Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dcera a tanga

Od: robinos odpovědí: 53 změna:
Dobrý den přeju.. mám otázku spíše asi na ženy. Mam třináctiletou dceru ve své péči, u které se ve škole rozmohli u spolužaček kalhotky-tanga a ona samozřejmě přišla s tím že je chce taky, což jsem rezolutně odmítl, protože v letě nosí ráda kratké sukně a nepotřebuju, aby ji kdejaké prase očumovalo v jejím věku holej zadek nebo i víc když se ohne. Včera přišla od matky která ji je samozřejmě koupila, což jsem hned řešil s ní, že s tím nesouhlasim, a ona na to že ona v jejím věku se chtěla taky líbit klukům a provokovat je. Ano libit se souhlasim ale né je provokovat tangama a ještě k tomu ve 13 letech… tanga jsem ji zabavil a ta je teď naštvaná a nechce si to nechat rozmluvit. Myslíte že to moc hrotím a mam ji je nechat nosit, alespoň teď v zimě kdy nosí kalhoty, nebo dělám dobře. A co hygienické hledisko?

53 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Taťko, musíte si uvědomit, že přišla doba, kdy až tak nezáleží na vašem názoru a na zákazech už vůbec ne. Jen mladou donutíte lhát a podvádět. :-D Když já jsem byla mladá, ještě punčocháče nebyly a nosily se podvazkové pásy, kalhoty bederky, tedy pod pupík, silonové punčochy a minisukně. Kalhoty vůbec. Ty miny jsem nosila tak krátké, že když jsem spustila ruku, sahal mi lem sukně k prostřednímu kloubu prostředníčku. To nebyly minisukně, ale maxipás. Mamka vedla řeči o zánětu vaječníků a bla bla bla a koupila mi krásné kalhotky s nohavičkami. A co myslíte? Když jsem šla ven, vzala jsem to sklepem a bombarďáky sundala a schovala za hranici dřeva. Táta mi zakázal rtěnku a určitě víte, jak to bylo dále. Cigarety jsem třeba schovávala v tátově starém zimníku. Nebyla jsem vyjímkou. Všechny jsme to tak měly. Co zákaz, to rafinovanější a častější podvádění. *hej*Pokuste se chápat, že vám doma roste žena se svými názory. Jejím vzorem se stává okolí a parta. Přestává být tatkovou holčičkou, stává se z ní vzdorná pubertální osobnost. Pro ni budou největším poučením její chyby a ne zákazy. Musíte to ukočírovat bez ztráty důvěry a úcty. *alene*To moje povídání vypadá jako těžký blábol, ale pamatuji vzdornou sebe, své dcery a také svou vnučku. A kluci, vnukové v tom lítají jak čmeláci v jeteli.

doplněno 25.09.22 08:58:

Nedá mi to, musím povyprávět vlasnoručně zažitou situaci. Šla jsem se psem tiše kolem zadního vchodu vedlejšího domu. Posedávala tam, na schodech, tlupa děcek cca + - l2 let. Binec okolo, řvaly a mluvily tak, že by se mořský pirát začervenal. Jedné dívence zazvonil telefon. Kousek odběhla a sladkým, dívčím hlasem pravila: "Neboj maminko, jsem v pořádku. Můžu ještě půl hoďky? " Mobil típla, strčila do kapsy a dětem řekla: "Ta stará p*ča zase otravuje." *zed* Bezmoc, zoufalá bezmoc!

gumi

Takhle se odkopala? Všem (dětem) prozradila, že jí volala starostlivá maminka? Možná moc inteligentní holka nebyla...

Gumi, nehodnotím, vyprávím, ilustruji, jak fungují děti v partě, když jsou rodičům z dohledu.

mate59
hodnocení

7x

Z hygienického hlediska jsou tanga naprosto nevhodné.Pro klid v rodině bych udělal kompromis a tanga povolil pouze s kalhotami,tedy do školy ne v sukni.

robinos
hodnocení

Pod ty kalhoty taky uvažuju že ji je povolím ale jak píšete, tak moc se mě nelibí to z hygienického hlediska. Až bude větší tak at si děla a nosí co chce ale teď je ještě pořád dítě, ikdyž na svúj věk více vyvinuta..

