Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řešil někdo z Vás nepřekonatelný odpor ke gynekologii? Já se prostě nedokážu smířit s tím, jak to vyšetření probíhá, jenom na to pomyslím, tak se mi dělá vyloženě fyzicky špatně...Když jsem se zeptala svojí sestry, jak to vyšetření probíhá, tak jen z toho popisu se mi udělalo tak špatně od žaludku, že jsem dva dny nedokázala jíst a v noci z toho měla noční můry...Opravdu nejde o stud, jako spíš o to, že mi to přijde extrémně nechutný, že někdo bude strkat do mě železné nástroje a dokonce své prsty. Když to napíšu na rovinu, přijde mi to jako znásilnění. Ano, já z racionálního hlediska chápu, že ten lékař to nedělá pro své potěšení, je to pro něj rutina a jinak to prostě nejde...Na gynekologii jsem už byla (jsem stále panna), ultrazvuk byl v pohodě, ale když se mě pokusila gynekoložka vyšetřit vaginálně (kvůli problému, který na naštěstí neprokázal), tak to bolelo, a když jsem z té kozy slezla, tak se mi začala točit hlava, až jsem si myslela, že omdlím a nakonec jsem se přímo v ordinaci pozvracela...A to mám gynekoložku hodnou, kdyby to byla nějaká zlá, nepříjemná ženská, tak netuším, jak by to dopadlo. Všude jsem se dočetla, že je normální, že se prvního vyšetření bojím, ale že zjistím, že to nic není a nebolí to...Tak to ani náhodou, vaginální vyšetření mi pořád přijde jako ta nejhorší věc na světě a milionkrát radši bych si nechala vytrhat všechny zuby bez umrtvení nebo já nevím třeba uříznou prsty zaživa. Nic na světě mě prostě neděsí víc než gynekologie.
Nezlobte se, ale nějak mi to celé nepřipadá pravděpodobné. Pokud jste skutečně panna a neměla jste dosud styk, gynekolog Vás nikdy nevyšetřuje vaginálně. Kvůli hymenu. Ve Vašem případě se vyšetřuje přes konečník. Proto mám dost pochybnosti, že to tak skutečně proběhlo. Vaše gynekoložka určitě ví, jak vyšetřovat dívku s panenskou blánou. Proto se mi Váš příběh zdá málo pravděpodobný. Jaga.
Vyšetřovala mě vaginoskopem.
" U dívek, které neměly pohlavní styk, se k vyšetření využívá vaginoskopu. Jedná se o velmi tenkou trubičku se zdrojem světla, která je šetrným způsobem zavedena do pochvy a to bez poranění panenské blány. Během tohoto vyšetření lze například odebrat materiál na bakteriologické vyšetření či hormonální cytologii."Zdroj: https://gynclin.cz/jak-pripravit-dite-na-vysetreni
Ještě dodám, že říkala, že pokud nebude problém, tak mě v budoucnu bude vyšetřovat jen tím ultrazvukem (dokud budu panna), tohle bylo pouze kvůli jednomu problému. Ale chápu, na internetu je hromada "fejků" a trollů, ale opravdu mě takto vyšetřila. K poškození blány samozřejmě nedošlo. Gynekologové opravdu vyšetřují panny i vaginálně, holt např. stěr u zánětu (který může mít i panna) přes konečník vyšetřit nejde.
Jaguš, ale hymen není uzavřená blána, už kvůli odtoku menstruační krve, je to spíš srostlý lem otvoru.
Prsty mě nevyšetřovala, jenom tím vaginoskopem (i tak to pro mě bylo příšerný), proto si neumím představit, jak moc hrozné to musí být zrcadly a prsty. A ještě zmíním, že ona se snažila vyšetřit mě opatrně, není to její vina, že to bolelo. Já jsem si nikdy nedokázala zavést ani ten nejmenší tampon, když jsem to zkoušela naposledy, měla jsem slzy v očích, jak to bolelo a podařilo se mi to jen na krajíček, takže očividně je vina ve mně. A ještě jednou podotýkám, že moje gynekoložka je naprosto úžasná, hodná a jsem ráda, že jsem mohla zrovna k ní. Sama jsem se ji i omluvila, že jsem tak neschopná a pozvracela jsem se ji tam, ale naštěstí na mě naštvaná nebyla.
A rozumím i Vám, že mi nevěříte, ale opravdu to takto všechno proběhlo, holt dokázat Vám to nemohu.
Hladajte u psychologa pricinu fobie a snazte sa jej zbavit. Nepisete, kolko mate rokov, ked ako uvadzate ste panna. Mate zaujem o sexualne aktivity? Neskusal vas niekto ako dieta pohlavne zneuzit?
Toto vsetko asi bude psychologa zaujimat.
Je mi 23. Když mi bylo asi 6 nebo 7, tak mě jeden příbuzný několikrát donutil k orálnímu sexu, ale nejsem si jistá, jestli to s tím přímo souvisíí...Mám dvě známé, kterým se to stalo také a žádné trauma z toho nemají, jedna se tomu dokonce zasmála, když jsem jí svůj zážitek vyprávěla, jako zneužití ji to nepřišlo.
Tak ja nie som psycholog, ale znie to desivo a ta trauma moze byt hlboko vo vas, urcite to rieste u psychologa. Drzim palce.
V zivote je spousta neprijemnych veci, ktere musi clovek vydrzet. Prohlidka na gynde je brnkacka proti tomu, co vas / mozna / jeste ceka. Mate cely svuj zivot pred sebou, ale je vam 23 let a myslim, ze jste od mamy spatne vychovana. Prominte.
boba: Tím, že gynda je brnkačka a přijdou horší věci na světě, máte na mysli co? Porod? To chápu, nedokážu si představit, že bych přežila porod. A tím, že jsem špatně vychovaná, máte na mysli, že jsem rozmazlená? No, Váš názor, chápu, že Vám to tak přijde, i když si nemyslím, že by mě rodiče nějak rozmazlovali, (gynekologii prostě neřešili ani u mě ani u sestry, nikdy jsme o tom ani nemluvili), např. kapesné jsem od rodičů nikdy nedostávala a byli dost přísní, co se týče známek a školních povinností atd, pokud jsem např. dostala z písemky horší známku než 2 (na 2. stupni ZŠ), často byl za to výprask a řeči, jak jsem neschopná a blbá kráva...A ohledně toho, že jsem v dětství byla donucena k orálnímu sexu, tak jsem se s tím poprvé svěřila sestře ve 14 letech a prosila jsem ji, aby to nikomu neříkala. Samozřejmě to však matce vyzvonila a ta mi na to později řekla, abych to hlavně už nikdy neříkala, hlavně ne někomu cizímu, protože tím ponižuji sama sebe a jméno naší rodiny.
