Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má to cenu?

Od: pth odpovědí: 30 změna:
Zdravím. Po rozvodu jsem potkala úžasného chlapa. Nebo aspoň jsem si to myslela. Jsme spolu 5 měsíců a je to takové zvláštní.
Byl pozorný, pomáhal, snažil se. Ale od začátku našeho vztahu mám pocit, že mě nemá rád a že se mu dokonce ani fyzicky nelíbím. Byl dlouho predemnou sám, zvyklý vést život poustevníka. Já mu několikrát už řekla, že ho mám ráda nebo miluji ale on mě ne. Někdy když mu řeknu že ho mám ráda tak se ozve jen ticho. Má spoustu mindraku, je hubený, nevěří si vůbec v ničem... Já ho stále podporují a pořád mu píšu, že mě se líbí a že je pro mě dokonalý, jak je pro mě úplně jako stvořený. Já jsme oproti němu baculka, ne tlustá, ale krev mlíko. Nikdy mi ani neřekl že jsem třeba hezká nebo že se mu líbím. ALE o svých kolegyních nebo přítelkyních jeho kamarádů to poslouchám skoro pořád jak to jsou "neuvěřitelný kočky" nebo "fakt hezký ženský" protože zrovna tenhle kamarád má "jenom luxusní baby"... A mě řekl snad jen jednou že mi to sluší... Necejtim se vedle něj teď poslední dobou dobře. Myslím, že je se mnou jen z nějaké zoufalosti že nikoho jiného nenajde a tak. S ženskýma to prostě neumí. To vím. Chtěl by i miminko, přijde mi že to bere jakože jsem jeho jediná možnost. A nelíbí se mi to. Vůbec mě nerespektuje, netoleruje, hodně věcí musí být podle něj. A když už má na výběr mezi mnou a kamarády... Tak hádejte koho si vybere... Mě by se nezastal, kamarádů jo. Už opakovaně jsem toho byla svědkem.
Nebaví mě to. Mám ho ráda, dělal spoustu úžasných maličkosti, v posteli je super a i si s ním popovídám... Ale tohle... Mě tam prostě chybí nějaký cit. Opravdu žiju v tom že mě nemá rád a nelíbím se mu, že je to jen zoufalství. Na což jsem se ho ptala, že mě to přijde že je se mnou jenom proto že jsem ho sbalila a ze zoufalosti že si nikoho jiného nenajde. Řekl mi že na tom asi něco bude. Skvělý. Říkala jsem mu to, snažila jsem si o tom s ním promluvit... Myslela jsem, že to padne na úrodnou půdu ale asi úplně ne, asi to nechápe. Sám má hodně mindraku, kdybych mu řekla že "tamten chlap je fakt dobrej" tak se sesype, tak proč to dělá? Já jsem hezká holka, já to vím, ale vedle něj se tak necítím.
Do toho pije. Neberte to špatně, není to alkoholik který by močil každou noc nevědomky do matrace... Dělá číšníka, pije pivo... To mi nevadí, jsem opravdu hodně tolerantní, sama si ráda vypiju když můžu... A to že si jde sednou každý večer na 8 piv mi nevadí. Jenže se hromadí ty situace kdy to není jenom pivo, ale i panáky a je to všechno hrozně "výjimečné" až se to děje 3x do týdne. Není agresivní, nedělá pak problémy, ale nelíbí se mi to. Pak na něj koukat když už je v tom nějakém stavu podnapilosti a to i v práci... Nelíbí se mi to.
Otázka zní vlastně jak to udělat, jak to s ním probrat na po druhé aby to pochopil? Aby věděl že mi tohle nedává, ten pocit lásky? Já vlastně stejně tak nějak tuším že je se mnou prostě že zoufalosti... A je to pro mě hrozně ponižující. Nikdy jsem tohle nezažila, myslím že jako ženská jsem pěkná... Proč mi tohle dělá? Má cenu s ním mluvit zkoušet to? Jak to vysvětlit? Já o něj nechci přijít, je úžasný v dalších jiných věcech ale tohle mi vadí.
Vlastně i to, že po směně spí do 13h, pak se hodinu u kafe probírá, dá si kafe, 2 cigára, pivo, další dvě cigára... No a v 17h si jde sednou do hospody... Je to takový marný...