Kdo nosí tanga a nedodržuje správnou hygienu, zadělává si na záněty močáku. Já bych jí tanga milý taťko nedovolila. Můj názor.

hodnocení

4x
A chceš aby si je koupila tajně a převlékala si je ve škole na záchodě aby zapadla?
Řekni jí, že jenom nechceš aby jí nějaký spolužák vyfotil a pak to hodil na internet, nebo aby jí pak mohl vydírat že když mu nepošle ještě odvážnější fotky že to na ten internet dá. Třeba pochopí. Mezi náma.. Ona snad nebude tak hloupá aby to nosila pod minisukni a riskovala že ukáže svoje poklady a když to bude nosit pod kalhotama, tak za pár pokusů zjistí, že to má do pohodlí daleko.
robinos
hodnocení

No právěže mám obavy, že ona by je nosila i pod ti minisukni. Ona je taková že by ji bylo jedno že ji leze holej zadek. Neni stydlivá a ráda se ukazuje s čimž nesouhlasim. Na to má ješte čas. Nejsem ten typ co by ji všechno zakazoval a lecos ji povolím, a taky si uvědomuji že už se z ní stáva žena a zachvíli si bude dělat stejně co chce, ale stejně si myslím že na předvádění má jestě čas. Ale asi ji je dovolim do kalhot ať sama pozná jak ji vyhovují.
pb®
Jaká matka taková Katka. Na co ulovila její maminka vás? Že cudně seděla v koutě v košili po dědečkovi a bombarďákách po babičce nebo...? Nedovolíte tanga, přijde s peercingem v nose nebo blbým tetováním. Tanga ji časem přejdou. Představte si, že by vám nakazoval někdo spodní prádlo a místo pohodlných boxerek vás nutil nosit plátěné škrobené trenýrky. Je to její tělo, její pohodlí. Co bude příště? Budete ji nutit nosit vložku místo tamponů či kalíšku? Nedávno jsem četla takovou myšlenku. Holky učte do 12 let, pak už jsou hotové ženské a chtějí žít. Kluky učte až od 12, do té doby to moc nemá cenu.
gumi

Tak to zajímá i mě, na co ho ulovila, zvláště, když nyní dcerka je v péči otce. To asi není příkladná matka :)

Ale povolit, nepovolit, to je otázka, neznáme mentalitu dcerky, co je zač. Každopádně když je koupila maminka, tak s tím neuděláš vůbec nic.

krtek6

pb: třeba umí dobrou svíčkovou*nevi*

totak : ale vyfotit ji může někdo třeba na ulici, v tramvaji a pak to uveřejnit. Nebo si ji pak vyhlídat a může ji napadnout.

hodnocení

4x
Tak ji kupte na zimu kompromis. Zarizle kratasky . Aspon ji trosku zahrejou zadek

Ty dívčí boxerky, to není špatný nápad.

robinos
hodnocení

Jaké máte na mysli zařízlé boxerky? S nohavičkama moc nenosí. Ta by snas nejraději chodila nahá kdyby mohla. V tomto je po své matce

nov
hodnocení

4x

Ještě jste to od loňska nevyřešil? poradte.cz/...

robinos
hodnocení

Trochu nechápu váš komentář.. co toto má spojitost semnou?
darsi
Nov - je to cely nejaky divny a uchylny.
petrt*
Ten předchozí dotaz je taky váš, tak nekecejte. Máte stejnou hrubku... ikdyž... se píše odděleně.
robinos
hodnocení

Aha. Zajímavé myšlení… stejna hrubka= stekný člověk. V mém okolí je spoustu lidí co píší stejné hrubku a vím že stejní nejsou. Ale samozřejmě vás nechàm u toho.
petrt*
Myslím, že pro výchovu dcery jsou důležitější věci, než řesit zde na foru celý den její tanga.

hodnocení

3x

Tanga, po slovensky tri niti v riti, jsou vhodné na domácí striptýz (na to má děvče ještě čas) a pod hodně tenké přiléhavé kalhoty, aby se pod nimi nerýsovaly švy. V době, kdy se ve školách pravděpodobně omezí topení, by to chtělo spíš bavlňáky nad kolena :). Ve 13 letech je pro děvče (zbytečně) důležitá snaha přizpůsobit se kolektivu, zapadnout, zaujmout... Já bych v tomto případě společně s ní vybrala pěkné kalhotky s krátkou krajkovou nohavičkou. Takovými kalhotkami si před spolužačkami rozhodně nezadá. Toto řešení se může zdát jako nevýchovný ústupek. Nevím, kolik jiných ústupků při výchově děláte. Občasný je u v tomto věku docela vhodný. Může posílit rodinné vztahy i sebevědomí dítěte v kolektivu.

