Dobrý den, včera jsme byli na houbách, měli jsme docela velký úlovek a vrátili jsme se domů celkem pozdě. Houby jsme ještě večer očistili a část nakrájeli na sušení. Něco jsem ale nechala až na dnešek, protože už jsem byla unavená. Teď mě ale napadlo, jestli když houby nebyly hned zpracovány, nějak jim to neublíží - slyšela jsem kdysi něco o nějakých toxinech při nevhodném zpracování, ale nevyznám se v tom, na houby často nechodíme. Houby byly očištěné, rozložené na plechu, takže zapařit se nemohly, v lednici nebyly, ale jinak v celkem chladné místnosti. Teď jsme se chystala je dokrajet na sušení, ale jsou samozřejmě takové kapku oschlé, tak mě napadlo, jestli budou ještě ok. Děkuji za odpovědi
Děkuji. Mohu se ještě zeptat - část hub, těch hezčích, jsem také očištěných dala do lednice, k nějakému jinému zpracování než sušení - jak dlouho tam mohou být, aniž by to bylo nějak závadné?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.