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

8x

Dobrý den, nemá to cenu. Už nyní jste z toho všeho celá "rozvrkočená" a lepší to nebude, protože dospělý chlap není dítě, které vychováváte - chlapa nepředěláte (a alkoholika už vůbec). Utečte. Zdravím!

doplněno 27.08.22 20:50:

Takže zažila jste ještě horší pány, tak alkoholik nevadí. Asi máte smůlu, že si neumíte najít normálního chlapa. No nic, ztrácíte čas (a možná i mládí). Myslím, že vlastně nevíte, co chcete. Jsem zvědav na další rady zde, ale zřejmě Vám nikdo nenapíše, že Váš vztah je zrovna snový.

doplněno 27.08.22 20:56:

Vy jste zvyklá na alkoholiky a jiného chlapa jste asi ani nepoznala. Ovšem, jsou i muži, kteří se chovají k ženě slušně a neopíjejí se, netlučou ji (jen na Velikonoce). Je mně Vás docela líto, že hezká ženská přitahuje takové exoty.

pth
hodnocení

Ale on je opravdu skvělý. Neumí to s ženskýma. Dělá pro mě spoustu jiných různých maličkostí, ale tohle mi vadí... Ale je pravda že těch věcí je tam mnohem víc. Vymlouvá se třeba na to že je autista. Samozřejmě ne z lékařského hlediska, jen má svoje určitě zvyky. Třeba že má v patře asi 4 místa kam hází špinavé prádlo a ať se snažím jak se snažím... Prostě jsou ta místa pořád 4... Nebo když jsem k němu přišla tak jsem po pár dnech odhalila množství lahvacu. Narvanych ve skříni, v šuplíku, schovaných v rohu pod dekou... Ale neuvěřitelné množství... Když jsem to odhalila ještě se urazil... Myslela jsem, že se na všem dá pracovat, ale pokud mě nemá rád... Doufala jsem, že možná ultimátum jako "buď se věci změní a začneš něco dělat nebo spolu Vánoce neoslavime." Je to alkoholik, ale ne tak hrozný, není to taková míra... Kdyby si denně dál 6 piv a opilý přišel jednou za čas já neřeknu půl slova. Ale to je tamtoho neznám, ten měl narozeniny, tomu se narodilo dítě... Ale ono se narodilo dítě před měsícem a panakuje se doteď... Jsem nešťastná, smutná a rozvrkocena jak píšete, jen se mi nechce úplně utéct bez boje. Taková jsme já nejdřív musím zjistí jestli to opravdu nebude fungovat a teprve potom až odcházím když tady taky tak nějak tuším že to prostě nepůjde a je úplně jedno, že je na mě hodný.
Víte chalpi v minulosti mě mlátili, řvalo na mě, zavírali mě doma. On je na mě moc hodný...

To nemyslíte vážně, že místo partnerů, co vás mlátili, chcete žít s alkoholikem.

Alkoholik dá vždycky přednost chlastu, kdybyste byla celá zlatá.

Vemte nohy na ramena a utíkejte, než se váš vztah prohloubí a bude ten rozchod horší.

pth
hodnocení

S alkoholikem jsem jednou žila. Vylil 2l ruma denně, pochcával mi matraci, byl agresivní, bil mě, pletl si mě v hospodě s jinýma ženskýma... ATP.
Teď přítel takový není... Ale asi máte pravdu. Ale stejně tomu dám ještě šanci. Zkusím mu to říct a pokud nebude možnost tak půjdu, to je jasné.

No dělejte jak myslíte. Alkoholik je alkoholik a co není, může být. Je to váš život.

pth
hodnocení

Tohle je právě nejnormalnejsi chlap kterého jsem poznala. Je hodný, pohladí... Kdybych jen aspoň věděla že mě má rád...

hodnocení

5x

Nevěřím vám! Neustále opakujete, že se vám to nelíbí, co se vám nelíbí apod., ale neustále se ho zastáváte. On vás nemá rád, ale ani vy jeho. Vy jste pro něho jenom taková nouzovka, které si vůbec neváží a stejně i on pro vás je jenom takovým nouzovým řešením, protože po předchozích zklamáních máte strach, že zůstanete sama. Mám známou, která má stejně smutnou a nešťastnou minulost jako vy. Ale když jí jejího posledního chlapa zavřeli, náhodně jsem ji poznal a za rok a půl už umí žít jiným životem. Ne, je to jenom moje známá, jsem o 44 roků starší, předkremační kmet, nic víc. Ale podařilo se mi její myšlení a její závislost na TAKOVÉM, na TAKOVÝCH, ovlivnit. Napište, seznámím vás s ní a uvidíte, že TEN KROK OD TOHO není tak nemožný. Ještě jednou se vracím k vaší poslední větě. Ano, je to marný, marný, marný! Takže buďto budete fungovat jako blbka a ničit si život, až si ho zničíte úplně, nebo se seberete a ZAČNETE ŽÍT jako inteligentní sebevědomá žena! Napište... třeba vnitřní poštou. Přeji vám krásnou neděli a sluníčkový, možná už šťastný nový týden!