robinos
hodnocení

Pravěže ústupku si myslím že dělam víc než dost ale v tomto jsem tvrdý… už jsem ji kdysi nabídnul at si koupí nějaký pěkný nohavičkový s krajkou ale na to mě řekla že by vypadala jak kluk v trenclách

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Přiznám se, že sama mám tanga ráda; a pokud obléknu kalhoty z tenkého materiálu, je mi nepříjemné, když jsou pod nimi vyrýsované lemy kalhotek, takže volím tanga. A v letních pařácích pod sukní – to taky pěkně luftuje. Řekla bych, že byste měl být rád, že vám o svém přání dcera vůbec řekla, že vás dopředu neodsoudila jako starého puritána, který tomu nerozumí, a nepodvedla vás. Radila bych, abyste si spíš sám nastudoval typy a materiály "tangíček", dal jí přečíst, jaké zdravotní problémy mohou "tkaničky" způsobit, sám upozornil na rizika třeba s výtokem kolem menstruace=> ten že se projeví jako mokrý flek přímo na té sukni či kalhotách (protože tkaničky nic nevsáknou) a bude s tím flekem chodit celý den, nebo možnost, kdy si lze při příliš krátké sukni sednout intimním místem přímo do potu či bůhvíčeho nějakého "nakaženého" např. v autobusu. Jen bych vynechala jako důvod odhalenou zadnici => to je přesně ten důvod, pro který je ona v tomto věku chce. Po "přednášce" jí zabavená tanga vraťte, ještě jedny přikupte, aby měla ale jen dvoje, a vynuťte si slib, že si je bude po každém dni v ruce přepírat. Nebude jich mít tolik, aby to vyprala pračka, pěkně dcerka sama (ať má zásluhu), nebo bude čekat tak dlouho, než je vypere pak ta pračka. Povolíte to, ale bude to zásluhové = výchovné. No, jako chlapovi vám výchovu puberťačky nezávidím... Ida

robison
hodnocení

Asi mate pravdu že to přehaním. S pohledu lidského a hlavně chlapa ji chápu, ale s pohledu vztahu otec-dcera už méně. Mám ji pořad ještě za dítě ktere jsem ještě nedávno choval a zapomínam, že čas neuprosně běží a ja už sám dávno nejsem žadný mládenec.. jen nechci aby se v jejím věku kdoví jka předváděla a pak nedej bůh na to doplatila. Těch nástrach je moc ale to určitě víte sama nejlépe. Ale ten strach tam o ni bude pořád. I když bude dospělá.

hodnocení

3x

Já bejt tvou dcerou, tak si budu myslet, že jsi divnej fotr a asi bych si na tebe dával pozor.

smode2
25.09.22 18:07

janax
hodnocení

2x
Dotaz je dost zvlastni, rekla bych uchylny, od chlapa.

Proč? Když se o ni maminka nestará, naopak ji podporuje . I když jsem už několikrát četla, ža matka prodávala dceru.

hodnocení

2x

Tak jestli skutečně její vlastní matka prohlásila, že je normální, že se její 13 letá chce líbit klukům a provokovat je spodním prádlem, a ještě jde koupí té nezletilé tanga, tak je ta matka asi úplně blbá a nezodpovědná, nebo si tady vymýšlíte. *co*

hodnocení

1x
Je to úchyl.
robison
hodnocení

Jako v čem úchyl? Máte moc velkou představivost. Dejte si sprchu.

robison: Sorry jako, ale řešit s dcerou její spodní prádlo by mělo končit tím, když přestane nosit pampersky.

Bože... tady jsou zase někteří puritáni. *zed*

Když je otec samoživitel, tak kdo jiný by měl s dcerou řešit spostní prádlo? Případně další intimnosti, jako hygienické potřeby, atd.

