Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik vody na ovesnou kaši?

Od: pansvacinka® odpovědí: 19 změna:

Kolik vody a o jaké teplotě na tohle? Myslel jsem že to bude něco ve stylu bramborové kaše 400 ml vařicí a 150 ml studené a smíchat.

Kolik vody na ovesnou kaši?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Ať se na mne nikdo nezlobí, ale opravdu je jednodušší napsat dotaz, fotit produkt a čekat pak na odpověď místo otočení na druhou stranu, kde je návod? Nechcete to od někoho ještě připravit? Jaké rady tady ještě budeme dávat?

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, na obalu (který máte, resp. znáte druhou stranu výrobku) se prý píše o zalití horkou vodou. Podle množství (65 g) a velikosti nádobky na obalu to bude asi 200 ml. Necháte to stát 3 minuty a jíte (bude to jedna porce). Zdravím!

doplněno 24.08.22 18:41:

pansvacinka - ono to bude na principu oněch sáčků/polévek Do hrnečku. Toto bude také do hrnečku, což je většinou okolo 200 ml. Volte větší misku, protože to asi bude bobtnat, tak ať nemáte Hrnečku vař .

hodnocení

Supr, takže se mi to vejde do hrnku.*kafe*

hodnocení

3x

Stačí otočit na druhou stranu a číst, pokud to člověk umí. U každého podobného výrobku je uvedený návod, co, jaké a kolik přidat.

Kupuji si občas podobnou kaši, jen od jiného výrobce. Obsah rovněž 65 g. Na zadní straně je napsáno: Obsah balení nasypte do vhodné misky. Zalijte 160 ml horké vody a promíchejte. Ovesná kaše je připravena po 3-5 minutách ke konzumaci. Dobrou chuť.

Takže zalít a za 3-5 minut můžete s chutí baštit. Není v tom vůbec žádný problém. Svíčková by rozhodně byla pracnější. ;) Jaga.

liska5
hodnocení

3x

Zalej to šálkem vařící vody/ mléka. A když to bude po 3 minutách tuhé, tak přidej další vodu/ mléko. Někdo má rád kaše tekutější, tak postupuj podle svého gusta. Já osobně vločky máčím přes noc, aby se pak mohly vařit jen krátce.Tyto není třeba vařit, ty už budou tepelně ošetřené.

hodnocení

No, já to zalil tak, že jsem musel přisypat druhou kaši *smich* *haha*

No, a já teďka vůbec nevím, jak to dopadlo s tou hotovou kaší. Když já vařím ovesnou kaši, utvoří se u nás doma skupinka všech kromě mne, s názorem, že ale oni opravdu nechtějí ani ochutnat. A to ani instantní kaši. Já měla tu instantní od výrobce pro řetězec Globus s brusinkami.
Klasické vločky nenamáčím, protože vařím v hrnci typu Zepter, který stačí nahřát a vypnout plyn. Vločky se pak při odstátí uvaří a nemohou se připálit. V dvojitém hrnci - mlékovaru, se vařily moc dlouho. Takové vločky ale vařím jen na slano jako hustou polévku s mraženou zeleninou z pytlíku, směs.
Snědl někdo kaši? Chutnala?
hodnocení

kami:

jo, bylo to docela dobrý .. *vezen*Ale s tím přesným množstvím vody fakt vzniknul problém, naštěstí jsem měl kaší víc. Potřebuju teď pár kg zhubnout, tak si dělám takovéhle mňamky místo obvyklého jídla.

liska5

Vločky na hubnutí místo jídla, to je nesmysl. Vločky mají sice vláknimu, minerály a B vitamíny. Ale taky mají moc kalorií a málo bílkovin. Sice mnohem lepší než buchty, knedle a palačinky, ale jinak to s těma vločkovýma kašema moc nepřehánějte! Jestli, tak raději ráno, ať to snáz spálíte. Však se koukněte, kolik kcal na 100g výrobku. Tipuji tak 400kcal. Na hubnutí je plátek vařeného rybího filé nebo dušeného drubežího bez kůže s porcí zeleniny. To budete mít maximálně na 100g tak 150kcal.

hodnocení

liska5: ano, má to 400 kCal na 100 gr. Kalorie si píšu. Ještě kaši polejvám polévkovou lžicí oleje s ostropestřce mariánského - fantastická šmakulajda! Ozdravná lázeň pro jatérka *dril*

