K vidění třeba ve filmu "Kam se poděla sedmá rota", když se koupali v rybníku a pak se oblékali. Podrobně je to popsáno v semináři Divadla Járy Cimrmana před hrou Lijavec. "...ono když vám povím, že to byly nastříhané kousky plátna, tak to ještě nevypadá tak zle..." .
Já je občas nosil ještě nedávno.Vzal jsem je od výstrojního náčelníka když likvidoval asi 20 pytlů onucí asi 30 párů zimních (obdoba flanelu ,letní byly jen plátno.),Donedávna jsem je pak ještě dopoužíval jako pucwolu v autě.
Ještě moje babička mi vyprávěla, že od jara do podzimu ještě na ranní jinovatce chodili naprosto běžně bosí, takže nemuseli řešit ani ty onuce. Bylo to za první republiky...
Nosily se punčochy různé délky, upevněné gumou nebo páskem k lýtku. Onuce nosili leda nějací chudáci kdesi na poli, ale i služky na statku měly punčochy. Ne silonky, samozřejmě, pletly si je samy.
V zimě se do vysokých bot sávaly noviny. Snad Rudé právo? Prý to nezáblo, nepropustilo chlad.
Už kdysi v době sedláků se nosily silné punčochy. /ženy i muži/ Ty se podšívaly další látkou, bylo to jako podrážka. Když se člověk doma vyzul, mohl se pohybovat jen v těchto podšívaných punčochách, bez nějakých bačkor. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.