Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zavařit jablka do sklenic na štrůdl?

Od: dako® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, jak prosím zavařujete jablíčka do sklenic na štrůdl? Předem děkuji za odpovědi

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zavařuji a vždycky jsme zavařovali. Oloupu, nastrouhám a namačkám do sklenice, šťávu - mošt - vypijeme. Zavářím klasicky, vynikající na buchty, štrůdl, atd. Ochucuji až před použitím. Když tu mám vnuky, tak musím otvírat 2 sklenice, ta ochucená jablka nějak z mísy mizí.

hodnocení

Moc Vám děkuji. Myslíte, že můžu nastrouhaná jablíčka pokapat citronem, aby nezhnědla?

mate59
Můžete,ale je to zbytečné.

To je zbytečné, nikdy jsme to nedělali a nedělám. Ve štrůdlu to stejně není vidět.

veronica

Proti hnědnutí

Připravím si 2% roztok kyseliny citrónové a do roztoku dávám oloupané čtvrtky jablek. Dílky pak vyjmu, nastrouhám a zavařím. Nyní mám práškové céčko, dělám 1,5% roztok.

hodnocení

5x

Zavařuji. Velké vyvařené a vysušené sklenice, jablka oloupat, rozčtvrtit, odstranit jádřince. Pak házím do kbelíku s octovou vodou, zabrání to zhnědnutí. Vyndám do cedníku, strouhám na hrubém struhadle, natlačím pevně do sklenic, žádný cukr ani voda. Očistím okraje, zavíčkuju. Steriluji v hrnci 20 minut na 80 stupňů. V chladu a temnu vydrží klidně několik let. A v zimě jsou, jako když je najdu. :)

Je zajímavé, že po sterilování obsah některých sklenic zůstává krásně světlounký, jiné trochu zhnědnou. Myslím si, že je to podle druhů jablek. Jaga.

doplněno 20.09.22 13:51:

Včera první várka. Dnes budu pokračovat. Mám radost, že letos jsou jablíčka krásně světlá.

Jak zavařit jablka do sklenic na štrůdl?

mate59
hodnocení

1x
Nastrouhám i se slupkou a zavařím.

hodnocení

0x

Nezavařujeme. Nastrouhaná dáváme do mrazáku.

nov

I já mrazím.

To bych musela koupit ještě jeden mrazák ! Teď už všechno,co je možné, zavařuju / i vyloupané ořechy a sušené houby / .

Proč zavařujete:

1/ sušené houby? Jednou jsou již usušené, tedy konzervované. Dát do sklenice se šroubovacím uzávěrem. Nechápu, na co je navíc dávat do mrazáku.

2/ vyloupané ořechy - posuším, nasypu do velkých sklenic /asi 4 l/, potáhnu alobalem a navrch ještě igelitem. V zimě je možno /pokud nemáte co dělat/, vysypat obsah na plechy, prosušit, vrátit do sklenic.

Kdybych měla opravdu všechno dávat do mrazáku /proč?/, měla bych ho určitě větší než postel. A toho bohdá nebude! Jaga.

Zavařené houby a ořechy pak do mrazáku samozřejmě nedávám, i po 10 letech jsou jak čerstvě usušené,maximálně je dám chvíli do trouby. Teď jsem otvírala sklenici s houbami z roku 2010 a nikdo nic nepoznal, byly výborné.Mně se do nich i v plátěném sáčku kolikrát dostali moli, pak se mi to rozlítalo a bylo to hrozné, Takhle to je v pohodě. Ale nezavařuju klasicky, otevřenou sklenici dám do mikrovlnky asi na 2 min, po vyndání hned zavíčkuju, sklenice se trochu orosí, ale po schladnutí je zase naprosto v pohodě. Stejně to dělám s vyloupanými ořechy. Nezabírají místo v mrazáku a jsou chráněné před moly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]