Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenosti s operací srůstů na vaječníku?
Před 4 lety jsem byla na operaci slepého střeva, rok na to (před 3 lety) jsem musela na operaci srůstů po slepém střevu, kde sem dostala nabídku si připlatit za gel, který se tam dává aby se srůsty nevraceli, ale gel tam nakonec nedali... Nicméně už dlouhou dobu mám bolesti v pravém podbříšku, a v listopadu mě čeká operace, jelikož nikdo neví proč, ale mají domněnky, že by mohlo jít znovu o srůsty. Když sem se ptala doktora na gel, tak v nemocnici ho přímo nemají, musela bych si ho sehnat, koupit a dovézt, jenže koupit gel cca za 3tisíce a pak kdyby o ty srůsty nešlo, aby mi ležel jen tak doma? Doktor mi nabídl ještě jednu variantu, a to že kdyby tam ty srůsty nakonec byli tak by tam dal místo gelu nějakou tekutinu (asi nějaký roztok - to přesněji nevím) aby se to po operaci nepřilepilo znovu, a na druhý den by tekutina byla odstraněna drenem, aby to prostě a jednoduše tam plavalo. Rozhodnutí nechal doktor na mě.
Nevím vůbec jak se rozhodnout.. jestli investovat do gelu, ikdyby potom ležel doma, nebo dát na doktora a v případě srůstů tam dát tu tekutinu..?
Máte s tím někdo prosím nějaké zkušenosti? Snažíme se i přes rok o miminko, zatím neúspěšně a nerada bych aby byli v budoucnu nějaké komplikace nebo něco takového...
Předem moc děkuju
Srůsty řašit gelem? To mi přijde hodně podivné. Mám za sebou několik těžkých i obyč operací a gel mi přinesla snacha, z aloe, abych se lépe hojila. A nějaký lepší výsledek? Vůbec. Vůbec nechápu, jak to může fungovat ve vaječnících a tak specificky, to už vůbec.
pb, mám doma fyzioterapeutku a rehabilitační. O masážích jizev a pooperačních ran jsem už tady několikrát psala a také popisovala správný postup. Ale to nemá nic společného s nějakým gelem. Jizvu můžeme masírovat sádlem a klidně oliváčem nebo Lukanou. Čím není důležité, důležité je jak.
Při operacích se poruší kůže, fascie, svaly. To všechno si pak tak nějak sroste samo, už ne tak, jak to bylo před operací. Jednotlivé vrstvy už po sobě nekloužou, proto přirostlá fascie táhne. Důležité je po operaci jizvu masírovat a fascie natahovat. Dost často je to bolestivé, takže to pacient nedělá a ještě častěji o něček takovém není vůbec informován, protože lékaři tohle neřeší.Ti mají tunelové vidění, vidí jen ten svůj orgán, nějaké svaly a fascie je vůbec nezajímají. Přitom povolené nebo naopak přetížené svalové skupiny přímo ovlivňují funkci orgánů v okolí. Asi všichni známe metodu Ludmily Mojžíšové, která cvičením dokázala hodně ženám pomoct od neplodnosti. To bylo přesně ono. Uvolnit spasmy, posílit nefunkční svaly, nastolit funkční rovnováhu v malé pánvi, prokrvit orgány...
A nešlo by případně zkusit se poohlédnout po někakém přípravku z řady homeopatik AKH. Jistě by to byla neškodná a levnější varianta. MUDr. Fesík
Homeopatikum Calcarea Fluorica AKH pomáhá při tvrdých uzlinách a bulkách v prsních žlázách nebo uzlících na štítné žláze.Uleví také při výrůstku na šlachách , kloubech a kostech. Ocení ho pacienti s křečovými žílami stejně jako osoby s oteoporozou ašedým zákalem. Po operacích brání vzniku srůstů a keloidních jizev. Je to důležitý kosmetický lék, neboť navrací elasticitu pleti, vyrovnává vrásky a navrací lesk vlasů.Pro úspěch těchto oblastech je , ale potřeba dlouhodobější užívání.
nov - jakou radu prosím nabízíte? Vy jste předpokládám studoval Kenta nebo Hahnemanna případně francouzskou školu homeopatie? Jistě máte z tohoto oboru široké znalosti... Zřejmě máte konkrétní osobní zkušenost se jmenovaným homeopatikem.
Souhlasím pouze s tím, že pro bližší náhled na příčinu srůstů je zde málo informací od tazatelky, což bylo na delší rozhovor s ní. Možná bych tazatelce ještě přidala Argentum Nitricum AKH
Prosím přečtěte si ještě jednou závěrečnou pasáž mé odpovědi. Brání tvorbě srůstů ...Homeopatie neřeší kde se srůsty tvoří, ale jejich tvorbu.
Chápu to, že pooperační srůsty vaječník- slepé střevo? V tom případě bych osovila několik chirurgů a ptala se, jak co funguje a co by doporučili. Věda jde rychle dopředu. Něco z toho může mít více pozitiv.. Zašla bych někam na chirurgii, že chci mluvit se sestrou a té se zeptala, kterého lékaře bych měla v té věci oslovit. Trochu se bijte za své zdraví. I když jsem příznivec homeopatie, kterou tu někdo navrhuje, tak tady bych na ni nesázela. Možná jen podpořit arnikou
Obávám se, že někteří rádci dotaz špatně pochopili. Nejde o gel na pooperační jizvy, ale o vložení gelu přímo do dutiny břišní při operaci. Aby okolní orgány znovu nesrostly k sobě a mohly dobře fungovat (v tomto případě vaječník+vejcovod+děloha).
Já jsem pochopila dobře. Okolík taky pochopila, když rozebírá homeopatika na srůsty obecně. . Kdybychom dostaly bodík, budeme výš a ostatní si všimnou, o co přesně jde. Ono je dobré psát dotaz víc polopaticky, s více informacemi a hodnotit odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.