Denima, takze jsem to docela trefila s tou mamou, ale opacnym smerem. Mama, nebo rodice, kteri dovedou rict dceri, ze je nemozna krava, k tomu nemam co dodat. My jsme mely s dcerou uzasny vztah a ted se tesim ze tri vnoucatek. Tim, co vas v zivote ceka, jsem nemyslela jenom porod, to je taky brnkacka proti fackam, ktere vam zivot ustedri. Nemoci, ztrata blizkych a jine a jine. Ale na to mate jeste hodne casu, teprve zacinate zit. Omlouvam se tedy. A jako vsichni ostatni, kteri vam tady radi navstivit psychologa, pekne se mu ze vseho vypovidat a uvidite, ze bude lip. Neni to zadna ostuda. Jinak se v tom budete motak jak v bludnym kruhu.
Děkuji moc, já si uvědomuji, že je to psychika. Jak tu už několikrát bylo zmíněno, psychologa (asi spíš psycholožku) se pokusím vyhledat, zatím mají všude plno. Třeba to pomůže, ale bojím se, že to bude podobné, jako když jsem se tento problém pokusila řešit se sexuoložkou, vůbec jsme si spolu nesedly, akorát jsem pokaždé, když jsem vyšla z ordinace měla pocit na zhroucení, takže jsem toho jen litovala, že jsem tam šla, to i ta gynekologie byl "lepší zážitek" (jelikož moje gynekoložka je opravdu anděl).
Já mám takový pocit, že kdybyste měla každý den zatopit, dát zvířatům, uvařit oběd, naštípat dřevo, podojit krávu a kozy, tak byste měla úplně jiné myšlenky, co jako se tam bude dít. "A vo tom to je"! Dneska se ve všem babrá, samá fobie a kdovíco... tak tam nechoďte! Až budete mít potíže, na které exnete, protože nechcete jít na vyšetření, tak to bude asi v pořádku. Darwinova cena...
Chodím na VŠ, k tomu na částečný úvazek pracuji, ve volných chvílích se věnuji dobrovolnictví, učit se mám čas kolikrát až po nocích, někdy ani nemám čas se najíst, kolikrát třeba snídám až pozdě odpoledne, jak mám nabitý program. Jinak já si uvědomuji, že nechodit tam riskuji, právě proto tam samozřejmě hodlám nadále chodit.
A ještě dodám, že jsem vyrostla v početné rodině na vesnici, zvířat jsme vždy měli hromadu a práce tam bylo také vždy dost, vlastně jsem znala jen školu a domácí povinnosti, nějaké diskotéky, zábavy, kino nebo kafíčka s kamarádkami jsem do dospělosti neznala, naši byli v tomhle ohledu přísní a pro tyhle kratochvíle pochopení neměli.
A ještě dodám, že moji rodiče měli podobné řeči jako vy, žádné psychické nemoci nejsou, to je jen rozmazlenost, matka mi řekla, že se sebepoškozuji, protože se snažím být zajímavá (přitom už v rodině máme jednoho člena, který se několikrát pokusil o sebevraždu, pro naši rodinu je však důležitější, aby se to nikdo nedozvěděl, co by tomu řekli lidi). Když zjistila, že beru antidepresiva (viděla ty léky, musela jsem ji přiznat, na co to je, tak byla strašně naštvaná, hlavně aby se to nikdo nedozvěl. Psychiatrička mi naopak řekla, že na to, jaké mám duševní problémy, zvládám život docela dobře, spousta lidí s mojí diagnózou končí v léčebnách.
Já bych si zkusila uříznout ten prst nebo vytrhnout zub bez umrtvení, abych to mohla porovnat. Ovšem vy po tom orálním znásilnění asi budete mít u zubaře ještě větší problém.
Hlavně si to vyřiďte se svou matkou, jít poprvé na gyndu v 23 letech je celkem hrůza, měla vás vzít mnohem dřív, lékaři specializující se na mladé pacientky mívají pro jejich strachy mnohem větší pochopení a lepší postupy.
S vrtáním a vytrháváním zubů bez umrtvení mám hodně zkušeností, v dětství jsem chodila k zubařce, která se s ničím nepárala. Mám za sebou i několik stomatochirurgických zákroků a vytrhávání zubů kvůli rovnátkům, nějakým přehnaným strachem ze zubaře netrpím. Uříznutí prstu...to popravdě nevím, jestli bych zvládla (ač jsem se v pubertě sebepoškozovala, definitivně jsem s tím přestala až loni), myslela jsem to spíš s nadsázkou, abych vykreslila, jak moc mě to děsí.
Matka to holt neřešila, moje starší sestra tam poprvé šla ještě v pozdějším věku než já. A znovu podotýkám, že moje gynekoložka je naprosto skvělá a má k pacientkám bezvadný přístup. To je vlastně moje jediná útěcha, že když už to musím podstupovat, tak zrovna u ní.
Tak jak to popisuješ, tak to je se vším, na co člověk příliš myslí, co v hlavě příliš dlouho přehazuje a rozebírá. Něco jako autohypnoza. Sama sobě si to vsugeruješ tak, že pak s tím nemůžeš žít a nastoupí psycholog a celé to potupluje. Jednou za rok jdeš na gyndu? A takové štráchy! Celé dny a noci řešíš zrcadla u gynokologa? Neblázni! Neprožívej nic nepříjemného, co trvá chvíli. Za chviličku je to pryč. Nač si kazit, byť jen pár minut?!
Autosugesce, ne autohypnoza.
Sexuoložku jsem vyzkoušela, nepomohlo to. Bavily jsme se o tom, jak mě v dětství (asi 6 nebo 7 let) sexuálně obtěžoval příbuzný a několikrát i zneužil (ale jen orálně, proto jsem pořád panna). Vůbec mi to nepomohlo, přišlo mi, že moje pocity vůbec nechápe. (Samozřejmě jsem nečekala, že po prvním sezení se něco zlepší, ale nepomohlo to ani když jsem tam byla víckrát, akorát mi z toho bylo hrozně, začala jsem mít znovu deprese a nutkání se sebepoškozovat.) Tak mi alespoň dala kontakt na dobrou psychiatričku, beru teď antidepresiva. A psycholožku jsem se také pokusila najít, bohužel zatím mají v našem městě plno, nepřijímají nové klienty.
