Nejste přihlášen/a.
Se škrobem Vám to sice ztuhne, ale chuť bude úplně někde jinde, jelikož ta želatina je vyráběná z masa kostí, teda je živočišného původu, a škrob je původu rostlinného. Takže možná ten agar, ale ten je podle mne ještě dražší, než vepřová želatina. Jediné co můžete udělat je to, že koupíte vepřové koleno a nožičky a bude vařit želatinu sama doma. Jinak pravou želatinu ničím jiným nenahradíte tak, aby to bylo k nepoznání.
Domácí "želatina" se dělávala při každé domácí zabíjačce. Daly se vařit vepřové nožky, vepřové kůže v malém množství vody. Ty kůže se po uvaření pomlely. Krásně to klihlo, dělala se takto tlačenka, domácí sulc...
Jenže, kdo vzpomíná na vepřové pacičky za 2 Kč/kilo, ten už dneska nemá pravdu. Kupovávala jsem je kdysi i za korunu/kilo. Nedávno jsme je viděla v jednom řeznictví. Nestyděli se k nim napsat cenu 35 Kč/kilo. Ale je to tak se vším, tak není důvod nechávat laciné i ty obyčejné packy. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.