Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uzdicka u dětí

Od: bar odpovědí: 12 změna:
Dobrý večer chtěla bych se zeptat můj 9 lety syn má zúženou uzdicku u penisu jediné co nám rádi lékaři je udělat obřízku zajímalo by mě jestli se to nedá udělat nějak jinak. Děkuji za odpověďi

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Zúženou předkožku maminky rozcvičují už u batolat při koupání. Když to u vnoučka nešlo, tak to doktor umrtvil sprejem, a kůžičku nastřihnul. Dostali jsme framykoin na mazání a radu hodně pít, aby to nedráždila ostrá moč, než se to zahojí. To byly chlapečkovi 2 roky... Ale znám i případ, kdy měl chlapec, taky asi devítiletý, zanedbaný zánět předkožky a opravdu absolvoval obřízku. Jsou země, kde to je rituál a mají to tak všichni chlapi. Svou roli v tom hraje i hygiena.

pb®
hodnocení

3x
Zúženou uzdičku? Znám zúženou předkožku, zkrácenou uzdičku, ale zúženou uzdičku si neumím představit. Můj syn měl dlouho přilepenou předkožku k žaludu. Tay měl občas v dětství zánět předkožky. Doktorka radila nechte to tak, jak se budou kožní buňky odulučovt, bude se předkožka postupně odlepovat. A co se neodlepí, to si "rozcvičí" sám. A taky že jo. Žádné násilné přetahování, jen kam až to jde, žádná obřízka v batolecím věku, a že se našli doktoři, kteří by hned řezali. Jako žena si myslím, že penis je dokonalý tak, jak byl vyvinut a za zachování předkožky svých synů bych se bila do poslední kapky krve. Až budou dospělí, ať si se svým tělem dělají co chtějí. Taky bych se bála snížení citlivosti. V 18 se možná zdá fajn, že se neudělá hned. Ale může to být vykoupeno tím, že se obřezaný muž ve 40 neudělá vůbec. Internet je plný nářků hlavně amerických mužů, kteří podstoupili obřízku v dětství. Nejsou s tím spokojení, mají problémy s vyvrcholením, necítí se být úplní, předkožka jim chybí. Vlastně nechápu, když je to jen kůže a kůže se dá dobře roztahovat, což víme z roztahováků ušního boltce, že se stále ještě řeže a lékaři nepřišli s nějakou formou masáže či nějakým silikonovým vkládacím kroužkem, který by předkožku postupně roztáhl na požadovaný průměr.
smode2

Ano. A to ještě nikdo ani nezmiňuje, kromě jasně doložitelných sexuálních poruch obřezaného v dospělosti, také možné poškození psychické. Proklamování této brutální chirurgické metody až do dnešních dnů je na pováženou. Už jen proto, že je to zcela zbytečné. Představte si že by přišel nějaký "myslitel" lékař s návrhem (který je ve své podstatě stejný a stejně logický): dívky co v deseti ještě nemenstruují jsou nemocné a řeší se to odřezáním stydkých pysků - jakmile je uřízneme - většinou do roka či dvou menstruovat začnou a jsou "díky zákroku" vyléčené...budete si o tomto lékaři myslet že je normální? Já tedy ne. Naštěstí existují stále rozumní lidé co si nenechají od lékařů nakecat kdejaký blábol*palec*

liska5

Na psychiku hrozně. Znám jednoho obřezaného mladého sportovce, co se odmítá převlékat a sprchovat po zápase se spoluhráči. Tím se vyčleňuje, je pro ně nějakej divnej. On to roky tají a tiše tím trpí.

hodnocení

2x

Jakýkoliv chirurgický zákrok tady beru jako poslední možnost v ohrožení života.

Pokud jde o zkrácenou uzdičku (nevím jak by mohla být zúžená), Řeší se to drobným chirurgickým zákrokem, prostě se nařízne. Tuším se tomu říká frenuloplastika. Absolvoval jsem osobně.
Bohužel docházelo pravidelně k natržení, nebylo zbytí. Nejcitlivějčí místo bylo fuč. :(

Pokud jde o zúženou předkožku, buď je prostě od přírody malá, dá se citlivým pravidelným cvičením natáhnout.
Pokud je tam ještě komplikace (kvasinkový zánět, mykóza apod.) je to horší, vyléčit se to dlouhodobě nevedlo.
Natržený to bylo pravidelně, kývnul jsem na obřízku, celkovou :(
Problém se vyřešil, hygiena super, ale...
Pánové mi budou rozumět, je to jako by vám někdo sebral ovladač od televize (vercajku).
Citlivější mám patu na noze :(

Tákže pokud je to jen trošku možné, obřízku nedělejte.

pb®
Takže žijete bez vyvrcholení? Nebo se občas zadaří? Lepší hygiena se u obřezaného penisu často zmiňuje, ale nejsme křováci v lese, aby to mělo nějaký význam. Stačí nemočit si do předkožky, ale při močení vždy stahovat, potom ideálně otřít kouskem hajzlpapíru, tak jsem to dělala svým synům doma, dokud byli batolata a nečůrali sami a tak jsem je to naučila. Večer a ráno stažený opláchnout obyčejnou vodou a také před tím, než se kamkoliv strká. Voila, vrchol hygieny penisu je na světě, víc není třeba dělat.

Pb zadří se vždy a to jsem ještě docela mlád jen 60+, s obřízkou asi 4 roky ,ale není to to pravé ořechové, ale to jako žena asi nepochopíte.

@pb : Zadaří se vždy, jen ten prožitek je takový plochý, menší. Kdyby to bylo od narození a nevěděl bych o co jsem přišel, zřejmě obřízku hanět nebudu.
Tu hygienu jsem zmínil jako drobné nepodstatné pozitivum.

smode2
hodnocení

0x
Lékaři jsou v tomto ohledu mantáci co jsou úplně mimo. Částečně kvůli nesmyslnému ostychu a částečně protože musí zachovávat vlastní kšeft (za obřízku se účtuje tučný balík, zatímco za radu nic). Syn je ve věku pohlavní zralosti a má pravidelně onanovat. Jeho problém nastává proto, že tuto aktivitu - viditelně již úměrnou jeho věku - neprovádí. Řešení je: a) naučí se masturbovat, b) půjde na operaci znetvoření pohl. orgánu (=obřízka).
9 rocny ma onanovat? Pravidelne?
smode2
Ano, vypadá to dost nezvykle - plně uznávám, avšak příroda se o nějakou hranici např. 15 či 18 let bohužel nestará a dokončuje pohlavní zralost u dětí někdy i kolem desátého roku věku. Bez ohledu na obecně uznávané názory k tématu dospělosti.

etana*
hodnocení

0x

Ten tučný balík za obřízku jsou necelé čtyři tisíce včetně vyšetření. To se vážně vyplatí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]