Jetě mě napadá, jak tady píšete, že znásilněná osoba se bojí, že ji násilník zabije...To je možné, já jsem se svéo příbuzného také začala bát, po tom co to zneužívání začalo, předtím jsem ho měla ráda a vyloženě za ním dolízala. Ale toho, že mě zabije, jsem se nebála, kdyby to byl někdo, koho neznám to možná ano.
Soryjako, já tedy jsem. A právě proto na to nejde jak vy říkáte relevantně odpovědět, ovšem situace "návštěva gynekologie" je přinejmenším polovině rádců celkem dobře známa. Takže pokud se někdo na laické poradně zeptá, nemůže očekávat kdovíco. A zde o odpověď vůbec nejde.
Tebi, moc děkuji za pochopení. Zkusím vyhledat lepšího odborníka. Ještě jsem slyšela, že kromě klasické psychologie je na odbourání bloků dobrá i kineziologie, ale nevím, abych jen zbytečně nevyhodila peníze. Kdo ví, třeba za pár let to už takhle prožívat nebudu. A přála bych ti to i Tobě. Ještě se chci zeptat, Ty jsi byla také zneužívaná? Nemusí mi samozřejmě odpovídat.
Byla jsi u sexuologa, kdyz nemas sex, ve 23 letech panna? Ja to nevidim na psychologa, ale na psychiatra. Tady to fakt nevyresis.
"Milionkrat radsi uriznout prsty zaziva" hm, a kam si tu savli v ordinaci hodila, na podlahu?
Ano, byla jsem u sexuoložky, jelikož mi to bylo doporučeno, protože jsem byla sexuálně zneužívaná, teď vím, že to byla chyba, jelikož mi tam vůbec nedokázali pomoci, tento problém se musí řešit spíš s psychologem a psychiatrem.
Na podlahu naštěstí ne, lékařka si toho všimla, že se mi navaluje, tak mě rychle přistrčila k umyvadlu, které bylo naštěstí jen 2 kroky vedle.
To bylo za použití jednorázových nástrojů z plastu. Ty se pak vyhodily. Byly místo těch vyvařených kovových, používaných u všech pacientek.
Být vámi, tak zkusím psychologa. Nicméně je furt lepší vydržet max. 5 minut vyšetření a zjistit, že mi nic není než tam pak jít s nějakou akutkou.
Mmch. žádný železa do vás strkat nemusí. Já jsem např. domluvená s mou lékařkou, že používá jen jednorázová plastová zrcátka a to ještě ta nejmenší, protože mne to jinak bolí. A vzhledem k tomu, že ví, že i já toto vyšetření taky zrovna neprožívám, tak se snaží dělat vše rychle. 1x za rok holt zatnu zuby a tu chvíli to vydržím.
Jediný důvod, proč by do tebe na gyndě někdo strkal kovové mučící nástroje, které se "prej" vyvaří potom, co se strkají do všech ženských nebo plastové mučící nástroje, je, že ti roztáhnout pochvu, aby gynekolog dosáhl na děložní čípek, kterej je až úplně vzadu. Je to místo, které odděluje pochvu od dělohy (vnitřní orgán). A když ti takhle roztáhne pochvu, tak vezme dlouhou tyčinku, která má na konci štětiny a strčí ji do toho čípku (dovnitř čípku) a bude s ní otáčet a různě ji tam strkat, aby jako odebral vzorky na zkoumání, jestli nemám rakovinu děložního čípku. Pak ti gynekolog řekne, že je úplně normální, že po tomhle "zákroku" ti poteče krev (z čípku a dělohy), protože v tom ryl a že si máš vzít vložky a nedělat Zagorku.
Jinak pro doplnění:
■ rakovinu prostaty má v ČR každý rok diagnostikovanou 8 000 mužů.
■ rakovinu děložního čípku má každý rok diagnostikovanou 800 žen.
A proto muži, stejně jako ženy, od 15-18 let a výše, chodí 1 x za rok k urologovi (může to udělat i obvoďák) a nechají si strčit do konečníku několik prstů, aby jim doktor prohmatal uvnitř těla prostatu. PRÁVĚ ŽE VŮBEC! Viděl někdo z vás nějakého takového chlapa, který tohle podstoupí dobrovolně byť jen jednou? A viděl někdy nějakého chlapa, který tohle podstupuje dobrovolně 1 x za rok od svých 15-18 let až do důchodu?
Nezmysel. Pravidelne prehliadky u urologa pre muza bez rakoviny prostaty v rodine su od 50 rokov vyssie. Urcite nie od 15 alebo 18 rokov. Vysetrenie prostaty cez konecnik je uplne v pohode a podstupim ho vzdy, ked to lekar odporuca. Nemam z toho ziadne traumy.
Také vás po tom vyšetření jistě lékař upozorní, že můžete 1-2 dny krvácet z konečníků.
Že to nic není a že si máte na to vzít inkontinenční vložku pro může, abyste tou krví zašpinil svoje boxerky.
Žádný big deal, ne?
A váš otecko jistě také chodí na strkání prstů do konečníku? (Ten už je na tuti ve věku 50+.)
Min. jednou za rok. Pravidelně jako hodinky.
Jste vzorná rodina. Gratulka.
Nezmysel, zase a znova. Lekat nema dlhe nechty ani prsten, aby nieco v konecniku poskodil a vzniklo krvacanie. Ruka v latexovej rukavici natreta gelom nemoze nic take sposobit.
Krvacanie a infekcia mozu byt po imvazivnom zakroku ako biopsia prostaty.
Ale já si tohle všechno uvědomuji, tohle vyšetření prostě proběhnout musí, jinak riskuji vážné onemocnění. Ale jenom si to vyšetření představím, tak je mi prostě špatně, chce se mi zvracet a buší mi srdce...Nevím, měla jsem spolužačku a ta hystericky vyváděla, když viděla jenom fotografii pavouka, jednou se dokonce rozplakala, když nám učitelka při hodině pustila krátké video o pavoucích, tak si vyděšeně zakrývala oči...Jenže pavoukům se vyhýbat jde, lékařskému vyšetření bohužel ne...
