Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IVF - zápis do rodného listu

Od: bartk odpovědí: 6 změna:
Zdravím,
mám dotaz, pokud má někdo zkušenost.
Podstoupila jsem metodu oplodnění IVF s darovanými spermiemi. S partnerem, který podepsal souhlas, jsme se rozešli. Nechce figurovat jako otec, ani být zapsán v rodném listě. Já s tím souhlasím.
Podle zákona se jako otec do rodného listu automaticky uvede ten, kdo dal souhlas s oplodněním.
Je možné to obejít a vůbec ho do něj nezapsat? Hrozí mi něco pokud ho tam neuvedu?
Děkuji předem za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

2x
Podepsal souhlas,tak je otec...,že jste se rozešli nic nemění na situaci.
Rozhodnout může jedině soud.

jd
hodnocení

1x

To by tak hrálo, aby tady byla další samoživitelka. Vašeho expartnera informujte o tom, že bude platit alimenty.

re4zon
Takze o tom jestli chce nebo nechce vyzivne nerozhoduje matka, ale random ocas z internetu? Navic takovy, ktery nevi co jsou alimenty.
bartk
hodnocení

O alimenty mi opravdu nejde, zabezpečený jsme dobře :)
Spíš mi jde o princip, proč bych ho tam vůbec měla uvádět. Biologicky to otec není a jiným způsobem taky ne, když se od toho tímto způsobem distancuje. I já bych byla raději za prázdnou kolonku než jeho jméno v RL...
jd

@re4zon vycházím z toho, že zákon nic takového neumožňuje, prostě jednou je otec s námi a pak musí přijmout zodpovědnost. Protože ta matka může kdykoliv ztratit zaměstnání a přisaje se na stát... já vím, že teď říká, že určitě ne, ale může se to hypoteticky během násl. 26 let stát a zákon tomu logicky nejde naproti. Nakonec to uhradí všichni daňoví poplatníci.

A domnívám se, že i otec tohoto nebio typu je povinen platit alimenty a postarat se o dítě.

Anebo se pletu? Tak to mě tedy pouč.

Proč asi romi to dělali tak, že jako otce napsali někoho starého, kdo brzo umře, aby děcko mělo důchod? Nevím. To není návod. Bylo to přece i v tom filmu s Bolkem polívkou, I když tam to nebylo popsáno popravdě jakože kvůli důchodu, ale kvůli cti? aby to nebylo dítě bez otce...

alena1
hodnocení

0x

Už se rozhodl a po narození dítěte se stane otcem. Byli vám (budoucím rodičům) darovány spermie za určitých podmínek a pokud to teď chcete obejít, tak se tomu říká podvod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]