Dobry den, snazim se jist zdrave, obcas si delam ovesnou kasi. Nevim proc, ale neni po ni vzdycky dobre. Vzdycky snim jen trochu a uz nemuzu. Navic mi je po ni tak tezko. Delam ji tak, ze vlocky povarim v plnotucnem mlece, dovnitr dam rozmackan Deje se vam to taky?
Vločky vařím jen ve vodě. Mléko od batolecího věku odmítám a nedávno jsem přišla na to proč. Krabicák v kafi snesu, po čerstvém mléce i kozím se zes... jak zákon káže a trvá to týden, než se zažívání upraví. Kaši ochutím něčím sladkým, přidám ovoce a dokonalá snídaně je na světě. Vynikající na kaši je javorový nebo datlový syrup, hořká čokoláda, k tomu borůvky či černý rybíz.
Jako první mě napadá to mléko, ve kterém to vaříte - nevadí vám laktóza? Spoustě lidem nevadí mléčné výrobky - sýry, jogurty, blablabla, ale samotné mléko jim způsobuje nevolnost a problémy s trávením. Zkuste mléko bez laktózy, když i po tom vám bude zle, vařte vločky ve vodě. Může vám taky vadit to, že ovecná kaše je prostě sytá, třeba na to nemáte stavěný žaludek. Zkuste to mléko bez laktózy a jenom malinkou porci.
Ovesné vločky smíchám s ovocem, semínky, oříšky a zaliju kefírem nebo podmáslím. Dělám večer, aby vločky v lednici nabobtnaly. Nevařím a ráno ohřeju v MW.
To bude v hlavě... sice ji chcete z nějakého důvodu jíst, ale příčí se vám to v hrdle a nedokážete to překonat. Začněte pomalu - přidávejte si lžíci vloček do jogurtu (tvarohu apd) a postupně přidávejte, abyste si zvykla a opravila názor na kaši.
A pokud to nejde, tak svět na ovesné kaši nestojí!
Dobrý den, nechávám vločky před vařením v mléce asi hodinu bobtnat, Mléko nemusí být plnotučné. Vločky jsou hodně syté, tak jich nemusí být na porci mnoho. Je to vláknina, tak je po nich potom hezké pořízení na WC. Zdravím!
Používejte jemné ovesné vločky, ty se ani nemusí vařit. Zaleju vodou z rychlovarky a místo čerstvého mléka používám kokosové sušené + nějaké to sušené ovoce a další mlsoty. Po zalití se za chvíli může jíst. Takto se to dá připravit kdekoliv, třeba v práci nebo tam, kde je aquabar na horkou/studenou vodu...
Mléko stačí polotučné. Jak píšou jiní, zkusit bez laktózy. Je výhoda, že se (na chuť) zdá dost sladké, takže to bude chutnější. Já si vždy dělal raději míchané kaše, třeba s pohankou. Vločková je pro mě také nejtěžší na žaludek. Lepší je vylehčit rýžovou nebo pohankovou. Výborná je pohankovo-jáhlová nebo pohankovo-rýžová. Samotná pohanková je až příliš lehká, což někdy nemusí vadit. Používám instantní jednodruhové. Vločky jemné.
Zřejmě máte intoleranci na mléko, to jest laktoza v mléce vám nedělá dobře . Zkuste místo mléka jogurt,,kefír a hlavně nechat si udělat test na laktozu, poradí vám váš praktický lékař,,dopručí k odborníkovi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.