Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubní sprcha

Od: zolik® odpovědí: 11 změna:

Prosím jaké máte zkušenosti se zubní sprchou? Je skutečně tak učinná. Mám zubní mústky s kartáčky se nevejdu do mezer mezi zuby. Dásně mi krvácí a bolí při používání mezizubnich kartáčku č1.Paradentozu nemám. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zubní sprchu mohu jedině doporučit, používám ji už mnoho let. Také mi krvácely dásně při kousnutí např. do jablka,

nebo kůrky chleba, nyní je to v pohodě. Ze začátku to bolelo a nemohl ji pustit naplno, teď naplno a je to málo.

Divím se, že ji zubní lékaři nedoporučují více.

nox®
Za běžných okolností zubní sprcha nenahradí mezizubní kartáčky, ale může pomoci.
re4zon
Presne jak pise @nox. Sprcha v zadnem pripade nenahradi mezizubni kartacky nebo nit. Zadna nema takovy tlak, aby dokazala odstranit plak ze zubu. Slouzi pouze k lepsimu prokrveni dasni, coz neni zanedbatelne, ale se samotnym cistenim to nema nic spolecneho.

vv
hodnocení

3x

Je účinná a pro osoby s můstky jí u nás v ordinaci lidem doporučujeme (jsem zubní sestra). Pokud se vám kartáčky mezi zuby nevejdou, nemá cenu s nimi zápasit a nadělá to více škody než užitku. Kartáčky jsou fajn pro ty, kteří mají mezi zuby trošku větší prostory, jinak stačí sprcha nebo nit. Ideálně kombinace obou, ale jsme rádi, když se pacienti naučí pravidelně používat alespoň jedno *smich* Mnoho dentálních hygieniků a zubařů vám ty mezizubní kartáčky bude doporučovat za každou cenu, já pouze hovořím z vlastní zkušenosti.

Jinak si nemusíte kupovat zubní sprchu za x tisíc, já mám doma nějaký Phillips asi za 1500. Buď si můžete koupit zubní sprchu, do které přímo doléváte vodu (takže na jedno vyčištění to musítě udělat min. 2x), a pak jsou zubní sprchy s nádržkou, ty jsou trochu pohodlnější. Koukněte se tady: nazuby.cz/...

A jen varování: za začátku to bude nepříjemné, i mohou trochu krvácet dásně a druhý den vás mohou při skusu bolet zuby (což je způsobeno tlakem vody, který působil na dásně). Přestane to a dásně si zvyknou.

re4zon
Nechte prosim doporuceni na lekarich a hygienistech, kdyz o tom nic nevite. Nit nebo kartacek se voli podle tvaru a velikosti mezer. Sprcha je pouze doplnek a nenahrazuje ani jedno z toho.
Kdo ma mezery dostatecne siroke, nepotrebuje ani jedno a staci mu normalni kartacek a spravna technika cisteni, ovsem takovych lidi je velmi malo. Skodu nadela nit nebo kartacek jen tehdy, pokud je nekdo uplne levy, nebo pokud si nekam cpe nevhodnou velikost. Ono je totiz casto treba mit klidne dve az tri velikosti kartacku pro jednotlive mezery.
liska5

Asi o tom něco ví, když je zubní sestra.

sametka

Je potřeba mít každý svou sprchu, nebo lze jeden přístroj pro celou rodinu?

hodnocení

1x

Určitě si ji pořiďte, jsme s ní moc spokojení všichni .

Člověk si zuby vyčistí, přesto se občas vyplaví kousek " dlabance". Šlupičky od rajských často. A dásně se uklidní, zregenerují a za pár týdnů budete v pohodě.

liska5
hodnocení

0x

Já jen dodám, že kdo má krvácivé dásně, měl by mít ve stravě dostatek křemíku. Otruby, vločky, semínka, tmavý chleba a přesličkový čaj /z mladé přesličky/.

nox®

Nebo si nechat udělat poctivou dentální hygienu a správně čistit zuby a mezizubní prostory.

liska5
14.09.22 22:17

Obojí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]