Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praní saka - ano nebo ne?

Od: ondrasheq* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

pořídil jsem si levné sako, je z umělotin (80% polyester, 20% viskóza), má vycpávky ramen a podšívku.

Stane se s ním v pračce něco na šetrný program (30°) nebo to raději neriskovat?

Díky,
Ondřej

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud tam je podšívka, tak určitě neprat. I na šetrné praní se sako nebo podšívka může srazit, a pak tam budete mít boule, protože jedno nebo druhé bude menší... Kromě toho se sako může v pračce při praní "zlámat", a už ho nevyžehlíte, a i kdyby, už nikdy nebude vypadat jako nové.

hodnocení

2x

Neprala bych v žádném případě. I když nebylo vaše sako drahé, je tam ta podšívka a vycpávky, které udržují fazonu. Ty byste praním mohl narušit. Navíc, pokud je třeba sako poté přežehlit, žehlením doma jej jenom oblýskáte.

Vždycky bych jej svěřila do čistírny. Bude to sice dražší, ale budete vypadat dobře a sako Vám bude sloužit déle než po přežvýkání v pračce. Jaga.

iz*
hodnocení

1x

U levného saka bych to zkusila. Mám taková dvě, poprvé jsem je vyprala ručně (ve vaně), protože se jim nic nestalo, zkusila jsem příště pračku a saka jsou v pořádku.

ladaadal*
hodnocení

0x

Tohle bych radši neriskoval. Nemám s tím zkušenosti, ale sako vždy odnesu do čistírny, je-li to třeba, tam ho daj do pucu a vyžehlej, doma bych to neriskoval.

hahanaj*
hodnocení

0x

Záleží co je na cedulce u saka zda prát či čistit

právě viskoza by se mohla srazit i ve studené vodě

ron*
hodnocení

0x

Rozhodně ho nedávejte do pračky, sako v pračce zničíte, to bych neriskovala. Sako odneste do čistírny. Bude to sice nákladnější než praní doma, ale sako bude vypadat pořád dobře.

hodnocení

0x

Já ,teda já ne,ale pračka soku běžně (když je třeba) a ještě se nestalo,že by se s ním něco stalo,mimo to že po vyjmutí bylo mokré,jen při žehlení (ne napařovačka ale klasika-mokrá plena a norm žehlička) pozor,abych neudělal puky na rukávu!Předminulé sako bylo z Kras -u,z letní uniformy,ale materiál nevím stejně jako současné civilní sako

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]