Já zapomněla na Vaše hubnutí. S Liškou souhlasím, varování dietologů jsou u těchto vloček známá.
S tím hubnutím je to trošku zvláštní. Mám manžela s nadváhou, já jsem štíhlá. Ve skutečnosti jíme podobné věci, k večeři si on dával asi 5 knedlíků, já asi 9. Poslední dobou jím taky pět knedlíků. Sním víc pečiva, než on. V létě sním víc ovoce. Vážím 65 kg, on 110. Manžel má svůj seznam nemocí díky tloušťce.
Když jsem v telce koukala na pořad o morbidní obezitě a slyšela o tom, že je někdo při té váze podvyživený, věřím tomu. Přibrala jsem dvě kila a za chvilku byla kila pryč. Ona ta jóga má cviky, při kterých tělu ukáže, že by mu někde tuk vadil při cviku, tak tuk zmizí. Nechtěla jsem zhubnout, jen si chci nechat podobnou fyzičku zatím pořád. Váha se u mne zase pak drží stejná. Jógu cvičím pravidelněji, ale málo cviků, hlavně pro dobrou náladu.
Kolegyně říkala, že zhubnula jen tím, že si do práce nosila misky s nakrájeným ovocem. A mezi svačinami zobala po chvílích kousky ovoce.
U někoho to hubnutí stravou prostě nefunguje. Trochu lituju i toho, kdo se kvůli hubnutí snaží skoro uštvat sportem. Asi bych věřila tomu, že je důvod nehubnutí u většiny lidí zase nějak skrytý v psychice. U té morbidní obezity to o psychice bylo vždycky, to bylo zajímavé.
hodnocení

Kami: jsem přesně mezi váma a Vaším manželem *haha*

Myslím tedy aritmetický průměr váhy v kg .. *hi*

Já vím, pamatuju. Ještě jsem se kvůli té otázce musela honem dovzdělat, byla jsem zvědavá, co slova znamenají. Bylo to o cvičení ve spojení s běháním. Jenže pak jsem nějak nevěděla, jak bych odpověděla. Nebo mi připadalo, jako byste chtěl odpověď vnitřní poštou a nechtěla jsem to splést. Byla to otázka bez odpovědí. Dříve se cvičení po rozcvičení běháním kombinovalo normálně. Nikoho nenapadlo, že to jednou bude někdo vnímat jako špatnou kombinaci. Já bych věřila, že kombinace nijak neškodí. Vím, že v józe škodí jednostranné přetěžování. Tak se používají kontra cviky, aby nevzniklo napětí při cvičení jen jedním směrem, nemyslím cvičení na jednu stranu. Hlavně že se Vám cvičit chce. Ale to už tady zlobím připomenutím jiné otázky.
hodnocení

Kami: ano, tato otázka skutečně zůstala dodnes bez odpovědi :) A jo, trochu jsem tam "žongloval"odbornými pojmy, jsem už prostě takový .. :)

hodnocení

3x

Tyhle kaše snídávám moc ráda. Mám nízký a široký hrnek, zaliju vařicí vodou tak, že to všechno plave. Kaše to vypije, nabobtná. Ale nemám problém, na poslední chvíli horkou vodu dolít tak, abych neměla kyt, ale kaši.

doplněno 28.08.22 07:41:

Liško, moje mladá hpdně trajdala po republice a vlastně po celém světě. Koupila vločky a na pánvi je opražila, dala trochu cukru nebo med a kousek másla, dozlatova. A pak tam sypala kokos, slunečnice, dýně, oříšky, rozinky a vůbec všechno, co našla. A nosila sebou velký sáček téhle míchanice. Až na místě zalila něčím, co sehnala. Já si občas dala do krabičky s jogurtem. *palec* Nedávno tohle nějaká kuchařinka dělala v troubě, zalila kondenzovaným mlékem, usušila, nakrájela a děcka měla co mlsat.

liska5

Můj muž té hustější kaši říkal plpa. Já si ju dělala do zacvakávacích mističek na cesty. K vločkovému základu vmíchané sojové "mléko", ořechy a pokrájené sušené meruňky, fíky, datle, papaju,rozinky,... Někdy + skořici, kousky tmavé čokolády...

runner2
hodnocení

2x
Vlocky snidam uz pres 20 let snad, ne tyhle kase. Mlete vlocky prelivam vrouci vodou a musim rict, ze presne mnozstvi vody i po tech letech neznam. Vody naleji vice michanim kase zhoustne. Clovek to 2x zkusi a priste vi.

max1
hodnocení

0x
Je to sice offtopic, ale lidi, díváte se někdy při nákupu na jednotkovou cenu za kilogram? Kolik asi stojí kilogram této směsi, to by mě zajímalo?
Ale když ono je to tak pohodlné, žeeee? :) Ale hrozně neekologické
liska5

To je dobré na cesty. Je to už namíchané, předpražené, ochucené..A někde na kolech nebo na vodě v kempu se to hodí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]