Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tipy na levné svačiny

Od: carodejka odpovědí: 28 změna:

Ahoj poradno, čeká mě nástup na VŠ a přemýšlím, co si s sebou chystat k jídlu. Doteď jsem dopoledne měla pečivo (většinou s lučinou, nebo něčím podobným a k tomu zeleninu) a oběd v jídelně, ale teď ne vždycky budu oběd stíhat. Co si chystáte vy, když potřebujete "na něčem" do odpoledne vydržet? Preferovala bych levnější recepty, které se dají jíst i studené - uvítám vaše oblíbené variace obloženého pečiva apod. :) Děkuju za tipy

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Když nemám čas a mám peníze, tak si beru konzevu Tuňákový salát NIXE. Když mám čas, tak si uvařím vločkovou kaši a do toho vmíchám nasekané ořechy, sušené ovoce, rozinky, skořici. Někdy i s pohankou. To si udělám více krabiček do ledny. Nebo si udělám těstovinový salát s kousky různé zeleniny, nebo čočkový či fazolový salát s cibulí, pepřem nakyselo, I rizoto se dá jíst studené a chutná. Palačinky- i na slano se špenátem.

liska5

Tuhle jsem dostala na návštěvě na cestu cuketový koláč s kousky uzeného na čtverečky v alobalu. Tak to byla super svačinka. Dneska mám rýžový nákyp s jablky. I studený je dobrý ke kafi a cena minimální.

To bych nejedl.

@pavlos... maso je maso

liska5

Však v tom bylo uzené a určitě víc vajíček. Trochu jako nádivka s opečenou krustou na povrchu a dobře ochucená. Cuketa v tom byla nastrouhaná, aby to nebylo suché. S chutí to jedli i masožrouti.

Já spíš reagoval na ten rýžový nákyp. To beru spíš jako dezert. A mám ho velmi rád. Ale na hlad přes oběd bych si dal vejce a to uzené. To musela být mňamka *mnam*.*zdravi*

liska5

Dotaz byl na levné svačiny.

Ale tazatelka...

...a oběd v jídelně, ale teď ne vždycky budu oběd stíhat.

liska5

Já si teď vezu do práce dvě zavaxované kukuřice z LIDLu a ani neuvažuju, co to bude, jestli svačina nebo oběd*smich*

Jako oběd bych rejžovýho nákypu musel sníst kýbl *hledam*

hodnocení

2x

To je hodně těžká otázka. Je prostě strašně a nesmyslně draho. Někdy Lučina vyjde dráž, než řízek, ze kterého si děláme legraci. Ať to počítám jak chci, jestli svačina má mít nějakou hodnotu, není to levná záležitost. *hej* To, co jsem jedla já ve škole předm 65ti lety, je prostě nejlevnější stále. Cleba se sádlem, s marmeládou, s hořčicí, housku se salámem, ale bez másla. Na pití je vodovod. Je to smutný příběh *alene*

hodnocení

2x

Já si beru do krabičky k obědu:

těstoviny / kuskus / rýži / brambory / jáhli / bulgur / quinou / batáty / čočku / červenou čočku ... + něco k tomu - sýr / mozzarelu / zeleninu (čerstvou/mraženou/vařenou) / kuře / filé / tuňáka z plechovky / cottage / tvaroh / riccotu / koření / čerstvé bylinky / něco naklíčeného / pasírovaná rajčata / rajčata v plechovce ...

občas i jen plechovku cizrny, fazolí, luštěninové směsi

k svačině: ovoce, zeleninu, raw tyčinku, jogurt, kefírový nápoj, džus, oříšky, housku s něčím, cup cake, koláč, ovesnou kaši ...

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, nejlepší je řízek mezi dva chleby. Levnější varianta je tlačenka (salám, plátkový sýr) mezi dva chleby. Nyní očekávám, že se doplníte, že to musí být BIO nebo veganské . Zdravím!

Moje oblíbené je jeden chleba mezi dva řízky a to vydržím až do večeře.:)

ben®

maky - tak to Vám věřím. To bych si dal také .

krtek6

ben: trochu bych to upravil...správně to má být řízek mezi dva řízky... ale jinak v pořádku ;)

ben®

krtek6 - znám. To je řízkový sendvič - mezi dva silné řízky se vloží jeden řízek slabší .

07.09.22 18:03

*smich*

Tak teď tady ještě očekávám koment Milanacukráře - bude řízková pochoutka? *smich*

07.09.22 14:40
hodnocení

1x

sekaná

hodnocení

1x

Já v práci snědl v rychlosti nějakou tu fit tyčinku. Není to drahé a na chvilku zasytí. Dobré je žvejkat i sušené maso, nebo sníst pytlík gumových medvídků.

hodnocení

0x

Studená jídla rozdělte na "studená - udržovaná v chladu" a balená-plechovková, chcete-li.

Doporučil bych více druhů jídla - samozřejmě zeleninu či ovoce, nějaké pečivo... - v podstatě svačinu, jen 4x za den :D Řekl bych, že to je zdravější, než se naprat oběda a 5 hodin hladovět.

tebi
hodnocení

0x
Vždyť ráno snídate, pak oběd, pak svačina, pak večeře. Tak to mám já. Když jsem v práci, takže odpolední svačina je buď část obědu, nebo chleba se sýrem Buko, aktuálně , ovoce zelenina. Když jsem doma tak vložím ještě něco sladkého.

hodnocení

0x

Tousty, chleba se šunkou, paštikou, plátkovým sýrem, nebo croasanty...

spu
hodnocení

0x

Jitrnici, jakou svět neviděl.

liska5
hodnocení

0x

Vaječné řízky: Do naběračky na polévku, kterou si opřu třeba o kastrol, rozprostřít hrstičku strouhanky, na to opatrně vyklepnout vajíčko, posolit ho a zasypat strouhankou. Rozehřát ideálně sádlo na panvi a šikovně vajíčko vyklopit do rozpáleného omastku. Obrátit. Omastek se brzo zaneřádí, tak se dá přecedit n. filtrovat a znovu použít.

Někdo dělá smaženky, kdy je vajíčko smíchané s trochou strouhanky.

sametka
hodnocení

0x

Mně osobně stačí na zahnání hladu na pár hodin : jogurt, plátkový sýr či parenica+rajče, pečivo s paštikou+paprika, vaečná pomazánka mezi chleby.

doplněno 10.09.22 22:46:

Vaječná pomazánka

lizzy
hodnocení

0x
Chleba s cottage syrem, toasty, testovinovy salat (testoviny, zelenina, majoneza, sunka nebo syr)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]