Já nemám problém se studem. Já mám problém s tím, že na mě cizí člověk sahá (je mi jasné, že jinak to prostě nejde), ale jen na to pomyslím, tak se mi rozbuší srdce,zdvihne žaludek a začne motat hlava. Jako dítě jsem byla sexuálně zneužívaná.
Ty jsi ale čuně, tvůj argument, ž ejich gynekolog viděl hodně, to má být jako argument? Lžete tady milé slečny, chlap může mít taky rakovinu, například prostaty a věřte, že na urlogii chlap normálně nechodí, je to nesmysl, nikdo se ho neptá, zda byl na urologii, nikdo ho tam nenutí a chlapi tam opravdu nechodí, už vůbec ne, jak tady někdo píše, že tam chodí chlap každý rok, nechodí tam ani jednou ročně, ano 2krát ročně, ani za deset let, chlap nikam nechodí, žádné preventivní prohídky u chlapa co se týče penisu, varlat či prostaty, žádné takové preventivní prohlídky nejsou a nikdo nikdy k takové prohlídce či vyšetření chlapa nenutí a ani tam chodit nemusí například kvůli potvrzení zdravotního stavu kvůli zaměstnání. Bohužel ženy tomu moc nerozumí a myslí si, ž etam chodit musí, bohužel je pravda, že jsou často nuceny a lékaři manipuovány, aby k preventivním prohlídkácj na gynekologii chodili, dělají to například nátlakem, manipulací, nebo straší naše ženy, je zajímavé, že ženy josu mnohdy nuceny chodit na takové prohlídky kvůli zaměstnání, dále josu naše ženy nuceny odpovídat u lékaře na otázky typu, kdy to měla naposledy, kdy to měla poprvé, kdy měla pohlavní styk naposledy a další nechutné věci, ale nikdo neřeší, že to není povinnost ženy na tyto nechutné otázky odpovídat, už jste někdy zažili, že by se někdo chlapa a to každého ptal lékař, kdy měl pohlavní styk naposledy, kdy byl na záchodě atd, to by asi neprošlo, ale bohužel jsou ženy těmito nucenýma prohlídkama až šikanovány, musejí podstupovat proti své vůli takové potupné jednání, potupné prohlídky a já se ptám, jak je to možné, že si to k ženám tyto lékaři ašpatnný systém vůbec dovolí? Jak může někdo nařizovat a to osoba cizí a o to více pokud je ta osoba opačné pohlaví, tudíž chlap-lékař, abyy si dotyčná zašla na velmi potupnou prohlídku, roztáhla tam nohy, které nemá vůbec zakryté, což by určitě šlo vyřešit ale proč by se pan bílé čuně lékař nepodíval, pěkně se na ní celou podíval, pak na ženu sahal a pak jí tam dokonce strkal prsty do pochvy a další předměty připomínající někdy tyčku-robertek s kondomem, to je šílené? Másto toho, aby žena nebyla nucena chodit na takové prohlídky, měla vždy právo říci ne i kvůli napsání prášků či potvrzení při nástiupi do práce, což chlap nemusí, aby byla případně celá zakryta a to i nohy a bya zakryta speciálníma kalhotama, nebo látkou a ukázala jen rozkrok na dobu nezbytně nutnou, což je taky nesmysl, protože žena pokud is takové vyšeření nepřeje, aby jí to dělal lékař opačného pohlaví, tudíž chlap, tak tam chlap nemá co dělat, jinak je to znásilnění, proč myslíte, že je tolik chlapů lékařu a jak mladších, tak i dědků, protože jim ukazujete to, co by jinak nikdy nevyděli a nikdy by jste jim to neukázali, vše využívají a moc dobř eto vědí, jen se o tom nemluví, protože by přišli o práci, ukazujete jim to, co by jste měla mít jen pro toho svého, proto chlap tam nemá co dělat, je to opravdu znásilnění, navíc, když je k tomu často žena donucena a je jí řečeno, že to musí podstoupit, chlap nemusí. A o to více, pokud je tam chlap lékař, muž. Má chlapské myšlení a vnímámí, je to chlap jako každý jiný má chlapské oči, prsty, ruce a moc dobře to ví, dokonce má i penis vážené dámy. Podvádíte sebe i svého přítele, je horzný, jak některé ženy říkají, že jim to nevadí, gynekologie, porodnictví je jedinný obor, kam chodí jen a jen ženy, proto tam má být hlavně vždy žena lékařka a žena má mít vždy právo si vybrat, tam se ví, že tam přijde na prohlídku jen žena. Studium medicíny a zvláště gynekologine ještě nikdy nikoho nezbavilo sexuální vnímavosti a sexuálního pudu. Nvíc sexuální pud je hned druhým nej-solnější pudem člověka dle psychologů. Je mnoho případú, které se dějí dnes a denně, kde je žena n atakové prohlídce manipulována, je na ní dán nátlak ze strany lékaře, kdy mnohdy žena podlehne a svlékne se i proti své vůli a nechá si v dotyčný okamžik dělat úplně vše, nedokáže se v tuto dobu bránit, přitom může odmítnout jakoukoliv fázi tohoto vyšetření či prohlídky, ale nikdo jí to neřekne, nezeptá se , neví o tom. Je mnoho případů, kde došlo a stále dochází k nátlatku na ženách na gynekologii, porodnictví, dochází k nátlaku a k sexuálnímu obtěžování, ponižování, až znásilnění. A je jedno zda je to lékař, který je znám, zda je to primář, je mnoho případů, které se dají dohledat, kdy došlo k násilí a sexuálnímu obtěžování při takové prohlídce na ženě, bohužel to nikdo moc neřeší. Ženy probudte se, jde jim jen o peníze a o moc, že vás vidí nahé a dělají vám skoro vše, co váš přítel a to bez souhlasu, navíc někteří lékaři svlékají i ženy nahoře a bez rukavic jim sahají na prsa , dále jim tahají a mačkají bradavky, zajímavé a to nbez souhlasu, což žena nikdy nemsí být nahí jak dole, tak nahoře, ale děje se to, bohužel. A zase u chlapa to neexistuje, proberte se. Dříve se církev scovávala za boha a dnes se lékaři, cunata, bílá mafie schovává za slovo zdraví. Neodvolte to.
