Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uskladnit kysané zelí?

Od: aja1946® odpovědí: 18 změna:
Uz je hotove, ale kam ho ulozit v panelaku, chladnejsi mistnost nemam. Kdybych ho napechovala do sklenic, bez lednice asi nevydrzi, ze

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Měli jsme ho přes zimu v zeláku v ložnici a v pohodě vydrželo..
id
Přendat do sklenic a zavařit. Vydrží i 2 roky.
hodnocení

To je hloupost to bych si ho mohla rovnou koupit hotove. Delam si ho kvuli vitaminum a bez chemie.
Takze ho mohu nechat v zelaku v koupelne kde je dosud
id
No jak myslíte. Při 80 stupňů při zavařováni zničite prd. Je to lepší než nechat v zeláku v teple. Nevím co chcete poradit když vše víte.
hodnocení

Uz stari moreplavci ho vozili na lodich i tam bylo teplo
id
No vidíte, že jste si poradila. Tak šup na moře.
jarinek*
Prokvašené zelí patří do chladu. Takže bude to zajímavý experiment,mít to v teple. Mě by bylo líto té práce, protože jsem přesvědčen, že se zkazí. Budu držet palce.

hodnocení

2x

Právě z ohoto důvodu zeli nenakládám, nešlapu. Nemám ho kde uskladnit. Když natrefím v Lidlu na plechovku s kysaným zelím, to je opravdu špičkové, koupím několik plechovek a s kompoty ve špajzu vydrží. V plechovce je zelí obrovslké množství a málo vody. Mám ji vždycky na 2x. Stávala ta plechovka 20 kč. Ještě jednu mám. *palec*

hodnocení

0x

To nemáte žádný špajz nebo komoru, kde se netopí? Přinejhorším sklepní kóji? Kde skladujete třeba kompoty, marmelády, naložené okurky, kečupy apod.?

Soudek by bylo možné nechat třeba i v koutě na balkóně, ale hlídat, aby nezačaly mrazy. To ho pak včas raději odstěhovat do místnosti, kterou máte nejchladnější. Jaga.

Dcera ho jednu zimu měla dokonce i v garáži. A pěkně jí tam vydrželo. /to ale u Vás nepadá v úvahu/. Potom už leda k rodině dcery, k sousedům...pokud mají lepší podmínky, než Vy.

hodnocení

Ve vyklenku v predsini
makk

Ve sklepní kóji v paneláku je tepleji než u nás v obýváku :) . Ke skladování potravin naprosto nevhodné.

etana*
hodnocení

0x

Do sterilních sklenic a do chladu (lednička, balkon, sklep). Ochlazením se zastaví fermentace a zelí se nezkazí, současně v něm zůstanou všechny vitamíny jako nové. V teple dál fermentuje a kazí se. Ale jako projímadlo dobrý...

hodnocení

0x

Nacpat do 0,7 l flašek a zavařit aby chytly víčka a vydrží i 2 roky,dokuď ho nesníte :--)) .

Já jsem jednou zelí zavařila a všechno mi zhnědlo, takže letělo na kompost. Od tý doby už jsem to nepokoušela.

hodnocení

0x
Dělám ho v menším množství do 4l sklenice. Po vykvaseni ho dám do lednice, případně dám do sklenic 0.7l. Takhle ho můžu dělat průběžně celý rok, protože v létě může být i ve sklepě už moc teplo. Zavařit určitě nee, céčko se tím zničí, ale pokud ho poté vaříte, tak to až tak nevadí.

makk
hodnocení

0x

Jestli máte balkón, dal bych ho tam. Mírný mráz to snese a silný tam nebude. Jen bych pro jistotu dal do žlábku slanou vodu nebo olej, aby to nezamrzlo. Zelí jako takové nezmrzne.

id
hodnocení

0x
Prozradíte jak jste vyřešila zelí v teplém bytě?

liska5
hodnocení

0x

Přidám zážitek s přepravou kyselého zelí. Nastoupila jsem na jižní Moravě do nacpaného rychlíku s pětilitrovkou darovaného výborného kyselého zelí. V chladu O.K. Ale asi po hodině kolébání v přetopeném kupé začalo zelí šumět a následně vytékat navzdory celofánem ovázanému hrdlu sklenice. Utírala jsem tu kaluž papírovýma ubrouskama, ale bylo to jak hrnečku vař, pořád to teklo...V kupé to tak smrdělo, že nikdo nechtěl přistoupit. Naopak odešli a raději se tlačili v uličce. Vyplácala jsem na vytření podlážky několikery noviny a docestovala dalších nejmíň sto kilometrů k nám na sever zcela sama...

Pokud mám kyselé zelí, narvu ho do šroubovací sklenice a hned dám do lednice a snažím se ho do týdne spotřebovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]