Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dělala jsem krém na dort. Podle receptu. V současné době tam mám kondenzované mléko, máslo, dvakrát jsem do toho vařila kaši na zhoustnutí a pořád to teče. Kde jsem udělala chybu? Másla je tam dost. Děkuji za odpovědi. Přinejhorším prosím nějaký osvědčený recept, ale bez pudinku nebo takový, kde ten pudink není cítit. Děkuji.
Dobrý den, což tam do toho krému přidat želatinu? Mělo by to zhoustnout a bez nežádoucí příchuti. Zdravím!
sisi - tak už to zhoustlo? Nenechte nás bez této podstatné informace.
Teče Vám to kvůli tomu kondenzovanému mléku. Proč jste ho do krému přidávala? Sice se dělají krémy třeba Salka, ale to Salko se předem musí v uzavřené plechovce uvařit. Pak se nechá vystydnout a teprve pak se do krému přidává. Uvařené Salko je velmi husté a krém nezřídne, ale kondenzované mléko má polotekutou konzistenci a proto vám krém zřidnul. Můžete také udělat nastavovaný trvanlivý krém na dorty, mám recept naprosto ideální třeba na letní dorty, protože krém vydrží i za teplých dní hustý a neřidne a hlavně je výborný.
50 g hrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 2 celá vejce, 4 dcl mléka a jeden vanilkový cukr, ale být nemusí Ve studeném mléce metličkou rozšlehat mouku, vejce, cukr a vanilk. cukr a nad párou elektrickým šlehačem šlehat, až krém hodně zhoustne. Pak sundat z ohně a nechat na lince úplně vystydnout. Zároveň si vyndat i máslo, aby mělo stejnou teplotu, jako ta kaše. Do vychladlé hmoty pak po částech zašleháme 300 g másla a dáme špetičku soli. Másla můžete dát třeba 200 g a doplnit nějakou tou herou na krémy, ale já to teda nedělám.
Nebo jiný: 180 g krupicového cukru, 3 vejce, 250 g másla. Šleháme nad párou vejce s cukrem do zhoustnutí. Do vychladlé směsi zašleháme změklé máslo a rum podle chuti. Krém můžeme také ochutit jemně mletou kávou, kakaem, marmeládou. S tím rumem ale opatrně, krém by se Vám mohl srazit.
Suzy, dělám oba. Ten první trochu jinak a ten druhý přesně tak
Ano, teklo to kvůli Salku. Nepochopím, co je to za recept.
Boba, já mám tyto krémy vyzkoušené už roky a nikdy jsem s nima neměla problém. Ale divím se, že tato tazatelka ani jednou nereagovala na žádnou radu. Ale už jsem si všimla, že tohle dělá dost často. Člověka pak někdy i přestane bavit někomu radit. To je to samé, jako když někoho pozdravíme a on neodpoví. Takové buranské chování. Přijde mi to tazatelky "sisi" hodně divné.
Do krému se nevaří kaše, ale bešamel = jíška z másla a hladké mouky rozředěná mlékem na hustou kaší, do kterého pak stačí jen zašlehat máslo a cukr, případně kakao ( do vychladlého )
Celý předpis na krém => bešamel ze 70 g másla + 2 lžíce ( 30 g ) hladké mouky + 1/4 l mléka, uvařit, vychladit, ušlehat se 100 g másla + 100 g cukru + 50 g kakaa. Je velice jemný a ne moc tučný.
Osobně jsem si v poslední době oblíbila ještě o něco dietnější krém => 250 g tvarohu ušlehat s pudinkem uvařeným ( a vychlazeným ) ve 400 ml mléka se 4 lžícemi cukru. Já už víc nesladím a nepřidávám ani máslo, samozřejmě to tam může být.
Tak, milí rádci, konečně jsem se dostala k počítači, Tak nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem do toho zašlehala pudink bez vaření. Konečně to zhoustlo a i když to mohlo být ještě víc, dalo se s tím pracovat. Tak děkuji za rady, tady tento už dělat nebudu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.