Děkuji za odpovědi, zvlášť uživatelům @peter a @tedi. Jediné řešení je najít psycholožku, ideálně takovou, která se specializuje na následky sexuálního zneužití, jelikož to je nejspíš hlavní příčina mého problému. Mrzí mě, že spousta z Vás mi nevěří nebo mě považuje za rozmazleného fracka, ale chápu i Vás. Spíš jsem se chtěla prostřednictvím této stránky vypovídat z těžkých pocitů, které zážívám, ale asi to byla chyba, nečekala jsem, že tu bude tolik negativní kritiky na mě, rozhodně jsem nechtěla nikoho naštvat, takže pokud se tak stalo, tak se omlouvám. Závěrem ještě jednou dodám, že moje gynekoložka je naprosto úžasná a jsem ráda, že můžu chodit k ní, třeba to za pár let budu vnímat jinak a už mi to nebude vadit tam chodit.
Mně zarazila odpověď pb, jak píše o tom, že oběť znásilnění se při tom bojí smrti, ano může to tak být, ale nemyslím si, že je to tak vždy. Když to porovnám se svými zkušenostmi, já se vždy strachy třásla, ale věděla jsem, že až uplyne nějaká doba pro mě nepříjemných pocitů, tak bude uspokojený a budu mít pokoj minimálně na jeden den. Ale ten nechutný, špinavý pocit, že jsem součástí tohoto nechutného incestu ve mně zůstal napořád.
Tebi, neřešte jiné, odborník jistě nejsem, neb se této profesi už pár let nevěnuji, na stará kolena dělám něco jiného, ale řekla bych, že vašich šest semestrů v rámci jiného vzdělání a mé ukončené řádné vzdělání v tomto oboru je srovnatelné asi jako rodinka na lyžovačce versus bývalý závodník. Že se vám můj názor na celý problém nelíbí je vaše věc, ale nic to na faktech nemění.
Etapa: Vy jste opravdu (bývalá) psycholožka? Přiznám se, že to bych nečekala, zvlášť když Vaše první odpověď byla posměšná reakce, ať si tedy ten prst zkusím opravdu uříznout a ještě s dovětkem, že po orálním znásilnění mě určitě děsí i zubař. Psát něco takového někomu, kdo si prožil sexuální zneužívání a má diagnstikované vážné psychické onemocnění při Vaší profesi (jedno zda bývalé) mi přijde přinejmenším neprofesionální. Klientovi/klientce byste to na terapii řekla také?Nechci zde nikoho urážet, ani Vás, ale nezlobte se, doufám, že až navštívím psycholožku, tak nenarazím na někoho podobně neempatického jako Vy.
tebi, oprava, šest let, ne tři semestry. Tak to jste ve mně vzbudila zvědavost, copak to bylo za školu, obor?
Jsem na tom úplně stejně. kdo nezažil nepochopí. Jediná možnost, jak z toho ven je psychoterapie. A to hodně kvalitní a dlouhodobá psychoterapie...
Jinak tento web je opravdu NEVHODNÝ k Vašemu problému, myslím, že místní diskutující (většinou v důchodovém věku kopající se nudou do...) Vám spíše svou absolutní ignorancí, nevzdělaností a předevšíím neempatičností spíše ublíží, než pomohou. Nechápu, proč se v diskuzi omlouváte, nemáte vůbec za co se omlouvat...
Jestli si mohu dovolit menší radu, napiště do nějaké solidní - nejlépe odborné (jsou i zadarmo) poradny, kde Vám jistě poradí daleko lépe
Moc Vám děkuji, jsem opravdu ráda, že mě chápete a neodsuzujete. Že mi laici píší neempatické (až výsměšné) komentáře bych ještě pochopila, ale nečekla bych to od uživatelky @etana, která je prý údajně psycholožka. Upřímně doufám, že je to lež a takoví diletanti se v tomto oboru nevyskytují, pokud je to pravda, tak je jen dobře, že se tomuto oboru již nevěnuje, opravdu bych se nerada setkala s někým takovým. Stejně jako mi ona poradila, abych si nechala uřezat prsty, já bych ji doporučila, aby roztrhala svůj diplom.
Nebojte, denino, vždyť jsem říkala, že se tomuto oboru nevěnuji, nicméně nelžu. A co gynda, už jste byla? Mimochodem, nebylo to posměšné (to o těch prstech), sama jste tou dramatizací navodila úvahu, jak moc svá slova myslíte vážně. A celý vývoj debaty se znuděnými důchodci jen potvrdil, co si myslím. Ale to je vaše věc, mě to už nezajímá. Hodně štěstí.
@etana: Teď nevím, jak to myslíte, tu větu, jestli jsem tam už byla. Byla jsem tam letos na jaře a půjdu tam zase příští rok (pokud nebude nějaký zdravotní problém), tak mi to řekla i gynekoložka, že stačí, když přijdu až za rok. Vždyť to jsem psala už v úvodním příspěvku, že jsem gynekologické vyšetření podstoupila, jenže jsem to psychicky nezvládla, bezprostředně po vyšetření jsem se nejdřív skoro skácela na podlahu a následně přímo v ordinaci pozvracela, bylo mi hrozně, že jsem taková neschopná nána, vždyť to zvládají všechny ženy, naštěstí se na mě gynekoložka nezlobila (i jsem psala, že je opravdu moc hodná). Akorát mě nadále postihují hrozně silné úzkosti, kdykoli si vzpomenu, že tohle budu muset podstoupit v životě ještě víckrát. Snažím se rozptýlit, nemyslet na to, ale moc se mi to nedaří.
Samozřejmě se pokusím domluvit s lékařkou na psychiatrii, jestli by nešlo před vyšetřením mi předepsat něco na uklidnění (třeba neurol, lexaurin, běžně to neberu, ale co jsem slyšela, tak se takhle někdy postupuje u lidí, co trpí panickým strachem ze zubaře).
Vy nas trolite?
Logicky kdyz nezvladate bezny zivot, muzet ocekavat, ze zvladnete prvni navstevu gynekologa ve 23 letech, kdy biologicky je uz nejvyssi cas na rozmnozovani (a vy se hroutite z vysetreni). Radim vybrat dobreho psychiatra. Empatickeho psychologa preskoc, nic nevyresi, jen chlacholi.
@ahoj : Nikoho netrolllím, k psychiatrovi chodím. Že nezvládám běžný život je věc názoru, ano mám psychickou poruchu, je to způsobené tím, co se mi stalo v dětství, ale jinak se snažím žít, aby mě to neomezovalo, studuji, pracuji (měla jsem i 3 brigády naráz, momentálně pracuji ve svém oboru kolem 30 hodin týdně). Také se již přes půl roku věnuji dobrovolnictví.