Jsem v podobné situaci jako tazatel a fakt si nepřipadám jako úchyl, když pro dceru nakupuji vložky a další věci.

gumi

Uff, pojem samoživitel nebo samoživitelka není definovaný v žádném celostátně účinném práním předpisu, a ani se v právních předpisech neužívá. Význam tohoto pojmu je neurčitý a nejednoznačný. Není známo, zda za samoživitele má být považována každá osoba která tvoří jednočlennou domácnost, nebo pouze osoba která má ve své péči nezaopatřené dítě. Není zřejmé zda při společné či střídavé péči o dítě rozvedených rodičů mají za samoživitele být označeni oba, nebo pouze jeden z nich, a případně který z obou rodičů to má být?

Ale k věci, proč "děcku" gotreku nedáš kapesný, ať si jde nakoupit samo? Copak to nepořeší s prodavačkou, když už teda nemáš družku? Nejlíp se tak děcko naučí... samostatnosti.

@gumi Neřešme pojem samoživitel... to není podstatné v téhle věci. Shodněme se na tom, že řešíme situaci kdy otec vychovává dceru sám, bez ohledu na to zda dítě tráví nějakou dobu u blývalého partnera. Ten sice může vyřešit ledacos, ale ne vždy a všechny situace.

Abych ale odpověděl... Proč nedám dceři kapesné, ať si nákup vyřeší sama? Odpověď je prostá. Žijeme na vsi, kde není žádný pořádný obchod. Je tu sice vietnamská večerka, ale nikdy jsem v ní nebyl, takže ani netuším kdy má otevřeno a jaký má sortiment a za jaké ceny. Je pro mne snazší ten balíček vložek přihodit k nákupu v nejmenovaném supermarketu cestou z práce, kam stejně musím. Nemám s tím problém, stejně jako jsem neměl problém koupit jí v drogerii menstruační kahotky,.stejně tak nemám problém jí koupit sadu bavlněných kalhotek pro běžné nošení. Prostě na tom nevidím nic úchylného.

Nu a předpokládám, že až bude mít potřebu si kupovat nějaké fajnovější prádlo, tak si s tím dokáže poradit sama, případně to pořeší s kamarádkou či s některou z ženských z rodiny. Nicméně kdyby požádala mne, tak věřím, že to spolu zvládneme také. Je to jen nákup oblečení a není důvod za tím hledat cokoliv jiného.

gumi

A na te vsi chodi do zakladky a sama se do mesta nedostane jo?

No ja nevim ale mit 14 letou holku doma, tak se stara o domacnost, jodlo, hadry sama ... ale to je asi na jinou debatu.

Ano, na té vsi chodi na základku. Do města nejezdí, nemá zatím důvod.

A jak jste přišel na to, že je mé dceři 14 let? Nebudu psát kolik, ale je mladší. A o tom, že by nebyla "zapřežena" v rámci domácnosti jsem také nikde nepsal.

robinos
hodnocení

K otázce proč řeším v jejích 13 letech její spodní prádlo a že jsem tím uchyl nebo cokoliv jiného… tak až vám vážení, nějaký to zasr… prase ublízí vaši dceri, a hlavně když ji je pořad ještě 13, jen skrz to, že byl vyprovokovanej jejím polonahým zadkem v tangách tak potom se taky možna bude starat o to samý… a ano to se může stát okdyž bude mít kdejaký bombarďáky, ale snažím se tomu předcházet, hlavně když vidim, že néni nijak stydlivá, a nedělá ji problém si u moře na pláži, svléknout horní díl plavek, i když tam jsou s námi naši přátelé, kteří maji stejné starého syna jako je ona sama, což ji samozřejmě taktéž zakazuji! a jinak dcera dostává kapesný a z toho si nakupuje co se ji líbí, včetně spodního prádla a tampónů, ale když vidím že má málo kalhotek nebo cokoliv jiného a jsem v obchodě tak jí to koupim, to stejné tampóny, kupuje si je i sama jak potřebuje, ale občas když vidí že jdu do obchodu a nemá je, tak mě poprosí ať jí je koupím. A to jsem hned pro ni špatný otec? Sakra pořád je to ještě třináctileté dítě a zastávám tu roli i matky, když jsme neúplná rodina! A ano matku má! Dejme tomu že néni vždy příkladná ale to je věc kterou tu nechci řešit! Nerad šiji do lidí kteří se tu k tomu nemůžou vyjádřit! A na co mě dostala její matka? Do toho nikomu nic néni! Vy všichni jste prokoukli povahu svého protějšku? To tak prostě je, že se s někým seznámíte, a až potom poznáte, jaký ten člověk doopravdy je…

