Táta brambory nesnášel, jsou prý pro prasata. Manžel taky brambory nemusí, k pečenému kuřeti raději rýži. Tak nějak jsem dospěla k názoru, že muži raději knedlík či cokoliv jiného, než brambory. Ještě tak ve formě bramboráčku ke guláši nebo hranolkám ke smažáku. Ale k vařeným bramborám či nedejbože kaši mají odpor. Proč? Nebo mám "štěstí" na nebramborové chlapy? Já brambory mužů na všechny způsoby.
Já brambory můžu. Nemusím hranolky a krokety. Ale pravda, musí být čerstvě uvařené. Ohřívané druhý den v mikrovlnce už není žádná hitparáda. To radši nakrájet na kolečka a opéci v troubě na plechu. Jen tak na okraj, kombinace pečeného kuřete s rýží je pro mě naprosto nepřijatelná. Pečené kuře mám rád, vařenou rýži taky, tu si dám klidně suchou a pochutnám si, ovšem dohromady na talíři, ani náhodou. To prostě nedám.
Ta otázka je špatně. Tedy to, že chlapi nemají rádi brambory. Mě třeba taková bramborová kaše velmi chutná, stejně tak prakticky vše z brambor, bramboráky rozhodně nevyjímaje.
Navíc brambory mají tu zásadní výhodu, že se na jejich přípravě takřka nic nedá pokazit - to je instiknt už někdy ze školní jídelny, kdy se třeba rýže nedala skoro nikdy jíst , brambory nedokázali pokazit ani tam.
ono je brambor a brambor. Koupil jsem na zkoušku 5 brambor v kaufu a pravda je, že bych to možná praseti nedal, ovšem brambor ze zahrady či místního družstva je jiná káva
Také jsem se nikdy nesetkala s tím, že by chlapi nechtěli brambory. V naší rodině je jedí všichni. Naopak mám kamarádku, která říká fuj, vařené brambory nemám ráda, ještě tak pečené. Já, milovník brambor, se jí divím. Ale jednou jsem narazila na článek, že chutě mají lidé podle toho, jaká jsou krevní skupina. Co tam psali, ted už nevím. Docela často děláme tzv.americké brambory.
Můj exmanžel měl řadu průpovídek. Nad porcí brambor, které snědl, si téměř nikdy neodpustil spolustolovníky poučit, že nejchutnější brambory jsou ty, které přešly do prasátka.
Dobrý den, ono to není o chutnání či nechutnání, ale o nasycení - po bramborách je brzo zase hlad (tělo je tráví rychleji, než např. knedlíky). Zdravím!
doplněno 15.10.22 14:24:
Jinak, nové brambory, osolené s máslíčkem a tvarohem jsou dobré (když jich je hodně) .
doplněno 15.10.22 17:44: Summa summarum - dle odpovědi zde uvedených lze prohlásit, ze tvrzení o tom, ze chlapi nemají rádi brambory, je nepravdivé až nesmyslné.
V mém okolí taky muži brambory moc nemusí. Jak z rodiny,tak kamarádi a známí. Necháme teď stranou domácí brambory ze zahrady,to je jiná liga bramboráky,hranolky, kaše, pečené - není problém,ale vařené - to opravdu většina mužů v mém okolí nemusí. Vždy hledají, co by k tomu šlo za přílohu líp.. já také vařené brambory úplně nemiluji,ale sním je. Moje maminka je zas má moc ráda, dávala by si je snad ke všemu.
Ja mam brambory rad. Co jsem ale nesnasel, kdyz je v jidelnach rozvarili a zalili spoustou omastku, asi maslem. Doma otec brambory take jedl, chlapi v praci si brambory k obedu take davaji...
Jak vypadá ZKAŽENÁ brambora? shnilou, plesnovou, přemrzlou nebo která nebyl dostatečně kryta zeminou , ale zkažená? Tu jsem ještě za svých šedesát let opravdu neviděl
Já brambory na různé způsoby rád i bramborovou kaši a když se mrknu do kalhot a vidím pe-is tak asi jsem teda chlap. Dívala jsi se manželovi do gatí pb?
Asi nemáte štěstí, nebo vaříte brambory moc často. U nás se mladé brambory dříve vždy škrabaly protože se šlupkou se dávají brambory přeci prasatům, je to jen o zvyku chutnější čerstvá brambora je vařená se šlupkou. Já mám ke kuřeti také rád rýži.
Já si tu nebudu přihřívat polívčičku, jako ostatní a na tvrdo se přiznám, že brambory taky nesnáším. Vysvětlení: je to bez chuti, je mi nepříjemný ten škrob v nich. Ten je fakt ekl.
Malinový (malý nový) brambory miluju. Rozvařený škrobový nesnáším. Štouchaný taky nemusím. Dobře utřenou řidší kaši naopak mám rád. Bramboráky miluju. Hranolky a americký brambory si dám rád. Krokety nemusím. Tak mám, nebo nemám rád brambory?
zdravím...brambory konzumuji bez problému...dokonce jsem s nimi takovej kámoš že je vždy odborně připravím... jak mají být jako příloha na přání mé drahé polovičky-ta určí množství a já pak škrábu...taková chlapská důležitá práce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.