Nejste přihlášen/a.
Kdo má rád kyselé okurky, jí je takřka ke všemu. Kromě pomazánek, chlebíčků, salátů a jednohubek, přidávám okurky do španělských ptáčků nebo do některých masových směsí. Konkrétně třeba do katova šlehu. Prima jsou k vařenému bůčku naloženém v koření.
Včera jsme brzy odjížděli z domu pryč, kolem 11. hodiny, takže byl potřeba mimořádně brzký a rychlý oběd. Kuřecí řízek, chleba a okurka. A bylo to prima.
Manžel míval zamlada kyselé okurky tak rád, že dokázal sníst sklenici na posezení. Časem ho to přešlo.
Okurky ale musejí být opravdu chutné, dobrý nálev i koření, křupavé, nerozvařené. Nejraději domácí. Ne ty našedlé, rozměklé příšery, které občas někteří výrobci vydávají za "pravé znojemské." Jaga.
Pomazánka z masové konzervy, salát z krabích tyčinek,pečený bůček za studena a k tomu kyselá okurka,chleba s paštikou a na to kolečka kyselé okurky...fantazii se meze nekladou :--))
My je přidáváme do škvarkové pomazánky, není pak tak těžká. Pomelou se škvarky, vařené vejce, česnek + ty okurky a dochutí se to pepřem a solí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.