Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Filé příprava

Od: jedle odpovědí: 8 změna:
Zdravím,
mají se kostky filé před přípravou opláchnout vodou? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není důvod, ta ryba byla ve vodě celý život. *smich*

Ale teď vážně - filé se doporučuje zpracovávat /třeba obalovat/ ještě zmrzlé. Kdybyste ho opláchla, filé povolí, nebude už držet ten tvar kostky, z mouky a strouhanky se udělá postupně kaše. To maso je naprosto čisté, není třeba jej máčet. Tedy vyndat ze sáčku, připravit k obědu a šup do trouby. Jaga.

To je blbost, mnohdy pak ryba smrdi rybinou. Ja nechavam kostky mirne povolit v mlece a ususim, lépe se propecou,

Hmmm zajímavé, že třeba kapra můžete oplachovat vodou jak chcete a stále je cíti rybinou?

Proti tomu se používá citron, nakoneci v lepších restauracích dávají kousek citronu i k řízku z prasátka, proč asi? že by proto aby ten citron eliminovalk nejen vůni řepkového leje ve kterém se smaží ale i příchuť toho tuk, u ryb rybiny?!

tebi
hodnocení

0x
Já je oplachuji, a pak dělám přírodně.Smažím jen kapra.

liska5
hodnocení

0x

Neomývala bych. Kostky filé jsou slisované z menších kousků a kusů. Ty taky neomyjete...:-D. Na filé bývá návod, že se nechá jen povolit. A než kostky zcela rozmrznou, tak se osolí, většinou ocitronují, okoření nebo obalí a dají smažit..

tebi
hodnocení

0x
Já kupuji jen Nowaco,ale některé jsou v glazuře z E, to neoplachnout, no fuj ..

jedle
hodnocení

Kupuju pouze filé MyLord Premium, bez kostí, chemie a přidané vody. Většinou oplachuju, ale dnes jsem v rychlosti zapomněla, tak mě zajímalo, jak to vlastně s tím oplachováním má být.

hodnocení

0x

Neoplachuji a do trouby dávám zmažené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]