Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prošlý kypřící prášek

Od: jarin* odpovědí: 8 změna:

Krásné poledne,

mám dotaz. Chystám se péct ovocnou bublaninu, mám dva druhy kypřících prášků do pečiva. Značkovou Vitanu balení 5ks která je prošlá od konce minulého roku a potom Tesco co jsem kupoval minulý týden. Ale z toho od Tesca jsem dělal cuketový nákyp a vůbec mi teda nevzešel, zůstal takovej tenkej mrzáckej skoro jako kdybych tam ten prášek nedal.

Mohu teda zkusit použít ten s prošlou minimální trvanlivostí, bude funkční?

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Dřív se záruční doby vůbec nesledovaly, dnes se sleduje i to, co je zbytečné. Samozřejmě bych nejedla nic zkaženého, ale jak ten prášek má vědět, že je prošlý? Pokud je správně uložený, určitě nepočítá dny a noci.

hodnocení

4x

Je to čistá chemie s moukou/škrobem, expirace v tomhle případě nemůže vadit :) Pokud není zvlhlý per ho tam...

novak1*
hodnocení

2x

Taková vec musí vydržet dlouho nad záruku.

Dnes se uvádí datum spotreby i na sul , která vydržela milióny let a neskazila se.

liska5
hodnocení

1x

Použila jsem v životě i několik let prošlý a nebylo to poznat. Problém bude asi jinde. Doporučuje se vmíchat ho ke konci. Asi tak že se nejdřív promísí s částí mouky a pak se zapracuje, než to půjde do trouby. Těsto s práškem do pečiva by tedy nemělo dlouho stát. Asi že by jeho účinek vyprchal/?/

hodnocení

1x

Dříve snad ani žádné záruky nebyly a pokud ano, lidé je nesledovali. Dneska je doba použitelnosti všude a na všem, třeba i u drogistického zboží, které se nejí. *ee*

Myslím, že bude lepší ten starý prášek. Na dobu spotřeby zapomeňte. Čím je výrobek novější, tím větší šunt to obvykle bývá a za víc peněz. Mám podobné zkušenosti. A pokud něco není nahnilé, plesnivé, či nafouklé, ale má to normální konzistenci a vůni, použiju všechno. A jsem pořád ještě živá. Kam bych přišla vyhazovat prošlé věci. Jaga.

hodnocení

0x
Je nutno ekologicky zlikvidovat. Věnujte to někomu kdo to neřeší

futra
hodnocení

0x

Manžel kdysi koupil místo 5 ks kyp.pr.do pečiva pět balení po pěti kusech a tak jsem ho také dodělávala už skoro půl roku po datu minimální trvanlivosti .Upeklo se vše dobře.

hodnocení

0x

Pokud je sypký a není v pytlíku jakoby "spečený", tak ho klidně použijte, bude určitě lepší než ten, co jste koupil čerstvý v Tescu. Tam už šidí od určité doby všechno. Ale ona to teď bude dělat i ta Vitana, ale Vy máte štěstí a máte ještě starou a poctivou výrobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]