Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zbytky z odšťavňovače

Od: marketa* odpovědí: 11 změna:
Dobry den, poridila jsem si odstavnovac, abych si mohla delat stavy, protoze bych mela mit vice vitaminu. Stavy si delam vetsinou z ovoce (jablko, hruska, mandarinka, broskve, pomeranc...) a k tomu pridam nejakou zeleninu (vetsinou mrkev). Z toho mi zbyva takovy ten ,,odpad" , ale je mi skoda ho vyhazovat, nevite, na co se da vyuzit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x
Místo šťávy dělat smoothie, pak není odpad a tělo dostane víc vitamínů a vlákninu, kterou při odšťavnění vyodíte.

hodnocení

3x

Zkusila bych pečený čaj - jen oproti receptům to bude chtít podlít trochou vody/šťávy, protože ty zbytky jsou sušší. Mrkve bych se v ovocné směsi nebála, s chuťově/čichově výraznější zeleninou podle množství, ale asi by se dalo i to upravit vyšší dávkou koření, citrónu apod.

hodnocení

2x

využíváme většinou v kompostu - jen pecky jsme rovnou vyhazovali

Zelenina by se asi dala hodit do polévek - ono se to dá uvařit a chuť zeleniny tam bude... dá se to i jíst.

gel
hodnocení

1x
Pozor ale na slupky kupovaných třeba jablek, to je největší svinstvo.

To máte pravdu. Kupovaná jablka rozhodně oloupat.

liska5
hodnocení

0x

Já ho vždycky propláchla - zamíchala ve vodě a slitou vodu vypila. Zbytek jsem házela slepicím. Možná by se dal povařit na "ovocný čaj"

motyl*
hodnocení

0x

kvašenej nápoj , kvašená ta drt se dá zamíchat i do brambor,sníst s rohlíkem,...

No teda takový kvašený nápoj s rohlíkem bych teda nejedla, ledaže bych měla fakt obrovský hlad a byla hodně chudá. :-D

liska5

Tak tohle by chutnalo naší koze. Já bych to taky nedala...

motyl*

pro kozu je to škoda, je to ovocná vláknina, jedi to mimina v dětský přesnídávce nastavený třeba piškotama, když nechcete rohlík, a je to vyhovující jako syrovýi pro lidi s potížema trávení protože ta vláknina je z odštavnovače namaděru (nebo na maděru :) ). Z rozšmelcovaný odštavněný zeleniny klidně zeleninovej vývar, nebo bych to šoupla do mrazáku a vždycky bych do polívky až budu vařit hodila.

Tak já nevím, ale dělat vývar z rozšmelcované a hlavně odšťavěné zelniny, je podle mne naprosto kontraproduktivní. Co vlastně chcete tím vařením získat ze zeleniny, která už v sobě vlastně nemá vůbec nic. *ee* Takže já bych zbytky z odšťavňovače s klidným svědomím vyhodila do kompostu, nebo dala slepicím. A to jsem člověk který neplýtvá. Ono se to nemá přehánět. ;) To je můj názor.

Jo, a tomu miminu bych nic sladkými piškoty nenastavovala. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]