@ahoj: A nejvyšší čas na reprodukci? To je opět jen Váš názor, v dnešní době, kdy většina lidí studuje VŠ se stávají rodičemi mnohem později. Navíc já děti neplánuji, ač děti miluji, sama jsem z velké rodiny (kromě sestry mám ještě 4 bratry), ale vlastní děti mít nechci, navíc si myslím, že i kdybych si to rozmyslela, mám ještě spoustu času (můj nejmladší bratr se narodil mámě ve 45 letech, ano je to už dost pozdě, ale vím, že ve svém věku mám ještě spoustu času).
@etana: Mimochodem, víc než to vaše prohlášení o tom, ať si tedy zkusím uříznout prsty či vytrhat zuby (samozřejmě proč bych to dělala, byl to jen příklad, co mi nahání větší hrůzu, což je pravda, ale pokud bych to opravdu udělala, čeho bych tím asi docílila), tak víc se mě dotklo to Vaše prohlášení o tom, že po orálním znásilnění mi asi dělá problém i zubař. Protože jste psycholožka, tak byste měla vědět, jak vážný dopad může mít na člověka sexuální zneužívání (ještě k tomu incest s blízkým příbuzným) a ne si z toho ještě utahovat. Ten orální sex navíc nebylo jediné, čeho se na mě příbuzný dopustil.
Psychiatr není dobrý nápad, ještě vás tam sexuálně zneužijí, což se na psychiatrii děje, vše se dá opět dohledat, nedávno byl pořad myslím, že na primě, kde zdravotní sestra, která se léčila na psychiatrii dala stížnost na její zacházení, dala to do televize. Byla nucena tato szravotní sestra, která tam byla jako kllientka, tak byla nucena se svlékat a to úplně do naha před dvěma zřízenci - dva můžu, kde přišla sestra z prychiatrie a řekla jí, že se má svléknout úpně celá do naha a ta sestra klientka řekla, že se svlékat nebude před osobou opačného pohlaví, byli tam dva. Nakonec to dopadlo tak, že ta sestra z psychiatrie řekla, ž ejí to vůbec nezajímá, že se prostě svleče, nebo jí ty dva muži, co tam pracují jako pomocníci, či lékaři, že jí pomůžou svléct, že moc nadělá, že jich už viděli. Ona nechtěla, tak se na ní ty bílá prasata vrhli a násilím jí ty chlapi svlékli úplně do naha, nikoho to nezajímalo, ani ředitele, pak to dala do televize. Je mnoho případů, další případ, který se dostal ven je psychiatr lékař Cimický, který znásilnoval mnoho žen, dokonce ženám vyhrožoval a ukazoval jim místnost, kde se dávají lidem elektro-šoky, že pokud mu nebude povůli, tak na ty elektro-šoky půjde, další nadupoval prášky a injekcema a sexuálně je obtěžoval , zastrašoval, svlékal a znásilnoval Děje se to dnes a denne na psychiatrii, v ústavech, na gynekologii, porodnictví a vždy se to děje jen v případě, kdy je žena na prohlídce, nebo na vyšetření u opačného pohlaví a to u chlapa, ještě nikdy nebyl případ, že by žena zneužila ženu, chlap tam prostě nemá co dělat. Je to šílený. Nikdo nikoho nesmí nutit a to zvláště osoba opačného pohlaví, aby se dotyčná osoba a v tomto případě žena musela svléknout a ukazovat své intimní a sexuální části těla, j eto vaše tělo a jen vy rozhodujete a ne, že za vás rozhoduje bílá mafie. Lékař není od toho, aby vám něco nařizoval, od toho je policie a soudy, lékař má dělat jen to, co vy sama chcete, jinak je to porušení Ústavního zákona a porušení práva volby včetně porušení zákona o nedotknutelnosti těla.
chlap gynekolog je úchyl, proto šel za mlada na gynekologii, proč asi, protože mu jí ukazujete úplně v pohodě a jste ochotni, pokud řekne ukázat i vršek, at si sáhne, at si prohmatá mé tělo, mé prsa, bradavky, at se koukne na moje právlo, at mě svlékne, pěkně roztáhnu nohy at si zase sáhne, na pysky, na poštěváček, zda funguje, neuvěřitelné a at mi tam klidně strčí i prsty, je to přece lékař, ne?...je to hlavně prase, pokud ten gynekolog je chap, chlap na takové prohlídky nikdy nechodí a nikdo ho nenutí, velmi zajímavé a jestli tady někdo psal, že chlap chodí každý rok na preventivní prohlídku s penisem, varlaty či prostatou, tak je to milé dámy lež, chlap tam nechodí a nikdo ho nenutí ani jendou za 10 let, ani za celej život, je to jen jeho věc a tady ženské některé chodí každý rok, zajímavé a pokud tam nepřijodu včas, tak jsou mnohy pány lékaři i napomenuty, což je neuvěřitelné? Hold vás chtějí vidět, dokud jste mladé a ještě mají za vás, z akaždou prohlídku peníze, tak proč ne? Je zajímavé, že na gynekologii, což je čitě ženský lékař, kam chodí jen a jen ženy je daleko více chlapů lékařu, než žen, proč asi milé dámy? Už to pochopte. Navíc chlap vám bude říkat co máte dělat a koukat s ena vás, když jí nemá, když to nikdy nezažije, když to nemá každý měcí a chlap nikdy nebude rodit, nikdy nebude mít ty bolesti, ale bude vám říkat, jak to máte dělat vy, je to zvrácenost, je to prostě znásilnění.
Tohle je už přehnané, NIKDY bych si nedovolovala říct o lékařovi/lékařce, že je to úchyl (s výjimkou případů jako jsou Cimický apod.). K lékařům mám úctu, já bych takto náročné povolání vykonávat nemohla.
