Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Delší uchování bílé ředkve

Od: id odpovědí: 8 změna:
Zdravím kuchtíky. V srpnu po cibuli jsem vysela celý pytlík velké bílé ředkvičky, s tím, že zde na horách toho moc nevyroste neboť v září zde semotamo mrzne.
Ředkev je už 30 cm velká. Křoupeme jí jen tak, přidávám do pomazánek, výborná je jako salát s mrkví. Jenže je jí moc, rozdávám návštěvám.
Otázka - lze nějak zpracovat na delší dobu, třeba zavařit zmrazit nebo? Poradí mi někdo? Děkuji ID

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Záleží, jestli máte studený tmavý sklep, nebo bezmrazou garáž, kam nemohou hlodavci. Pak by se po odkroucení nati daly ředkve nastrkat do vlhkého písku. Bez listů, aby zůstalo jen srdíčko. A tak dvě třetiny byly ve tom studeném navlhlém písku. Tím že ten zelený vrcholek poroste sníží se i obsah dusičnanů.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, tak nejlepší je čerstvá. Zamrazit internet vyloučil, ale zajímavý způsob uchování je prý výroba pickels (kvašená zelenina). Více si přečtěte viz odkaz. Zdravím!

P.S. Může se připravit i jako běžné dušené zelí (příloha).

emimino.cz/...

id
hodnocení

Díky, sklep nemám, ale garáž jo, vyhřívá jí 400 l mrazák, tak i brambory nezmrznou. Vyzkouším jí dát do písku. Zelí mě vůbec nenapadlo, zítra bude na oběd a zjistím, zda to bude jedlé. ID
liska5

To sem napište, jak dušené zelí z bílé ředkvice chutnalo. Mně třeba hodně chutná z velké cukety.

ben®

liska5 - ono to bude asi chuťově podobné zelí kedlubnovému (které není vůbec špatné).

liska5

Kedlubnové je výborné...

id
hodnocení

Podávám hlášení. Na to, že cuketu nepozřu v žadném stavu, zelí z ředkve je vynikající. Sem tam štipkavá ředekev dodá zelí šmrnc. Jednu porci jsem šoupla do mrazáku a zítra zjistím, zda je zelí poživatelné. Děkuji vám za rady. ID
liska5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]