Nejste přihlášen/a.
Na sklenici s medem jsem si nejednou všimla nenápadného maličkého nápisu: Země původu: směs medů ze zemí EU a ze zemí mimo EU. Tak co Vám to říká? Může to být napatlaný med třeba ze Rvandy smíchaný s medem ze Sibiře. No, možná kapánek přeháním, ale nějaká namíchaná směska to bude.
Žádné trhy. Kupuji si med řadu let od uznávaného pana včelaře, který má hodně včelstev, sám med stáčí. Má i několik vyvěšených diplomů o kvalitě svého medu. Jeho med nemá konkurenci.
Loni jsem dostala darem med z Vysočiny, pocházel, tuším od včelaře z Horního Babákova a také byl velice chutný a dobře se mazal.
Chce to jít opravdu ke včelařům. V obchodech se koupí všelijak pomíchané náhražky, které toho s medem někdy ani nemají moc společného. Jaga.
Velmi trefné, v supermarketech až na vzácné výjimky nelze koupit kvalitní med. Je potřeba jít za včelařem nebo do nějaké speciálky. Jezdíval jsem do Bělé p. Bezdězem a kupoval tam od včelaře borovicový med (medovicový), to byla panečku lahůdka.
řekl bych, že to je jen jiný původ - kytky, stromy,... Ale samozřejmě může být i "skoro český" - koupený ve větším jako akční med z dovozu "EU" a přelitý do českých sklenic.
@melisa - tak tak - dlouhé roky beru med jen od jednoho včelaře. Jsem si pak jist kvalitou. Rozdíl v ceně 10,-Kč na flašce neřeším - tedy oproti jiným včelařům. Naopak medu v kauflandu za 99,- se obloukem vyhnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.