Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákusek pro děti

Od: babajaga® odpovědí: 23 změna:

Dobrý den,

o víkendu pojedeme na návštěvu, kde jsou 2 báječné blonďaté "čertice", 6 a 7 let. Ráda bych pro ně něco upekla. Vařím dobře a ráda, v pečení jsem ale poněkud slabší. Nejlépe zvládám štrúdl, buchty "honzovky", vánočku, piškot s ovocem, a jiné málo pracné buchty.

Poraďte mi, prosím, nějaký pěkný recept na zákusky. Aby to bylo:

1/ na pohled pěkné, udělalo to radost

2/ bez přítomnosti alkoholu /žádný rum do krému/

3/ ne moc pracné a složité

Děkuji za nápady. *slunce* Jaga.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

7x

Tak na to je nejlepší Láďa Hruška :-D. Třeba toto ireceptar.cz/... by mohlo vaše požadavky splňovat.

To se mi líbí! Zítra přijedou vnoučci, tak fofrem pro banány :).

hodnocení

No to je, panečku, pěkný recept. Těsto se nespálí, krém se nesrazí, ráda vyzkouším. Dík. Jaga.

Na obrázku vidím, že je možno obalit i v rozsekaných oříšcích.

Jen je mi divné - banán má být mezi dvěma piškoty. A já u toho špejlíku vidím na konci banán bez piškotu. Tak kdo ví, to se ale už časem vychytá.

makk

Ono bude někde na netu ke shlédnutí i to původní video, improvizace se asi připouští :). Osobně si myslím, že ten piškot bude praskat při propichování špejlí.

Tohle děláme. Musí se to nechat rozležet, aby piškoty natáhly vlhkost z banánu. Nenechat dlouho, za týden je to uvnitř plesnivé.

Hlásím, že se mi to povedlo! Původně jsem nechtěla dávat piškoty, ale samotný banán z párátka padal. Dala jsem jen jeden piškot dolů. Mám piškoty ze dvou sáčků. Do piškotů připečených až lehce dohněda se zapichovalo špatně, do bledých velmi dobře. V sekaných ořeších jsem to neobalovala, jen na párátku ve vodorovné poloze posypala.

To budou děcka koukat! Ale obligátní a i zde zmiňované vánočky se v dalších dnech dočkají. Vždycky mizí hodně rychle.

hodnocení

4x

Bublanina s ovocem. Namíchat jahody, maliny, ostružiny, borůvky. Jeden plech na jednu krátkou návštěvu.

doplněno 09.08.22 14:24:

Lžícová bublanina. 16 lžic polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 12 lžic moučkového cukru (stačí i polovina), 8 lžic rozpuštěného másla nebo oleje, 6 lžic mléka, 3 vejce. Vše promíchat, nalít do pekáče. Nahoru ovoce (nešetřit). Péct pomalu cca 30 minut. Rychlé a hlavně dobré.

nov
hodnocení

3x

Jednoduchá roláda, nejlepší je plněná mandarinkami (kompot). Vřele doporučuji.

vareni.cz/...

pantatabateku*
hodnocení

1x

Tróč - kynuté těsto na to ovoce a posypka. Když tam dáte místo ovoce mak nebo tvaroh je z teho podstatě frgál.

doplněno 09.08.22 14:34:

Ještě z děctví si pamatuju, že stařenka udělala klasický piškot. Ten rozřízla mezi dvě vrstvy dala marmeládu (nebo jak se tomu dneska musí říkat Džem, protože nebyl z citrusů), na to z bílků krém a navrch strouhanou čokoládou. Mňam

id
hodnocení

1x
Na toprecepty.cz si vyhledejte " harlekýn po česku "
Je to odlehčená forma klasického tučného harlekýnu s pařížskou šlehačkou. Vyzkoušeno několikrát.
motyl*

no neblbněte už dost *hej*co já ted budu dělat, začnu tou vánočkou s dvouma máslama, pak tenle harlekýn, pak bude bublanina lžícová, *ua*nejim skoro vubec sladký, ale tohle vlákno mě aktivovalo *smich*

kit
hodnocení

1x
Míša řezy nebo borůvkový koláč...moje děti tohle milují

rakip*
hodnocení

1x
Do třetice.

hodnocení

1x

@babajaga: Nebyl to tento recept?

Všem díky za recepty na rychlou mňamku!

hodnocení

0x

no hlavně ne vánočku.

*smich*

id
To mám ale divná vnoučata. Co přijedou během roku, tak chtějí vánočku nebo mazance. Prostě něco z kynutého těsta. Mamka takové nepeče. Je fakt, že na návštěvu by to chtělo k vánočce ještě dáreček, ha ha.

Vánočka je u nás jako dávát ke kafi chleba.

Mnohem lepší je bábovka.

jd

Když do vánočky daš dvě másla a 0,5 kg cukru, tak to bude jinačí chuť :))

nick24344
jd: velmi perfektní odpověď proč jsme jeden z nejobéznějších národů na světě! Netřeba jíst každý den suché kuře s rýží ale ani netřeba jíst půl kila másla a cukru a divit se proč umíráme na ucpané srdíčko (nejčastější příčina úmrtí v ČR) a do kafíčka minimálně 3 plné lžičky cukru a na stáří cukrovka za odměnu *blee* *blee* *blee*

id
hodnocení

0x
. Pardon 2x ulozeno.

rakip*
hodnocení

0x
Tak,to bych udělal tohle.

rakip*
hodnocení

0x
A tohle je taky moc dobré.

hodnocení

Děkuji vám všem, jen po přečtení a shlédnutí všech příspěvků mám určitě 2 kila navíc. Určitě něco vyberu - do víkendu je čas. Lákají mě i ty Obližprsty, vypadá to moc hezky. Ale ono je dobré všechno, co jste poslali. Hezké léto všem. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]