Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak usmazit smazak? Já se bojím neumím to.
Smažák je vynikající a jednou za čas neuškodí.
Já ho balím 2x, aby nevytekl a musíš ho dát do hodně rozpáleného oleje, po chvíli obrátit, je hotový za pár minut.
Dávám na papírové ubrousky odkapat, aby se vsáknu tuk.
Nebojte se, nic to není.
Můj postup: Obalím v polohrubé (ne v hladké) mouce, pak ve vajíčku pak ve strouhance, případně ještě jednou vejce a strouhanka a největší kouzlo je dát ho na cca 45 min do mrazáku a pak na pánev a zprutka opéct. Ta strouhanka s vajíčkem se udělá dřív, než stihne sýr téct a pak už ho podrží pohromadě.
Zkuste si udělat smažené koule. Nastrouhá nebo pomele se dvě třetiny tvrdého sýra a třetina jakékoliv uzeniny. Přidá se nějaké koření, např. majoránka, vajíčko - nemusí být, ale pak to tak nedrží tvar, pěkně se to spojí a udělají se z toho koule a dají do lednice. Pak se to už obaluje normálně a dá se rychle smažit.Vypadá to dobře, když někdy některé splácnou nebo trochu vytečou, nevadí. Je to moc dobré i studené jen tak na chuť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.