Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nálev na houby?

Od: mario® odpovědí: 9 změna:
Dobrý den , máte prosím někdo nějaký osvědčený , sladkokyselý nálev na houby? Děkuji
Mario

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

1/2 l octa, 1 3/4 l vody, 1 balíček Deka, 15 dkg krystal. cukru, 22 tablet cukerinu. Vše svařit, nechat vychladnout.

Houby překrájet na menší kusy, malé houbičky možno nechat vcelku. Povařit chvilku v osolené vodě, potom dobře v cedníku prolít studenou vodou /jinak se tvoří ty nepříjemné tahavé "hleny"/. Rovnat do skleniček, zalít nálevem, prokládat kolečky cibule. Potom steriluju 15 minut na 80 stupňů.

Mám ještě vynikající recept na HOUBY V KEČUPU. Chcete-li, dám buď sem, nebo pošlu vnitřní poštou.

Jen přemýšlím - kde jste, člověče, letos vzal houby? Já našla letos jediného kováře a ještě byl zpola ožraný od slimáků. *bzum* Jaga.

hodnocení

Děkuji mnohokrát za odpověď , klidně sem dejte recept i na ty houby v kečupu. Máme známou na Šumavě , tak tam jezdíme na houby a musím uznat , že tam se vždy něco najde :). Ale vzpomínám si , že to bývalo lepší
Mario
makk

Používám obdobný tj stejný jako na okurky. Já ale nedávám cukerin, ten je na můj vkus příliš jedovatý. Místo něj dávám víc cukru.

hodnocení

2x

Natrefila jsem na dobrý článek s receptem na houby. Recept

hodnocení

Děkuji , určitě také vyzkouším :)

hodnocení

2x

Omlouvám se za prodlení a dávám slíbený recept na HOUBY V KEČUPU. Je to velikánská dobrota, bohužel, letos chybí to hlavní - houby.

70 dkg hub pokrájet na plátky, uvařit v osolené vodě, propláchnout studenou vodou

Zvlášť uvařit: 1/2 kg cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 kg zelených paprik, 10 dkg octa, 10 dkg oleje, 8 dkg cukru, 2 dkg soli, 1 velký kečup /520/.

Smíchat s uvařenými houbami, zavařit do skleniček. Kdo má rád pikantnější, může přidat ke směsi jemně nakrájenou feferonku či trošku chilli omáčky. Dobrou chuť - Jaga.

Vhodné k různým masům, steakům, na topinky, klidně si to dám i k párku místo hořčice.

doplněno 10.09.22 07:03:

Tak, Mario, už jsem taky našla, začínají, potvůrky...;) Jaga.

Nálev na houby?
hodnocení

Nádherné úlovky , blahopřeji *hej*

13.09.22 09:13
hodnocení

0x
Nálev na houby? #2

Dobrý den,

Malá ukázka mého sbēru hub, také zavařuji do sladkokyselého nálevu, neváhejte a jděte do lesa, je jich hodně, každý najde.

Nálev na houby? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]