Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušená rajčata v oleji

Od: sametka odpovědí: 1 změna:

Usušila jsem si v sušičce masitá rajčata, nacpala je do malých skleniček se šrobovacím uzávěrem, proložila rajčata plátky česneku a snítkami tymiánu, zalila panenským olivovým olejem, vypustila jsem vzduchové bublinky a pořádně uzavřela skleničky víčkem. Myslela jsem si, že to tak vydrží bez úhony i více měsíců, ale zrovna v rádiu mluvila jakási odbornice na zavařování, že je potřeba ještě tyto skleničky s rajčaty vysterilizovat, protože jinak hrozí otrava botulinem. Tak jsem skleničky zavařila, ale pak se v nich objevily vzduchové bublinky a část oleje se dostala i do vody, ve které jsem je zavařila.Tak nevím, zda jsem udělala dobře s tou sterilizací a zada se mi to nemůže zkazit v následující době.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

A co sůl?

Ta kupovaná "gumová" sušená rajčata jsou tak prosolená, že by to i ten mikrob Clostridium botulinum nepřežil:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sušená rajčata

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]