Nejste přihlášen/a.
Máme rádi k obedu prambory s tvarohem. Nastrouhám trochu balkánského sýra a trochu tvrdého tvarohu na strouhání, nebo olešnický tvaroh a uvařené brambory hodně posypu směsí balkánského a tvrdého tvarohu. Když uvařím ovocné kynuté knedlíky, máme na nich rádi hodně nastrouhaného tvarohu.
Babička ho prosolila, vmíchala kmín a nechávala ho ve sklenici uzrát na něco, jako tvarůžky. To si ale sama musím najít. Nebo někdo bude vědět víc.
Jinak strouhaný tvaroh se používá na posypání vdolků a ovocných knedlíků, do palačinek k džemu. Možná i ty tvarohové knedlíčky by se ze strouhaného mohly tvořit. Smíchat s vejcem a moukou, slabě osolit a uhníst těsto, tvárné jako plastelina. Malé kuličky /ne větší, než vlašské ořechy/ vařit v lehce osolené vodě pár minut - chvíli po tom, co vyplavou vyndat. Třeba s kompotovaným ovocem...Určitě by se tvrdý tvaroh dal i do něčeho zapékaného.
Ve škole jsme mívali nudle s tvarohem, nebo kolínka..To by se mohlo vymyslet i naslano. Třeba salát z těstovin, rajčata, papriky a tvaroh...
Já kupuji jedině olešnický Moravia, je vláčný a chuťově vynikající. Dá se jíst i samotny. Ale jak už výše zmíněno, nejlepší s ním sypat různé knedlíky, nebo těstoviny,
Ty na strouhání jsou suchý jak suchopár, to nekupuju vůbec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.