Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím se svléct celá na rentgen zad?

Od: jana15 odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
Nedávno jsem byla na ortopedii a tam mě poslali na rentgen zad (mám skoliozu).
Jak dlouho asi trvá vyšetření? A co mi tam budou dělat? Musím se svlect cela? Nebo tam budu ve spodním prádle? Jsem totiž stydliva.
A myslíte že bych si mohla nechat na sobě takovou tu latkovou dívčí lambadu bez nějakých kostic?
Děkuji moc za všechny odpovědi.
Jana, 15 let

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Na rtg páteře se svlečete do půl pasu včetně podprsenky. Rentgen se provádí vleže. Za pár minut hotovo. Stydlivost není na místě.

anet
Divný. Na rentgen zad jsem chodila 10 let pravidelně a nikdy mi rentgen nedělali v leže. Vždy jen ve stoje. A nebyla to jen jedna ordinace. Jinak budeš se muset vysvléct celá od pasu nahoru. Někde chtějí sundávat i náušnice a různé kovové šperky. Tenkrát mě tam nepustili ani s popisovanou divci lambadou bez kostic. Vše muselo jít dolů. A kalhoty doporučuji třeba legíny. Cokoli co nemá knoflíky z kovu. To by jsi pak musela sundat taky

kmet
hodnocení

4x

Jak už zde zaznělo, rozhodně není potřeba se na rentgen zad zcela vysvlékat, spodek si můžete nechat. Možné je, že budete požádána jen o shrnutí pod pás, aby to nebylo na snímku, podle toho kam bude snímek zasahovat.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, celá ne, jen do půlky těla (té půlky, kde jsou záda). A nesmíte mít u sebe nic kovového. Zdravím!

doplněno 23.10.22 21:48:

jana15 - hlavně si s tím nedělejte starosti, protože různá obnažená těla tam rentgenolog vidí x-krát za den.

fram
hodnocení

2x

Při skolióze vám mohou rentgenovat i CELOU páteř, proto počítejte se vším prádlem dolů (nemusí být, ale nejběžněji je skolióza v oblasti bederní páteře, že). Vyšetření trvá pár minut, pokud nemáte v požadavku jiné RTG - vyšetření než jen snímek. Položíte se na záda - nebudete dýchat - cvak č. 1. Pak vás laborant/ka požádá o položení nabok - nedýchat - cvak č. 2.

Povoleny budou ponožky, kvůli chladu, třeba.

wikiskripta.eu/...

hodnocení

1x

Budeš tam sama. Jen ty a rentgen.

nov

...zpočátku i RTG laborantka.;)

nebo laborant ;)

hodnocení

0x

Neboj, Jano, je to jen rtg JEN zad a není třeba se svlékat celá. Nepříjemných vyšetření si v životě užiješ mnohem víc a zvykneš si, budou důležitá pro zdraví. RTG zad nic nepříjemného není.

hodnocení

0x

Na rentgenovaném profilu nesmíš mít nic, ani látku, poněvadž vyšetřující rentgenolog nemůže vyloučit, že látka neobsahuje rušivé prvky, například kovy.

Přestaň se stydět, až půjdeš na gyndu nebo mamo, tak to si teprve užiješ orgie. Je to vyšetření a zdravotní personál nebo lékaře vůbec nezajímá tvoje tělo z hlediska sexuality. Tedy až na výjimky.

rybarka007

Na RTG celých zad vždy jen do kalhotek a ponožek. Bez hodinek, řetízků, naušnic apod. Nestydte se,nemá to smysl.

hodnocení

0x

Já teď byla na rtg plic a srdce a triko jsem si mohla nechat. Jen jsem si musela sundat podprdu kvůli kovovým háčkům. Bavlněný triko prý nevadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]