Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak usmazit smazak

Od: petr235689 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jak usmazit smazak? Já se bojím neumím to.

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar boba

Smažák je vynikající a jednou za čas neuškodí.

Já ho balím 2x, aby nevytekl a musíš ho dát do hodně rozpáleného oleje, po chvíli obrátit, je hotový za pár minut.

Dávám na papírové ubrousky odkapat, aby se vsáknu tuk.

Nebojte se, nic to není.

 

madafaka
hodnocení

4x

Čtvercové plátky rozříznu úhlopříčně na trojúhelníky, pak obaluju. Taky se mezi dva tenčí plátky dá dát šunka.

Není třeba se bát. Maximálně to za stálého míchání vleješ do mísy. Záchodové :)

 

hodnocení

3x
avatar mikihans
Obaluju dvakrát, pak dám asi na 10 minut do mrazáku, po vytáhnutí hned na rozpálenou pánev, rychle osmažit. U smažáku je jen potřeba osmažit obal, vnitřek stačí když lehce poteče, to není jak maso, které se musí pořádně prohřát :)

 

hodnocení

2x
avatar babkazov

Smažák jsem začala smažit až teď, na stará kolena. Jinak mi vždycky, s velkým smradem, vytekl. Co nejmenší pánev, hodně oleje hodně rozehřát a sýr, 2x obalený, z ledničky, jen chviličku a hned otočit. Nebát se, že se neprosmaží. Prosmaží. Na pánvi to musí být rychle.

 

hodnocení

0x
avatar libor007
Kup si mražený polotovar a usmaž jako každé jiné smažené jídlo. Do pánve s tukem hoď drobek strouhanky, pokud se pěkně hned škvaří - je již dostatečná teplota a můžeš pokračovat sýrem. Smaž na střední stupeň. To by zvládl i můj syn na základce. Jinak ideál starší eidam, 2x trojobal proti vytečení.

 

makk
hodnocení

0x

Můj postup: Obalím v polohrubé (ne v hladké) mouce, pak ve vajíčku pak ve strouhance, případně ještě jednou vejce a strouhanka a největší kouzlo je dát ho na cca 45 min do mrazáku a pak na pánev a zprutka opéct. Ta strouhanka s vajíčkem se udělá dřív, než stihne sýr téct a pak už ho podrží pohromadě.

 

hodnocení

0x

Zkuste si udělat smažené koule. Nastrouhá nebo pomele se dvě třetiny tvrdého sýra a třetina jakékoliv uzeniny. Přidá se nějaké koření, např. majoránka, vajíčko - nemusí být, ale pak to tak nedrží tvar, pěkně se to spojí a udělají se z toho koule a dají do lednice. Pak se to už obaluje normálně a dá se rychle smažit.Vypadá to dobře, když někdy některé splácnou nebo trochu vytečou, nevadí. Je to moc dobré i studené jen tak na chuť.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]