Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakrájet houby na sušení až druhý den?

Od: lupita odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
včera jsme byli na houbách, měli jsme docela velký úlovek a vrátili jsme se domů celkem pozdě. Houby jsme ještě večer očistili a část nakrájeli na sušení. Něco jsem ale nechala až na dnešek, protože už jsem byla unavená. Teď mě ale napadlo, jestli když houby nebyly hned zpracovány, nějak jim to neublíží - slyšela jsem kdysi něco o nějakých toxinech při nevhodném zpracování, ale nevyznám se v tom, na houby často nechodíme. Houby byly očištěné, rozložené na plechu, takže zapařit se nemohly, v lednici nebyly, ale jinak v celkem chladné místnosti. Teď jsme se chystala je dokrajet na sušení, ale jsou samozřejmě takové kapku oschlé, tak mě napadlo, jestli budou ještě ok.
Děkuji za odpovědi :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

4x

Naplátkujte a usušte,je to ok.

lupita
hodnocení

Děkuji. Mohu se ještě zeptat - část hub, těch hezčích, jsem také očištěných dala do lednice, k nějakému jinému zpracování než sušení - jak dlouho tam mohou být, aniž by to bylo nějak závadné?
mate59

Bude dobré je tepelně spracovat/povařit/,pak vám vydrží 2-3 dni.Na syrových houbách se šíří velice rychle plísně.

lupita
hodnocení

Dekuji, dobrá, hned je tedy povařím.

S houbami se má vždy zacházet tak, jako by to bylo maso.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]