Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak stříháte nehty na nohou?

Od: tomy odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
jsem zvyklý stříhat si nehty na nohou (dokulata) stejně jako na rukou.
Stejně to stříhám dětem.
Stříháte nehty na nohou dorovna nebo stejně jako já?
Děkuji za váš názor

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Do kulata, resp. ty přečnívající " rohy" musím nějak zkosit nebo zaoblit. Jinak mi mají tendenci zarůstat. Komu kdy zdravotní sestra "operovala" zarostlej nehet před stanem nůžkama bez umrtvení, bude to dělat podobně.

hodnocení

4x

Já dokulata. Jak u rukou, tak u nohou.

hodnocení

2x
Chodim 1x za 6 tydnu na pedikuru
A to vám stačí?

pb®
hodnocení

1x

Dokulata, do rovna je humus, i když často doporučované kvůli zarůstání. Dokulata stříháme celá rodina a problém se zarůstáním není. Možná kdysi v mém dětsví mi občas na palci měl nehet tendenci zarůst, ale táta mě naučil jak na to. Těsně vedle lůžka udělat pilníkem na nehtu zářez, tím se nehet v tomhle místě oslabí a část v lůžku se pak má kam narovnat a nerostě zahnutá do lůžka.

tomy
hodnocení

@pb Můžete mi to upřesnit nebo nakreslit prosím?
pb®

Ztenčení nehtu pilníkem jsem označila na obrázku černou čárou.

Jak stříháte nehty na nohou?
liska5

Na pedikúře oblouk nehtu na povrchu zbrousí, tím je měkčí, trochu se zplacatí a tak nezarůstá.

hodnocení

0x
Do rovnokulata. ;) Prostě kompromis.

liska5
hodnocení

0x

Jak to jde. Vlastně taky do rovnokulata.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nehty na nohou

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]