Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ananasová šťáva do dýňového kompotu

Od: janavalentova odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, chtěla bych dělat dýňový kompot a jedna z ingrediencí je ananasový sirup. Moc nevím co se tím myslí, našla jsem 1l ananasového sirupu 100% za 400kc a to se mi zdá hodně pokud by se to neředilo. To ale nevím, má s tím někdo zkušenosti? Někde jsem se dočetla, že stačí i džus ale není oproti sirupu hodně řidší? Co používáte vy?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

3x

Dávala se tam ananasová tresť, něco jak diskontdrogerie.cz/... a byla to pochoutka. Pak tam byl snad hřebíček a možná kůra z citrusů?

liska5
hodnocení

2x

Koupila jsem ananasové sirupy. Samotná dýně nemá skoro chuť. Pokrájenou oloupanou dýni jsem přes noc namočila v roztoku kys.citronové. Pak jsem část roztoku slila a nalila tam ty sirupy, pak kusy skořice, nějaký hřebíček a případně citon.šťávu a cukr. To vše jsem krátce dosklovata povařila a plnila tím sklenice a zavařila.. Někdy jsem to ochutila i tou ananas. trestí...Jindy jsem do toho krájela oloupané pomeranče. Taky úžasné! Dýně prostě chytne chuť toho, co do ní přidáme. Ba i barvu. Aronie třeba.

hodnocení

1x

Kdysi, když sirup stál do 10ti kč, tak jsme ho dávali nejen do kompotu dýně, ale i do jiných kompotů, místo cukru, pro vůni, chuť i pro konzervační schopnost. Třeba do jablíček jahodový, do angreštu malinový atd. Ne do všech, jen do části. Kompoty pak byly překvapivě jiné. Jinak voněly a jinak chutnaly. Ale to bylo v době. kdy ovoce bylo k dostání za pakatel, třeba 20kčs za strom v aleji. A ve sklepě byly desítky zavařenin.

Ananasový sirup jsem dávala do dýně. Dýni jsem nakrájela, na noc namočila do octové vody, později do vody s citronem. Násákla kyselost. Pak uvařila s tím, na co jsem měla chuť. Někdy se skořicí, hřebíčkem, citronem, cukrem a někdy po uvaření dochutila nějakým sirupem. Většinou ananasovým. Moc se mi to líbilo, protože jsem do sklenic lila hotový kompot, který mi chutnal.

hodnocení

0x

Mám tu zkušenost, že pokoušet se z dýně udělat "ananasový" kompot, je nerozumné. Nebo už jste to někdy jedla? K normálním kompotům to má daleko, k ananasu ještě stokrát dál. Dýňová polevka, dýně zapečená - to všecho je super. Nekažte tu dýní :).

inspa*

Já jsem tyto "ananasové" kompoty z dýně jako děcko miloval. Babička je tehdy dělala. Spořádal jsem sklenici na posezení jen tak. Bohužel nevím, jak to bylo s tím nálevem. Mám ale pocit, že tam přimíchávala plechovku normálního ananasového kompotu (do velké várky).

Já osobně dávám právě tu plechovku ananasu , podle množství. Na nějaký sirup bych se vyprdl

Inu, proti gustu... Být tazatelkou, tak to pro jistotu udělám poprvé z malé dávky. Ve starých receptech, na které jsem občas narazila, bylo tim sirupem myšleno to, co se dnes prodává pod názvy Jupí, Hello atd.

liska5

Sirup ananasový, neboli šťáva do vody. Možná by to s tím krabicovým džúsem Jupí, Hello, Relax...z koncentrátu taky šlo, ale vyšlo by to dráž. Prostě dýni dáte pokaždé jinou zajímavou chuť, když sama je téměř bez chuti.

hodnocení

0x

Kdysi jsem to jedla na návštěvě, paní tam dávala kromě cukru do nálevu ananasovou tresť v takové lahvičce, jak tu někdo napsal a bylo to výborné. Mamka to pak zkoušela doma dělat podle nějakého jiného receptu a bylo to úplně bez chuti. Pak jsem to jedla ještě jinde a taky nic moc. Je potřeba osvědčený recept a správný druh dýně.

liska5

Citronovou šťávu to chce, skořici, pár hřebíčků, kromě cukru, a pak teprve ananasovou příchuť. Nebo pomerančovou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]