Zdravím kuchtíky. V srpnu po cibuli jsem vysela celý pytlík velké bílé ředkvičky, s tím, že zde na horách toho moc nevyroste neboť v září zde semotamo mrzne. Ředkev je už 30 cm velká. Křoupeme jí jen tak, přidávám do pomazánek, výborná je jako salát s mrkví. Jenže je jí moc, rozdávám návštěvám. Otázka - lze nějak zpracovat na delší dobu, třeba zavařit zmrazit nebo? Poradí mi někdo? Děkuji ID
Záleží, jestli máte studený tmavý sklep, nebo bezmrazou garáž, kam nemohou hlodavci. Pak by se po odkroucení nati daly ředkve nastrkat do vlhkého písku. Bez listů, aby zůstalo jen srdíčko. A tak dvě třetiny byly ve tom studeném navlhlém písku. Tím že ten zelený vrcholek poroste sníží se i obsah dusičnanů.
Dobrý den, tak nejlepší je čerstvá. Zamrazit internet vyloučil, ale zajímavý způsob uchování je prý výroba pickels (kvašená zelenina). Více si přečtěte viz odkaz. Zdravím!
P.S. Může se připravit i jako běžné dušené zelí (příloha).
Díky, sklep nemám, ale garáž jo, vyhřívá jí 400 l mrazák, tak i brambory nezmrznou. Vyzkouším jí dát do písku. Zelí mě vůbec nenapadlo, zítra bude na oběd a zjistím, zda to bude jedlé. ID
Podávám hlášení. Na to, že cuketu nepozřu v žadném stavu, zelí z ředkve je vynikající. Sem tam štipkavá ředekev dodá zelí šmrnc. Jednu porci jsem šoupla do mrazáku a zítra zjistím, zda je zelí poživatelné. Děkuji vám za rady. ID
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.