divné. Děkuji za nápady.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

10x

Vařím k houbovce těstoviny. Nejraději tagliatelle.

hodnocení

5x

Já miluji špagety. Klidně si je k hustější houbovce dovedu představit. Mám je ráda třeba i s lečem.

hodnocení

5x
Taky ji mám raději s bramborami.
hodnocení

Všem děkuji za rady. Na tu rýži jsem myslela, protože tř. kuře na paprice nám také chutná s rýží.

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, vedle knedlíků položte k houbové omáčce na talíř maso. Zkuste to a myslím si, že i synek bude spokojen. Zdravím!

hodnocení

3x

hodnocení

3x

rejže, jedině rejže. Pak někdy možná knedlíky.

hodnocení

3x

Klasická česká verze se obvykle podává s knedlíkem. Jako příloha se ale budou hodit i opečené brambory, rýže, těstoviny nebo čerstvý chléb, s nímž houbová omáčka také vynikne svou chutí a nezaměnitelným aroma.

A hranolky? Proti gustu žádný dišputát. :)

hodnocení

3x

Opravdu vše již bylo řečeno.
Ještě přidám...bramborové nočky jsou k té omáčce luxusní.
Dělávám dost často :)

hodnocení

3x

Nejraději k houbové omáčce mám široké nudle. Popř. brambory.

hodnocení

Široké nudle by mohly být hodně dobré. Díky za typ.

Upřesním - ty široké nudle vařím ty dlouhé (např.jako jsou Babiččiny nudle). Nikoliv ty, co se dávají do šunkofleků.

liska5
hodnocení

2x

Houbovou smetanovou mám nejraději s těstovinami /nějaké zajímavé větší tvary/ nebo s nočky. Dělám si ji hlavně z žampionů. Zkusila bych bulgur spíš než rýži. A ač mám brambory ráda, nějak mi k nim tato omáčka nesedí.

mil®
hodnocení

2x

Když ne knedlíky, tak brambory.

hodnocení

2x

Jak už bylo řečeno. K houbové omáčce brambory, těstoviny, rýži a není špatný ani kuskus.

hodnocení

2x

Knedlík, nebo kolínka - lepší než brambor.

hodnocení

1x
Varene brambory

hodnocení

1x

Čerstvé široké nudle, rozpeky, svítek.

hodnocení

1x

Můžou být brambory, hranolky se nehodí.

hodnocení

0x

Já dělám k houbovce jedině bosáky. Není nic lepšího.

Boasáky? Copak to je? Dejte, proím, recept. ;)

babkazov

bosáky říkáme my, jinde chlupaté knedlíky, drbáky.

Já je dělám jen ze syrových brambor, solamylu a polohrubé mouky. Brambory pořádně vymačkat a množství mouky zkoušet, aby nebyly tvrdé. Nedá se určit poměr, záleží na druhu brambor.

Ahá, černé knedlíky, chlupáče. Ty miluji s čímkoliv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]