Nejste přihlášen/a.
Já jsem přesvědčená, že nejzdravější je bílý cukr. Ne že si do kafe nasypu celou cukřenku, zasypu koblihu ale s rozumem, nepřehánět. Ani "zdravé" ani "jedovaté" potraviny. Nic, žádný druh potraviny nepřehýnět! Všeho s mírou a s rozumem.
Stévie to je úplná blbost. Vždyť to vůbec sladké není tak jak se to všude uvádí. Kdysi jsem si v zahradnictvi koupil v květináči stévií a nejen, že to v naších podmínkách příliš dobře nerostlo tak to vůbec sladké nebylo a nedalo se tím nic osladit.
O sirupu ze stévie toho příliš nevím. Kdysi když jsem se stévií trochu zajímal tak jsem na více stránkách četl, že stačí dát nař. do čaje větvičku nebo několik listů stévie a to čaj osladí nebo, že se dá koupit i sušené listy stévie. Také prožvýkáním listů stévie by mělo cítit v ústech sladkost. To vše podle mých zkušenosti ale vůbec není pravda.
Koupil jsem si kdysi stevií ve formě prášku a jmenovalo se to přímo Stevia, ale když jsem to pak trochu zkoumal tak jsem zjistil, že se stévií to nemá kromě toho náznu příliš společného. Podle složení se ukázalo, že přímo stévie by to mělo obsahovat ani cele 1% a zbytek bylo něco jiného. Obsahovalo to i složky které jsou označované jako pro diabetiky nevhodné. Protože to ani téměř vůbec nesladilo a tak jsem to nakonec vyhodil.
Přinejhorším cukr, ale zdravější je bezpochyby vědomě nesladit ničím. Spotřeba cukru je v současnosti na vrcholu a nikdy v historii se tolik cukru neužívalo. Tedy pokud nebudete vědomě sladit ničím, i tak do těla dostanete ročně kila cukru navíc (průměrná spotřeba je nyní tuším 60kg cukru na osobu ročně), neboť ten je obsažen běžně i v pečivu, těstovinách, mléku, jogurtu, cereáliích atd..
Svého času jsem měl hejno medu od tehdejšího kolegy, Nikdo doma jej nepoužíval, tak jsekm zkusmo osladil kafe,normálního českého turka. stejné jako cukrem.Když jsem nabídl návštěvě-blbě koukali ale nakonec to zkusili-taky si pomlaskávali a necítili rozdíl kafe s cukrem a kafe s medem. Velmi málo lidí rozezná tyto drobné rozdíly.
kamarádce říkal doktor, ke kterému chodila kvůli hubnutí, že když už sladit, tak jedině stévií... jinak pokud člověk nemusí hubnout, hlasovala bych pro med, to je asi nejzdravější sladidlo, ale třeba do kafe mi nechutná... čekankový sirup jsem zkusila, prý je zdravý, ale připadá mi že sladí málo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.