Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba parfému a náplně do katalytické lampy

Od: yves® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

rád bych si vyrobil parfém a náplň do katalytické lampy. Z toho, co jsem si četl na internetu, jsem pochopil, že parfém se vyrábí z etanolu a náplň do lampy z isopropanolu. Co se týče toho isopropanolu, někde jsem se dočetl, že má mít 91% a jinde zase že můžu použít i 99 %. Rád bych se zeptal, pokud je tady nějaký chemik, jak to tedy je? Na internetu jsem našel jen 99 %, takže dokoupím destilovanou vodu a naředím to, ale je to vůbec potřeba?

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

2x

Já to ředím na 99% a lampa funguje bez chyby, ale parfém kupuji ten přímo do katalytické lampy, nerada bych si ji zanesla nějakým svinstvem, ten kamínek je dost drahý. Chemik nejsem, ale dala jsem si od jednoho opravdického poradit.

hodnocení

Děkuji za odpověď. Takže vy si kupujete isopropyl alkohol a přidáváte do něj jen parfém do katalytických lamp? Jakože to naředíte, nebo existuje přímo i nějaká voňavá esence určena pro výrobu parfémů do KL?
etana*

Voňavou tekutinu kupuji a do lampy dávám tak 3/4 isopropylu a 1/4 té tekutiny. Není nejlevnější, ale všechny pokusy to nějak obejít selhaly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]