Nejste přihlášen/a.
Já taky tápala, ale nebojte se toho. Jestli můžu doplnit, co se mě osvědčilo, je třeba dodržet nějakou minimální mezeru mezi víčkem a tou zavařeninou (někde je na to video od výrobce sklenic), protože to souvisí s tím jak se víčko chytně, A umytý víčka vypláchnu nějakým chlastem typu vodka, a už tak nechám,stejně tak tím otřu vršek sklenic. Když zavařuju ovoce, vždy jako nakrájenou rozvařeninu která se dá i dát na chleba, i sníst samotná,..., už se nebojím ani ůplně bez cukru, prostě nedodám tam nic, absolutně se vyhýbám všem těm pomocným přípravkům. Do hub dávám tymián, cukr ocet to jo a taky nezavařuju v hrnci ve vodě. Cukety mě nenadchly, nechutnají mi.
Mezi lidmi kolují podobné recepty, kdy se už výrobek nezaváří, jenom se do vychladnutí otočí víčkem dolů. Kromě marmelád, džemů a různých jiných směsí se takto dělají i domácí kečupy.
Výhoda: je to rychleji hotové, úspora energií.
Nevýhoda: občas se nesterilované výrobky mohou kazit. Proto raději steriluju všechno. Jenom třeba 15 minut na 80 stupňů, ale je to jistější, než se s tím dělat a pak to zplesnivělé vyhazovat. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.