Není to jen Cimický, je jich hrozně moc, jsou jich desítky, stovky, můžu vše poslat , pokud nevěříte, znásilnění, sexuální obtěžování, žena při kontrole prsou není vůbec zakryta, vyšetřuje se jen jedno prso a pak druhé, nikdy ne obě a přitom má žena většinou odhalená obě prsa najednou, to u lékařky nikdy není, naopak ve speciálním centru, kam chodí jen a jen ženy na vyšetření prsou, tak tam žena dostane oblek, kterým si prvně zakryje jedno prso a po vyšetření si zakryje zas to druhé, je mnoho případů a nic není přehnané, dejte si otázku, proč žena musí chodit na gyneologii, proč?...je to služba jako každá jiná, navíc placená a pokud někdo chce takovou službu, tak at si ji využívá, ale pokud dotyčná žena nechce, tak proč je tam nucena jít, například kvůli preveventivní prohlídce i když jí nic není a odmítá to, nebo kvůli potvrzení do zaměstnánní, proč by měla odpovídat nuceně na otázky, kdy to měla naposledy, kdy to měla poprvé v životě, proč není ponaučena, že na tyto otázky odpovídat nemusí a nikdo jí nutit nesmí, kdy měla naposledy pohlavní styk. Jak to, že chlapa se nikdo neptá, zda měl a kdy měl naposeldy pohlavní styk, zdá má nějaké záněty, kdy byl naposeldy a poprvé na záchodě, jak to, že chlap nemusí chodit na preventivivní prohlídky s penisem, s varlaty, či prostatou a žena musí. Chlap může mít rakovinu prostaty, varlat a další šílené věci, stejně tak záněty či pohlavní choroby, ale nikdo se ho neptá a proč by taky měl, když je to každého osobní věc, chlap nechodí na urlogii na prevenci, nebo kvůli potvrzení do zaěstnání, chlap nse nikdy neukazuje úplně nahej, nebo prvně dole nahý a pak nahoře, ale žena ano, co je to za nesmysl, žena má mít právo si zvolit sama, zda chce podstoupit takovou prohlídku či nikoliv, případnou jakou fázi odmítá a s jakou souhlasí, jak jí může někdo kvůli přijetí do zaměstnání nutit na gyndu a navíc k opačnému pohlaví, když sama nechce a nesouhlasí s takovou službou. Jak je možné, že je porušeno právo výběru lékaře včetně jeho pohlaví, žena si vybere lékařku, ale pak musí k závodnímu lékaři, který ji stejně nezná, je to duplicita a přitom ona nechce chodit například k muži, tak je to zase porušení zákona práva volby, dále porušení zákona o nedotknutelnosti těla a Ústavního práva Zákkladní listiny práv a svobod, to stejné u porodu, kde má právo výběru. Policie, příslušníci ve věznici i když je žena omezena na právech, tak stejně ženu nesní prohlížet a to ani oblečenou osoba opačného pohlaví tudíž příslušník muž a to je zde žena omezena na právech a žena u lékaře omezena není a zde si chap lékař úplně normálně sahá na ženy, sexuáně je obtěžuje a nikdo to neřeší, divné, nemyslíte? Opravdu si myslíte, že je to jen Cimický, je to skoro každý lékař, jen to lépe umí skrýt. Studium medicíny a zváště gynekologie či porodnictví ještě nikdy nikoho nezbavilo sexuálního pusu a sexuální vnímavosti. Sexuální pud je hned druhým nejsilnějším pudem člověka. Chlap je chlap a je jedno, jaké má povolání, navíc čím více vidí žen, tím více roste chut. To je jakoby muž viděl často mladé ženy každý den ve sprše, tak určitě by chut byla, muž má mužské myšlené, oči, ruce, vnímání, má totiž penis a je úplně stejný jako kominík, chodíme s lékaři do hospody a když se opijí, tak by jste viděli, jak povídají o ženách, jsou to prasata, jeden dokonce zmláti svou ženu a je na něho podáno trestní oznámení, ale v práci si hraje na váženou osobu, proberte se milé ženy
Pacient poroučí, neboť toho lékaře platí ze svých daních. Pacient je totiž klient / zákazník a lékař je prodávající svých medicínských služeb. Za svoje tělo a zdraví si odpovídá klient / zákazník. Takže si může pacient svobodně rozhodnout, jaká vyšetření chce a jaká nechce udělat. Pouze pokud je pacient ve stavu, který akutně ohrožuje jeho život, tak má lékař povinnost mu ten život zachránit a nemusí se ptát pacienta, co dělat / nedělat.
@anicka Ke gynekoložce jsem šla znovu (k té stejné) a jelikož jsem neměla žádný problém, domluvily jsme se pouze na utz pře břicho (tehdy bylo podezření na problém, proto se mě pokusila vyšetřit vaginálně). Jinak stále docházím na psychiatrii, k psycholožce a na terapie - valný efekt to bohužel nemá, stále mám značné psychické problémy a uvažuji o sebevraždě. Nevím odkud jsi, ale mohla bych ti doporučit svoji gynekoložku, je opravdu zlatá.
Jsem zakladatelka, už jsem na tuto stránku jít ani nechtěla, ale přišla jsem...Troll opravdu nejsem, ale chápu Vaši domněnku. Ono je to celé složitější, já jsem tady celý svůj životní příběh ani rozvádět nechtěla, proto jsem původně nechtěla uvést více podrobností, jenže mě spousta lidí začala napadat, že jsem troll. Já jsem totiž ještě jako teenager u jedné psycholožky byla, bohužel jsme si vůbec nesedly, po každém sezení jsem odcházela s pláčem. Navíc to moji rodiče zjistili, kam docházím a byli na mě dost nepříjemní a sourozenci se mi dokonce smáli, takže jsem k psycholožce znovu už jít nechtěla/bála jsem se. Jenže postupně se můj psychický stav zhoršil, sebepoškozovala jsem se, přemýšlela o sebevraždě, tak jsem zašla k psychiatrovi, který mi předepsal antidepresiva. Psycholožce jsem se bála jít po mých špatných dřívejších zkušenostech a navíc v našem kraji je psychologů nedostatek, čekací lhůty jsou i delší než půl roku. Svoji fobii ze sexu a gynekologie jsem se pokusila řešit se sexuoložkou, což však dopadlo opět katastrofálně - takže žádný div, že jsem se bála se svěřit nějakému dalšímu odborníkovi. Navíc zde jedna uživatelka tvrdila, že vystudovala psychologii a mému problému se vpodstatě vysmívala, bála jsem se, že by se to opět stalo.
Nicméně v současné době k psycholožce chodím, toto téma jsme společně nakously také. Neodsuzovala mě, nevysmívala se mi ( za což jsem ji vděčná).
