Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám dělat - poslechnout srdce či rozum?

Od: lentilka* odpovědí: 9 změna:
Hodně to zkrátím, chodila jsem s jedním klukem rok a něco, byla to láska na první pohled.
Během našeho vztahu, se občas ke mně zrovna 2x nechoval hezky, neustále se mi snažím snižovat sebevědomí, manipulovat mě a nerespektoval mě ale postupem se vše zlepšilo a vše bylo perfektní. Jenže ke konci našeho vztahu jsem zjistila, že mě podváděl s dvěmi ženami a s jednou z nich byl zasnoubení.
Rok a 3 měsíce uplynul od našeho rozchodu a přesto že mi tolik ublížil nejsem schopná ho nenávidět, nejsem schopna ho přestat milovat. Problém je v tom, že se chce sejít, prý proto aby se mi omluvil a že mě chce vidět. Teď ve mne bojují dvě strany, můj rozum mi říká “všichni víme, co ti chce říct tuhle píseň všichni známe. Nech ho jít, ublížil ti, proč bys ses chtěla vůbec sejít s takovým člověkem, je to odpad který se vyhodil a tak to i tak zůstane.” a moje srdce říká “udělej to, přece ho chceš vidět, přece se ti chce omluvit, možná se změnil, však ti chybí, miluješ ho.”
Uvědomuju si, že je to špatně a neměla bych být tak naivní ale me srdce mi to nedovolí.
Tak má otázka zní poslechnout srdce či rozum?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Poslechněte v tomto případě rozum. Nenechte sebou zase manipulovat. Važte si sama sebe a dejte mu najevo, že nepřiběhnete na jeho zavolání. Až toto přebolí, dejte šanci novému vztahu s někým jiným a zpátky už se neohlížejte. Nechoval se k Vám hezky, tak ať si trhne nohou a Vy si žijte svůj život, do kterého on už patřit nebude.

hodnocení

9x

Dejte na rozum podvedl vás jednou bude podvádět porad na světě se najde pro vás určitě lepší muž chce to cas

Já bych v těch nadějích nebyl tak optimistický. Normální chlapi jsou rozebraný náročnými zákaznicemi a to co zbylo je levný výprodej.

hodnocení

6x
To, co popisujete, není láska z vaší strany, ale závislost na něm, což je v těchto vztazích běžné a je to důvod, proč ženy jako vy nedokáží utéct z těchto vztahů. Měla jste toxický vztah, nikdy to s ním lepší nebude. Teď se musíte dostat z té závislosti i němu. Někdy to trvá déle. Hlavně zapracujte na svém sebevedomí, abyste nepřitahovala podobné typy jako je váš bývalý. Oni totiž chlapi typu jako váš přítel si zaměrně vybírají holky jako vy. U sebevědomých a silných žen nemají takový chlapy šanci. Pokud se tedy vrátite, budete se v tom plácat nadále a ztratíte několik let života...

liska5
hodnocení

4x

Já už bych mu nevěřila, i kdyby se stokrát omluvil. To ho asi nějaká odkopla, tak Tě chce zase využít. Nemá teď asi koho ponižovat.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, poslechněte srdce, ale dále se řiďte rozumem. Záleží i na tom, jestli jste životní troska, která už jiného chlapa nikdy nesežene nebo si věříte na někoho nového. A hlavně se odnaučte nenávidět. Nenávist člověka, který nenávídí, spaluje. Ovšem, ten nenáviděný si žije v klidu, protože ani neví, že ho někdo nenávidí. Zdravím!

doplněno 03.09.22 20:47:

lentilka - hlavně nám později zde napište výsledek Vašeho rozhodnutí srdce vs. rozum.

hodnocení

1x

Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. To že se k vám nechoval hezky on vůbec nemusel tušit. Spousta žen je přecitlivělá a chování muže si vysvětluje úplně jinak, než to on myslí. Snižoval vám sebevědomí a manipuloval s vámi? Třeba chtěl abyste se naopak snažila prosadit. A možná se mu to i podařilo, když se to časem zlepšilo. Pokud vás doopravdy podváděl, tak bych se nevracel. Ale pokud si to jen myslíte /třeba byl pouze v kontaktu s nimi, ale nemiloval je a nespal s nimi/, tak to je jiná. Možná se jen snažil kvůli vám zrušit to zasnoubení.

Jste rozumná ženská. Běžte na schůzku, nenechte se do ničeho vnutit, držte si odstup a pak doma v klidu vyhodnoťte, co vám chtěl vlastně říct. Ne to co říkal nahlas, ale proč se chtě sejít a čeho chce dosáhnout. A podle toho se zachovejte. Hodně štěstí.

hodnocení

1x

@lentilka* - neustále se mi snažím snižovat sebevědomí, manipulovat mě a nerespektoval mě... mě podváděl s dvěmi ženami a s jednou z nich byl zasnoubení
Proč si chcete znovu a dobrovolně nechat ubližovat?

ltz
hodnocení

0x
To je pěkny lumpik. Tím, že se k němu vrátíte, toho asi moc nezískáte. Může vás čekat další zklamání. Půjdete-li do toho, možná vás návrat k němu ani tak moc vnitřně neponiži, kdyz by jste se řídila tím srdcem. Ale je jen na vás, jestli budete mít sílu další zklamání z neho ustát a jestli jste na to připravena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]