hodnocení

4x

Zdravím. Nebaví Vás to, nerespektuje Vás, netoleruje, necítíte se vedle něj dobře..Pokud se ptáte cizích lidí jestli má vztah cenu, pak věřte, že nemá. Nezáleží mu na Vás, protože to by se choval jinak. On je s Vámi možná ze zoufalosti, ale proč s ním jste Vy? To jste také tak zoufalá? Neberte to ve zlém, ale zamindrákovaný člověk by si měl nejdříve vyřešit sám sebe. Určitě si s takovým mužem zatím rozhodně rodinu neplánujte. Buďte upřimná a promluvte si s ním rázně. O tom co Vám vadí, co se Vám nelíbí, nebo naopak líbí, ale celkově že jste nespokojená. Buď svůj přístup k Vám změní, nebo mu na Vás nezáleží a měla byste hledat jiného partnera. Važte si sama sebe!

pth
hodnocení

Nejsem zoufalá. Aspoň si to nemyslím. Dohromady nás dál známí. Přítel mi dává zázemí, opravdu mi i s hodně věcmi pomohl, staral se o mě, když je mi zima přinesl deku, čaj... Jenže teď mi tam začalo něco chybět, skřípe to a je to na začátku vztahu a je mi to divné. Jeví se úžasné, citlivě. Mindraky má, já jsem zase sebevědomá, myslela jsem že mu s tím pomohu a podpořím ho. Vím, cítím a tuším že to cenu nema a že se nic nezmění. Jen si chci být jistá, ze jsem vystřílela všechny náboje než odejdu a ne odejít a pak a přemýšlet "co když"... On to s ženskými neumí, byl dlouho sám... Říkám si, že to třeba neumí říct nebo projevit... Je pravda že on mi toho také hodně odpustil... Nechci aby mi říkal že mě má rád každý den... A po 10 společných letech yb to taky bylo jiné ale na začátku vztahu? Udělám to jak říkáte, možná místo toho mluvení mu napíšu ten dopis jak mi tu někdo radil. Je to romantické, bude si to moct přečíst znovu a správně pochopit. Chci vyzvednout i dobře věci co dělá a poukázat co mi vadí. Pokud se to nezmění Vánoce slavíme každý zvlášť.
Děkuji Vám za radu.

liska5
hodnocení

4x

Takového chlapa nepředěláte. Ani se tím nevysilujte. Z jeho životního stylu brzy onemocní a Vám zůstane na krku. Zamindrákovanej paličatej alkoholik, který je s Vámi jen z nouze.. S takovým není žádná perspektiva. To raději žít sama a po svém, věnovat se zlepšení sama sebe a věřit, že na cestách potkáte někoho normálního, se kterým nebudou problémy.

max1
Normálního myslíte takového, který říká příjemná slova (která nebývají pravdivá), ponožky si pere sám, umí navařit, chválit … :))
Tak to už je spíš ten ideál a ne normální. Ono bohužel přiznejme si, většinou si osobě tlusté neperspektivní ženské myslí, že jsou krásné, pěkné. Pak si to přečtou nějakém časopisu, že si zasloužíš někoho lepšího, no a pak nakonec zjistí že zbyly a zůstaly na ocet. Potom v 60 70 se už jenom chlácholí tím, že nikoho nepotřebují…
A přitom život je o toleranci, holt každý má nějaké mouchy :)
Takže vy si myslíte, že je dobré někomu jak ztrácí čas?
liska5

Chlast netoleruji, v téhle míře je to pro mne za hranou. Nějaké citové výlevy bych oželela, stačí úcta a přátelství...

hodnocení

3x
"Je to alkoholik, ale ne tak hrozný, není to taková míra...*haha*"tak to pobavilo*haha*

hodnocení

2x

Moc pije, jdi radši pryč od něho.

