Dobry den. Poradil by nekdo jak naucit skoro 2 mesicniho chlapecka (26.10. mu budou 2 mesice) spat ve vlastni postylce? Bohuzel od narozeni s tim bojujeme, ale furt nam to nejak nejde. Pokazde kdyz ho dam do postylky tak se cca do 2 minut probudi. Nechce spinkat ani v kocarku
Cvičí s vámi už ve dvou měsících. Tak se vzbudí, no a co? Brečí? Tak ho nechte, vybrečí se a usne. Příště to už tak dlouho nevydrží. Do týdne si zvykne. Pokud to neuděláte, dopadnete jako naši sousedi - budete uspávat ještě v první třídě.
tomaso
No a co je na tom špatného uspavat ještě v první třídě? Já normálně ctu knížku a čekám než usne u druháka. A jsem za to rád a užívám si to. Za pár let až mě v pubertě pošle akorát tak do prdele budu vzpomínat, jak chtěl abych s ním trávil čas...
id
Když druhák pojede na 14 dní na tábor, tak vy budete večer dojíždět? Navíc druhák by měl odpoledne číst vám a večer být samostatný - sprcha, zuby, rozestlat postel, popřád dobrou noc, případně pusa.
tomaso
A já někde píšu,že to usinani sám nedá? Nedomyslej si co se ti hodí... Ale samozřejmě že je pro rodiče pohodlnější ho jedn poslat spát, popř mu dát ještě telefon ať neotravuje...
brouk
Na vybraceni mi to prijde jeste dost brzo a nemame na to ani srdce. Kdyz trenuje postylku pres den a musi si treba kdskocit na wc tak tam nejakou schvilku bohuzel place a ani vtedy se nezda ze by ten plac mel nejak pomale utichnout .. Tomaso : tez si myslim ze je to hezke cist i starsim detem a travit s nimi takhkle cas, urcite lepsi jako ti ostatni co jim daji mobil a maji po starostech..
sony*
Mě se líbí váš přístup (Tomaso,Brouku). Nechat dítě vybrecet dokud neusnu, je naprosto primitivní přístup.
My měli postýlku u manželské postele a dítě tak mělo "rozšířené letiště" - pokud to jde, udělejte podobně - žena vedle postýlky... Řekl bych, že spíš dítěti chybí vůně matky než matrace z letiště.
doplněno 19.09.22 10:45:
u většiny dětí a hlavně pár let zpět byl opravdu zvyk děti nechat vyřvat... nejsem si jistý, jestli je to varianta nejlepší
My máme naši variantu odzkoušenou nejen v mé rodině - dítě "slyší" matčino srdce a chce obětí - to je jasné, ale ta ruka po pár dnech stačí.. A nebo můžete ještě zkusit příkrm - aby dítě déle a lépe spalo.
brouk
Ano s matkou v posteli, ale ted z niceho nic i to nejak prestava fungovat. Aby lip spal musi ho objimat, do ted ho mela vedle sebe vysoko (vedle hlavy).
tomaso
Ono dítě není něco co můžete naprogramovat. Ač malou, tak to má svoji hlavu a dělá si co chce. Tak prostě ať matka spi s ním, třeba to bude za týden zase jinak...
Nene. Matka má spát s manželem a miminko max vedle postele maminky. Stačí i prostčit ruku šprušlemi postýlky, pohladit dítě chytnou ho za ručku a dítě je spokojeno.
tomaso
No a když dítě není spokojeno?
id
Matka snad rozesná zdravotní problémy nebo zlozvyk.
krtek6
id: dnešní matky...nerozeznají skoro nic...dítě pšíkne a hned s tím letí na pohotovost...
id
Krtek - aha, tak pardon. Pak si ale nemůže říkat matka, maximálně ošetřovatelka, opatrovatelka, chůva.
Já jsem přesvědčená, že je to tím, že v postýlce má hodně prostoru. Před narozením byl natěsno v teple, pak u mamky v posteli také. Zkuste ho zabalit do polštářem dost napevno a převázat povijánem a na hlavičku čepičku. Za vyzkoušení nic nedáte. Tohle je vlastní zkušenost, když přišla na návštěvu prababička a udělala to takhle. Hned bylo po křiku. Ten prostor a chlad dítě děsí.
doplněno 20.09.22 17:16:
Ještě mě napadlo, vyzkoušejte "fusak". Ten bývá naknap. Příjemně uzavře prostor.
Chudák miminko. V postýlce se budí proto, že chce mámu - potřebuje ji mít vedle sebe. Upíráte mu jeho základní potřebu, když ho takto separujete.
brouk
Matka s nim spi rada a klidne by s nim spala dal, ale zachvilku bude v obdobi kdy je casta nahla smrt tak by bylo dobre kdyby spi v postylce kde je monitor dechu.. A jeste kdyz je zvykle spat jenom u matky tak i pres den musi byt stale v jejich rukach tudiz domacnost moc dobre nefunguje.
Brouku, u más to právě takhle bylo. V bytě jsem měla kočárek bez boudičky a bez držadla. Kde jsem byla, táhala jsem kočárek za sebou a na dítě stále mluvila a sahala. Když mě malá neviděla, byl křik. Tatáž malá, která později musela mít syna v koši a stále tak, aby ne ni viděl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.