Děkuji. Dočetla jsem se že jde o zátěžovou nekrózu masa. Zvláštní že u "chudinek" z velkochovů jsem tohle nikdy nenašla, ale mělo to tzv. "zdravé" kuře ze dvora. A fakt mi tohle kuře běhalo celou dobu pod okny.
omg
A nebude to tím, že z velkochovu takové kuře letí rovnou do párků, na pult se nedostane?
to je docela pomýlená představa, že produkty ze dvora jsou kvalitnější, vejce žlutější atp.
Já své slepičky na zahradě nepřikrmuji antibiotikama, abych uchránila velkochov, ani jim nemíchám do krmení močovinu, aby měly nasáklé maso a vážily více. Ani hormony jim nedávám, nevadí mi že rostou pomaleji. Velká, bledá a masitá kuřata z velkochovů, to jsou chodící nádory. Vlastně ani pořádně chodit neumí. Koupili jsme brojlery na výkrm. Ty ani neznali trávu, nechodili, jen stáli zvyklí na skrumáž v hale a neuměli vylézt do kurníku, Tak byli degenerovaní. Zdravé kuře je podstatně menší, žlutavé...
omg
Kazdy tvor se to musi naucit, vylihnuta kuratka to take neumeji
Bereme jich se zetěm každý rok tak 30 a už se nám taky stalo, že měl takový zelený flek v mase a je pravda, že k tomu měl neskutečně zvětšené srdce obrostlé tukem. Takže děkuji místním rádcům za vysvětlení. Zase jsem o něco chytřejší A co se týče toho že chudinky z velkochovů to nemají, to bude tím že než se u nich taková nekróza stihne vyvinout jsou už dávno v mražáku. Zabití na kilo dvacet. Zatímco u nás měli loni největší přes pět kilo čisté váhy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.