Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pečivo bez mouky

Od: conconi® odpovědí: 15 změna:

Včera jsem zkoušela péct placičky bez mouky. Recept byl : Vyšlehat 4 žloutky, kostku tvarohu, sůl, prášek do pečiva a vmíchat 4 bílky. Péct 30 minut na 150°C. Bylo z toho na plechu 6 nadýchaných kopečků, které jsem posypala lněným semínkem a dala péct. Výsledek byla hmota rozteklá v jednolité vrstvě po plechu. Postupovala jsem přesně podle receptu, nevíte někdo, kde se stala chyba? Nebo nemáte lepší recept? Předem děkuji za odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Napadlo Vás někdy, proč se vůbec sladkému pečivu říká "moučník"? Ano, hlavním základem je mouka. A bez mouky z toho nic kloudného nebude. Ten prášek do pečiva funguje ve spojení právě s moukou. Co ten chudák má nakypřit, mouku nemaje? Navíc tvaroh do těsta je dost hutný, těžký.

Znám jediné pečivo bez mouky, můj nebožtík taťka tomu říkal "přasky." Smíchala se umletá jádra vlašských ořechů, cukr, a vejce /nebo možná jen bílky/. Peklo se zvolna na plechu, spíš sušilo, pak navrch bílková poleva, nakrájet na obdélníčky. Bylo to takové křupavé, nízké. Jaga.

Ten váš recept je jen z bílků, my jsem to taky doma dělali.

hodnocení

Ono těch receptů na pečivo bez mouky se najde poměrně dost, buď jsou to vejce s tvarohem nebo s mozzarelou, někdy se přidává psyllium, v podstatě jde o vynechání sacharidů. Pochopitelně to nikdy není jako normální pečivo. Psala jsem ten dotaz hlavně proto, že ty bochánky krásně držely tvar, než jsem je šoupla do trouby. Pak z toho byl "svítek" :)

hodnocení

3x

Chyba se jasně stala už v tom složení toho receptu. K čemu je tam prášek do pečiva, když tam není žádná mouka, to teda nevím. Ty bílky jste předpokládám také vyšlehala do pevného sněhu, jenomže vyšlehat pevný sníh a nedat do něho ani gram cukru, se nepodaří. Sice ten sníh ušleháte, ale bude takový "vodový" - jakoby jalový a rychle se rozteče. Nemá ho co držet pohromadě. takže spojení toho vodového sněhu a tvarohu, se nutně muselo za chvíli roztéci na tu placku.

hodnocení

Sníh byl docela pevný, jak jsem psala bylo z toho 6 bochánků, krásně držely, ale roztekly se až při pečení.Jediné, co mě napadlo, jestli neměla být vyšší teplota.

Ne, teplotou to nebylo. Jestli v tom sněhu nebyl žádný cukr, stejně by se to rozteklo. Zkuste udělat sněhové pusinky bez cukru. Chvíli na plechu kopečky vydrží, ale jakmile je dáte do trouby, tak se to rozteče. Nenapsala jste, jestli jste do bílků cukr dala. To, že jste měla na plechu ty kopečky je normální, ono to chvilku tvar drží, ale upéci to tak, aby se tvar udržel je nemožné. A to i kdybyste dala vysokou teplotu, nebo se to snažila sušit. V každém případě by se to rozteklo. Ale s přidáním toho psylia je to už možné.

hodnocení

2x

Zkuste dvě vejce, 20 g psylia, dvě lžíce horké vody, lžička prášku do pečení, nechat pár minut nabobtnat, mokrýma rukama vytvarovat 4 bochánky a upéct (vyzkoušený recept).

hodnocení

Super, zkusím, děkuji

hodnocení

0x
Zdravím , zkušenosti s tímto receptem nemám , ale proč bez mouky? Jestli nechcete vyloženě mouku , zkuste si rozmixovat ovesné vločky na prach a poté použít jako mouku
Mario

hodnocení

0x

Manželka používá sejtanovou mouku (která postrádá sacharidy.)

hodnocení

0x

Zkuste použít jinou mouku než klasickou a třeba nějaké recepty s cuketou jsou fajn.

samka
hodnocení

0x
Dělám palačinky z červené čočky a jsou fajn. Neříkám, že je to stejné jako klasická palačinka, ale stačí těsto ochutit trochou cukru, rumu, nebo vanilkou, skořicí... A jsou dobré. Můžete také zkusit alternativy mouky jako je mandlová atp. Otázkou je, jaký je důvod - bezlepkář, snaha o low carb...

liska5
hodnocení

0x

Já si dělám něco podobného z banánu a vajíčka, a do toho si vešlehám jáhlovou mouku, a třeba kokos a pod. Někdy kápnu mléko. Vyjde mi něco jako palačinka, na kterou se dá ještě něco namazat.

hodnocení

0x

Někdy nahrazuji část mouky v moučníku vanilkovým pudinkovým práškem. Těsto je lehčí, samozřejmě voňavější. Možná by se dal upéct moučník jenom z pudinkových prášků místo mouky ých moučníků).(+ ostatní ingredience běžn

jp
hodnocení

0x

Pečivo bez mouky není pečivo. Ten recept je nesmysl, chtěla bych vědět jestli z toho někdy někdo něco pořádného upekl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]