Nejste přihlášen/a.
Ahoj poradno, čeká mě nástup na VŠ a přemýšlím, co si s sebou chystat k jídlu. Doteď jsem dopoledne měla pečivo (většinou s lučinou, nebo něčím podobným a k tomu zeleninu) a oběd v jídelně, ale teď ne vždycky budu oběd stíhat. Co si chystáte vy, když potřebujete "na něčem" do odpoledne vydržet? Preferovala bych levnější recepty, které se dají jíst i studené - uvítám vaše oblíbené variace obloženého pečiva apod. Děkuju za tipy
Když nemám čas a mám peníze, tak si beru konzevu Tuňákový salát NIXE. Když mám čas, tak si uvařím vločkovou kaši a do toho vmíchám nasekané ořechy, sušené ovoce, rozinky, skořici. Někdy i s pohankou. To si udělám více krabiček do ledny. Nebo si udělám těstovinový salát s kousky různé zeleniny, nebo čočkový či fazolový salát s cibulí, pepřem nakyselo, I rizoto se dá jíst studené a chutná. Palačinky- i na slano se špenátem.
Tuhle jsem dostala na návštěvě na cestu cuketový koláč s kousky uzeného na čtverečky v alobalu. Tak to byla super svačinka. Dneska mám rýžový nákyp s jablky. I studený je dobrý ke kafi a cena minimální.
Však v tom bylo uzené a určitě víc vajíček. Trochu jako nádivka s opečenou krustou na povrchu a dobře ochucená. Cuketa v tom byla nastrouhaná, aby to nebylo suché. S chutí to jedli i masožrouti.
Já spíš reagoval na ten rýžový nákyp. To beru spíš jako dezert. A mám ho velmi rád. Ale na hlad přes oběd bych si dal vejce a to uzené. To musela být mňamka .
To je hodně těžká otázka. Je prostě strašně a nesmyslně draho. Někdy Lučina vyjde dráž, než řízek, ze kterého si děláme legraci. Ať to počítám jak chci, jestli svačina má mít nějakou hodnotu, není to levná záležitost. To, co jsem jedla já ve škole předm 65ti lety, je prostě nejlevnější stále. Cleba se sádlem, s marmeládou, s hořčicí, housku se salámem, ale bez másla. Na pití je vodovod. Je to smutný příběh
Já si beru do krabičky k obědu:
těstoviny / kuskus / rýži / brambory / jáhli / bulgur / quinou / batáty / čočku / červenou čočku ... + něco k tomu - sýr / mozzarelu / zeleninu (čerstvou/mraženou/vařenou) / kuře / filé / tuňáka z plechovky / cottage / tvaroh / riccotu / koření / čerstvé bylinky / něco naklíčeného / pasírovaná rajčata / rajčata v plechovce ...
občas i jen plechovku cizrny, fazolí, luštěninové směsi
k svačině: ovoce, zeleninu, raw tyčinku, jogurt, kefírový nápoj, džus, oříšky, housku s něčím, cup cake, koláč, ovesnou kaši ...
Dobrý den, nejlepší je řízek mezi dva chleby. Levnější varianta je tlačenka (salám, plátkový sýr) mezi dva chleby. Nyní očekávám, že se doplníte, že to musí být BIO nebo veganské . Zdravím!
Studená jídla rozdělte na "studená - udržovaná v chladu" a balená-plechovková, chcete-li.
Doporučil bych více druhů jídla - samozřejmě zeleninu či ovoce, nějaké pečivo... - v podstatě svačinu, jen 4x za den :D Řekl bych, že to je zdravější, než se naprat oběda a 5 hodin hladovět.
Vaječné řízky: Do naběračky na polévku, kterou si opřu třeba o kastrol, rozprostřít hrstičku strouhanky, na to opatrně vyklepnout vajíčko, posolit ho a zasypat strouhankou. Rozehřát ideálně sádlo na panvi a šikovně vajíčko vyklopit do rozpáleného omastku. Obrátit. Omastek se brzo zaneřádí, tak se dá přecedit n. filtrovat a znovu použít.
Někdo dělá smaženky, kdy je vajíčko smíchané s trochou strouhanky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.