Julie, ale já dost dobře nechápu, proč dospělá žena, tazatelka, se takle dává v šanc lidem, kteří ji ani nemohou pomoci a vlastně ani neumí poradit. Ona přece musí vědět, "že když vyleze nahá na veřejnost, nesklidí potlesk a sbírku na šaty." Ne dobytkové, ale tazatelka si o to koledovala dostatečně jasně.
@babkazov Zakladatelka si opravdu o nic nekoledovala, ty komentáře jsou opravdu nechutné a zbytečné.
@julie1234 Děkuji za zastání, ale opravdu to nemá cenu...vysvětlovala mi to i moje psycholožka, že s "dobytky", jak píšeš Ty, nemá cenu se hádat, nejsou empatičtí a ani být nechtějí, spousta z nich si ráda vylévá na někom žluč.
@babkazov Moc se omlouvám, že jsem tuto stránku využila k tomu, abych se vypsala ze svých potíží, když píšete, že jsem si o to koledovala...Ano, byla to chyba, to již ted vím...ohledně toho, že jsem dospělá - toto téma momentálně řeším v psychoterapii, zjistili pomocí psychotestů, že mám IQ v pásmu nadprůměru, ale co se týče mentálního věku jsem na úrovni dítěte...není to prý moje chyba, je to důsledek mojí psychické nemoci a traumatizace v dětství...
Jak jsem psala výše, léčím se, ale nemá to valný efekt...bohužel mám i myšlenky na sebevraždu, kdykoli jen pomyslím na to, že bych měla podstoupit vaginální vyšetření, psychoterapie a medikaci od psychiatra pomáhají jen částečně.
@babkazov Jinak zrovna Vy jste mi původně radila dobře, že je to jen jednou za rok a nemám nad tím neustále přemýšlet...ano, v tom Vám dávám za pravdu. Mně jen ublížilo, jak se tady na mě pak spousta dalších lidí sesypalo, nevím, jestli jsem si o to "koledovala", sociální dovednosti nejsou má silná stránka, abych to rozpoznala.
Nějak tato fobie vznikla,s tím jak ,vám pomůže bud psycholog a nebo Kineziologie,tam by také měli přijít na to,co se vám kterém věku stalo.Je třeba to řešit,né se trápit,poněvadž to sama nerozlousknete.Jednou budete chtít děti a s tímhle problémem?
@juglans K psycholožce nyní docházím, bohužel se nic nezlepšilo...Vlastně malé zlepšení by tu bylo, před rokem stačilo jen vidět obrázek, na kterém probíhá toto vyšetření a už jsem zvracela...nyní se dokážu dívat dokonce i na videa (na figurínách, na youtubu jsou dostupná tato videa pro zdravotníky)...Jinak ale je to pořád stejné, co se týče dětí, tak jsem už tak napůl smířená s tím, že je nikdy mít nebudu.
Chlap na gynekologii nemá co dělat, chlap je pořád chlap ! Studium medicíny a zvláště gynekologie ještě nikdy nikoho nezbavilo sexuální vnímavosti a sexuálního pudu ! Chlap jí nemá, chlap nemá to, co má žena každý měsíc, chap to nikdy neprožije, chlap nikdy rodit nebude, chlap je opačné pohlaví, tak co tam proboha dělá !
Chirurgie je obor, kam chodí jak ženy , tak muži, tam se neřeší intimné oblasti opačného pohlaví !
Jenže gynekologie je oddělení čistě ženské, kam chodí jen a jen ženy ! Kde je nucena žena roztahovat nohy a mnohdy je nucena pod nátlakem dělat věci, které nechce, svlékat se a ukazovat své intimní a sexuální partie těla.
Na gynekologii chodí jen a jen ženy, kde řeší své intimní a sexuální partie ženskéhotěla, tak do toho laskavě neplettě nějakou chirurgii, je to čistě ženská věc.
Chlap tma nemá co dělat, pokud si to žena nepřeje, chlap rodit nikdy nebude, nikdy nemá každý měsíc to, co mají ženy, nemá vagínu, ženská prsa, tak co tam proboha dělá a jak si může dovolit radit ženě, neuvěřitelný, v mnoha případech dochází ze strany lékařů chlapů k sexuálnímu obtěžování , někde více, někde méně, ale dochází. Bohužel jak slovně, tak fyzicky, je neuvěřitelné,jak bílé pláště manipulují s ženou a nutí jí něco, co ona saa nechce !
Nutí jí, jak má rodit, kde má rodit, kde nesmí rodit, chodí se na ní dívat další lékaři, jak rodí i proti její vůli, svlékají jí do naha jeden vedle druhéhého před porodem, během porodu i po porodu, nikdo nekouká na její souhlas či nesouhlas, dochází k sexuálnímu násilí na ženách !
Studiium medicíny a zvláště gynekologie ještě nikdy nikoho nezbavilo sexuální vnímavosti a sexuálního pudu.
Nneí možné, aby žena byla nucena na takové prohlídky, není možné, aby byla žena nucena rodit před ékařem opačného pohlaví, pokud si to nepřeje. Bohužel se to děje dnes a denně a tím dochází k porušování práv žen, denně dochází k protiprávnímu jednání vůči ženám, nechceme arogantní bílé pláště. Bílí plášt nesmí prohlížet osobu opačného pohlaví, pokud nedá jasný písemný souhlas, který může kdykoliv odvolat, neexistuje !
Na gynekologii mají být ženy lékařky, týká je to jen a jen žen...chlap tam nemá co dělat, prasata !
Gynekologie je obor, kam chodí jen a jen ženy, čistě ženká věc !
Navíc velice intimní a sexuální části ženského těla !
Chirurgie není čistě ženská věc, zde chodí, jak muži, tak ženy !
Studium medicány a zvláště gynekologie ještě nikdy nikoho nezbavilo sexuální vnímavosti
a sexuálního pudu, spíše naopak milé dámy ! Sexuální pud je hned dle psychologů druhým
nejsilnějším pudem člověka !
Chlap tam nemá co dělat ! Rodit nikdy nebude a ženské věci a problémy nikdy nezažije, on jí totiž
nemá, nemá ani ženská prsa ! Jsou to bílá arogantní čunata, která nedodržují práva člověka a nerespektují
jejich práva! Pokud nedá a to pokaždé žena souhlas, aby rodila či byla prohlížena lékařem opačného pohlaví, které může kdykoliv odvolat a to i ústně, tak tam chlap lékař nemá automaticky co dělat, jinak je to sexuální obtěžování, zneužívání a znásilnění, tudíž proti-právní jednání !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.