A co výlety, nic nepíšeš o společných zážitcích. Všechny peníze vrazí do cigaret a pití. Nech ho plavat.

pth
hodnocení

Vůbec, naopak. Společných zážitků až až. Když jsem si rozbila boty hned se nabídnul že mi je koupi. To on do práce chodí, pracuje a vydělá si. Byly jsme na únikové hře, na vinobraní na Moravě u jeho známých, byli jsme spát pod previsem, chodíme se projít, povídáme si hodně a baví mě to... Za týden jedeme do Chorvatska... Byly jsme na koncertě... Právě že zrovna on mě vzal za tak krátkou dobu úplně všude a to nemluvím o obědech, večeřích a podobně...
pth
hodnocení

A mě by opravdu nevadilo 6 piv denne. On to zvládá, chová se normálně, není agresivní, neřekla bych půl slova já si taky ráda vypiju, cigarety kouřím ... Ale teď je to takové že na mě kašle, no. Kamarádi mají přednost...
pth
hodnocení

Je na mě moc hodný, opravdu. Nikdy na mě nikdo tak hodný nebyl, mě už není 20... Ale pocit lásky mi chybí. Pořád věřím tomu že kdybych to sním probrala že to třeba pochopí jen nevím jak... Jak to udělat nejlépe. Verze prostě buď se něco změní nebo spolu Vánoce slavit nebudeme mi přijde nejpřijatelnější...
Jo..o těch Vánocích mu řekněte..a taky, že ženská potřebuje alespoň jednou denně slyšet, že jí má rád..Poproste ho, ať to pití omezí..A řekněte mu to samé co píšete tady..Jestli je jinak tak super,jak píšete,tak se zamyslí a změní trochu k lepšímu;)
jp

To bych chtěla vidět chlapa, který každý den, třeba 20-30let říká Mám tě rád... takový chlap neexistuje a já bych o to ani nestála. K čemu řečičky, lepší chlap který opraví, postaví, poseká, poradí...

sony*
hodnocení

2x
Vy o něj stojíte,tak mu musíte dát vědět co vám tak moc chybí.
Napište mu dopis. Opravdový dopis na papír.
Ať si ho může číst víckrát, aby vám porozuměl.Nezapomente
ho v tom dopise chválit. Jednu věc za druhou mu extra pojmenujte co se vám na něm líbí,a čím vás dělá šťastnou.
Třeba to pomůže. Já budu držet palce
pth
hodnocení

A víte, že jsem nad tím přemýšlela? Psaná konverzace je pro mě jednodušší než ta mluvená a právě bych se tam mohla rozepsat a vše vysvětlit... A pak by se teprve viděla. Ano stojím o něj, proto si chci být jistá že se nejdřív vystřílely všechny náboje než odejdu...

mate59
hodnocení

1x

Tak o úžasném chlapovi mám jinou představu.

pth
hodnocení

Jak říkám, on pro mě dělá spoustu maličkosti, stará se. Nosí mi deku, vodu, dělá mi kafe, přikrývá mě .. On to s ženskýma neumí. Třeba tomu jen nerozumí. Aspoň v to doufám... Ale nevím, jestli pomůže to sním probrat znova nebo jak... Já bych tomu chtěla dát ještě možnost...
Všichni chlapi předtím mě mlátili, ubližovali psychicky i fyzicky a on je na mě mooooc hodný...

meta
hodnocení

1x
Tohle není vztah a nebude, jste jen spolubydlící a kámoška to se nezmění.

max1
hodnocení

1x
Asi chcete slyšet, že to bude lepší, žejo?
Kolik vám je?
Tak že on dělá pingl a víme, a co děláte vy? Na call centru?

novak1*
hodnocení

0x

Tak když vás nemlátí co chcete víc v dnešný dobe.

Pije , pije , každý pije . Ty co nepijou jsou jiný level. Takového ťežko sehnat.

Chcete slyšet porád, Miluji te. Buďte ráda že vám nelže.

Taky se treba uskromnit ve výberu.

Láska se buduje postupne.

pth
hodnocení

Máte pravdu. Na to se právě ptám. Jak mu to říct tak aby to pochopil a chtěl s tím něco dělat... Protože já o něj stojím.
Bere mě na výlety, je hodný. Já si také ráda vypiju, dává mi zázemí, do práce chodí... Kdyby mi řekl aspoň jednou, že mě má rád ale neřekl. Necítím se hezká, mě nikdy neřekl že jsem hezká... Jen o kolegyních a kamaradkach...
pth
hodnocení

A jak říkáte... Nelze... To je přesně. Říká pravdu vždy. Netají se s ničím, radši mi řekne vše.
novak1*

Mám te rád. Takové veci se bežne neříkají v rodinách, když na to není vážny duvod. Pracuje, peníze nosí a tak dále. To je projav lásky a ne žvanení o láske .

pth
hodnocení

Ale my jsme spolu chvilku. Na začátku vztahu se takové věci určitě říkají... Neříkám po letech ale teď na začátku? By to mělo být hezké a ne o tom že nosí peníze... Nebo jakože... Mě o ty peníze tak nejde, no... A já mám svoje peníze, mě ty peníze nenosí... Nosí je sobě...tak co jako

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]