Robinos, vy vůbec nemáte zapotřebí komukoliv cokoliv vysvětlovat, obhajovat se! Je to vaše dcera, vaše zodpovědnost. A pár svobodných kluků nebo úchylů si může myslet a říkat cokoliv. Až budou vychovávat oni, bude to o něčem jiném. Ale vůbec nic nikomu nevysvětlujte! Debil stejně nepochopí! *hej*

hodnocení

1x

Jako mladá jsem nosila minisukně, ale přiměřené, velké výstřihy ne, a to naši byli dost pokrokoví. Když ale vidím dnes ta děvčata, v čem jdou na disko, tak se divím, že není víc znásilnění. Asi to bude tím, že mládež se často zfetuje a tohoto pak nejsou schopní. Ale já bych určitě byla proti, pokud není plnoletá, máte za ni zodpovědnost. Zkuste s ní mluvit, pokud je inteligentní - a to určitě je - tak to pochopí. Jenomže dnes je doba, že pokud se někdo neodhalí, jako by nebyl.

hodnocení

0x

Na internetu najdete mnoho důvodů, proč je to nevhodné z hygienického hlediska. Ani jí to nemůže být pohodlné, jen chce to, co spolužačky. Že je má, vidí jen o tělocviku - to se jí musí pak ale "pohodlně" cvičit. K tomu očumování: i když má normální kalhotky, tak by jí neměly být vidět, ani když se ohne v krátné sukni. Zkuste si s ní promluvit a zeptat se jí: Jsou poholnější než normální bavlněné kalhotky? Je to spodní prádlo, nikdo ho nemá vidět, ne? Najděte jí několik důvodů, proč jsou zdravotně nevhodné. Má je, má, kdyby se spolužačky ptaly, ale na Tv by měla nosit pohodlné, sportovní oblečení, to tanga rozhodně nejsou.

hodnocení

0x
Tam bude problém v té sukni, ne? Když se ohne, tak by neměly být vidět ani ty kalhotky...?
robinos
hodnocení

Při vší úctě k vám a ostatním diskutujícím, tak jak to nezajímá mě tak nemam potřebu kdekomu cizímu vypisovat do podrobna, jak moc ke ta sukně krátká, a jak moc ji zadek ze sukně leze a ani to nezkoumám. Spíše to bylo myšleno tak, a zde přítomné dámy mě pochopí jak jsme to myslel, že tam se zapomene a čupne si, sedne, tam zafouká nějaký vítr a už ostatní uvidi co pod sukní má nebo nemá, hlavně když je ta sukně kratšího střihu.
tomaso
Co tam asi tak může mít? *zmateny*

tomaso, dneska při 70 pohlavích ani nevíš... *smich*

ltz
hodnocení

0x
Taková třináctiletá holka se už umi ohlídat, aby nebylo nic vidět, kdyz má krátkou sukni. Už má naučené takové ty pohyby a tak, to už má každá žena v krvi. Ostatní holky tanga mají a ona bude nešťastná, prostě to teď letí, tak aspoň jedny by mit mohla.

Já bych řekla, že mnoho děvčat má spíš naučené pohyby, kterými ukážou co nejvíc.

sony*
Tanga jsou v pohodě, vůbec na nich nevidím nic nehygienickeho,ani nepohodlného.
Nezakazujte ji nošení tanga.
Nechte ji prosim vás v téhle věci trochu soukromí,dejte ji najevo ,že její rozhodnutí respektujete.
Je téměř dospělá a zvykejte si na to.
Děkuji.

andrea*
hodnocení

0x
Já to neřeším máme s dcerou stejnou velikost a tak máme jeden šuplík s kalhotkami tak ona nosí moje a já její

To je ale fuj! Hodně fuj! Půjčujte si čepice, svetry, kabelky... Ale kalhotky mají mít jen jednu jedinou majitelku. Když už vás, Andreo, k tomu nevedla vaše maminka, nedělejte stejnou chybu s dcerou.

To je fajn. Chlapi mají zase společný šuplík na trenýrky,tak to ušetří hodně prostoru.

@bimbam: Ale ne, u nich je to určitě jinak, ony tam dávají vyprané...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]