Nejste přihlášen/a.
Co je malé, to je milé... A nemá cenu se trápit pro něco, co nemůžeme změnit!
Myslím, že i kdyby maminka někdy dostávala růstový hormon, tak to na Tvoji výšku nebude mít vliv. Je to v genech. Mám stejně starého vnuka v prváku na gymplu. Nic zvláštního nejedl a nepil, ale měří 197cm.
Něco podobného bych napsal také. Ale obdivuju odvahu to psát, dokud nevíme, že u tazatelky byla zcela jednoznačně vyloučena nějaká genetická vada, např. turnerův syndrom nebo něco jiného. Znám případ, kdy přesně takovéto bagatelizování, od lékařky, dotyčnou dramaticky negativně doživotně poznamenalo. Přestože to šlo zvrátit včasnou léčbou, místo mávnutí ruky.
Ahoj, někdy ve 2 letech se říká, že máš 1/2 výšky v dospělosti. Řekl bych, že tvoje reálná výška v dospělosti je mezi těmi 150 - 170 cm. Za mě je lepší holka se 160 cm než přerostlý žiravy, co měří 190.
Je to hrozně individuální. Moje matka má 160 cm, otec 170 cm. Já mám 172 cm. Nejvíc jsem vyrostla právě mezi 15 - 18 rokem. Ve školce jsem patřila k těm vyšším. Pak se to zarazilo. Být tebou tak do žádných hormonů nejdu. Aby ti to ve finále víc neuškodilo neý pomohlo.
Já jsem taky před cca 10 lety zjišťovala "babské rady" na růst. Moje děti totiž nerostly podle tabulek...
Někde jsem tehdy vyčetla, že růstový hormon se tvoří ve spánku, ale pouze cca do půlnoci, a ještě je nutné spát ve tmě. Takže jsem děcka začala honit dřív do postele a na spaní měli klapky na oči (žaluzie a závěsy prostě nestačily). A světe div se - obě děti už jsou větší než já, a puberta ještě neskončila Nedokážu posoudit, jak velký vliv toto opatření mělo, třeba by vyrostli i bez toho, ale upřímně - je to jednoduchá rada a za pokus to snad stojí.
Ať se daří!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.